tisdag 15 oktober 2013

Lite från Östra Husby

Hej på er! Brrr vilken bister dag det varit idag. Inte kallt, men ändå så höstig. Nog märks det vilken årstid det är nu.

Jag har varit ute och gjutit lite kantstenar idag. Blev nog sista gången den här säsongen. Lite kluddigt att stå med, speciellt som gubben hade tagit in vattenslangen och man fick koppla in allt igen, haha. Men lite ska man ju ha att göra!! Kul var det i alla fall. Nu hoppas jag att det blir något av det också.

Som jag berättat tidigare så var jag ju på marknaden som Violan, Romantiska ting, ordnat i Östra Husby. Så mycket fint att titta på. Det blev inte så många inköp för min del, men jag köpte i alla fall de här ljuslyktorna. De var lagom höstiga tyckte jag.


De passar på köksbordet så här års tillsammans med en brun krysantemum. Så här ser de ut i närbild.


Söta små fåglar på.


Den här fina kransen köpte jag också. Tyvärr kommer jag inte ihåg vem säljaren var, men den hänger fint i vår dörröppning in till vardagsrummet.


Nu har den här stora "ljuslyktan" eller vad man ska kalla det, fått komma in. Den har stått på altanbordet hela sommaren, men är fin här på byrån. Blir så fint sken av den.

Har bakat till lite brödbullar idag också. Fick ett recept som Aggie, Snäckskalsdalen, bjudit på och var tvungen att baka till några. Snabbt och smidigt gick det, så får vi se om dom är goda också. Men vad jag har hört så ska dom vara jättegoda så det tror vi på.

Ikväll är gubben på fiskemöte. Själv ska jag slänga mig i duschen snart och sen är det dags för lite handarbete i soffhörnan (som jag aldrig får sitta i, haha). Hoppas ni har en fin oktoberkväll där ute i landet. Vi hörs!

Kram Elzie



10 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Låter mysigt med Violans marknad, jag var där i somras, oj så mycket folk! Hoppas du får sitta i soffan en liten stund i alla fall! Kram/Finas mammis

Vardag och flärd sa...

Så jättesöta de små lyktorna med fåglarna är!
Jag ska också ta fram mitt handarbete nu.
Ha en fin kväll!
Kram Eva

Monica sa...

Så mysigt och ombonat det ser ut vid ert köksbord med dom nya lyktorna! Här har det varit en ganska fin dag idag med lite trädgårdsarbete och en riktig långpromenad!
Kram, Monica

Hajan sa...

Det är bra här med, rakt över Bråviken från dig. 5+ i morse.
Var inte hos Violan men älskar mitt Spegelskrin som jag köpte vid mitt besök där. Det använder jag hela året, just nu har jag små pumpor i. det bliver ju dubbelt allt
tack vare spegelväggen i.
fyra timmar får det lysa nästan varje kväll.

trevlig blogg Du har, kram Hajan

Pysseltokiga Marie sa...

Hej Elzie!
Sååå vackra ljuslyktor du köpt och kransen gillade jag också:)) Det ser så ombonat hemma hos dig:))
Älskar att tända ljusen både inne och ute:))

Må så gott
Kramizar Marie

Unknown sa...

Så söta små lyktor!

Nu vet jag när jag ska jobba i Huseby. Lördag den 9 nov kl 10-15, fedagen den 15 kl 10-18 och söndagen den 17 kl 10-18. Ses vi då?
//bara anna

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. I love your little votive candle holders. I bet your lovely home is filled with pretty light for this time of year..I was happy to hear from you..Happy Thursday..Judy

Gunillasljusglimtar sa...

Åh mysigt hos dej! ja nu är det höstigt och med det mycket ljus o värme,eldar febrilt i kaminen här.Jätte fina lyktor! Kram o trevlig helg ♥ Gunilla

House and Garden by Bia sa...

Ja det var inte lätt att hitta den "rätta" bloggen, hihi.....önskar dej en fin helg...hoppas solen skiner hos er....det gör den här;)))
Kram bia

Monika sa...

Hej svejs! :o)

Vilka fina saker du inhandlat. Jättesöta små lyktor med fåglar på. Och kransen är ju också kanonfin. Det är nåt jag nästan alltid faller för. Vi har fönsterluckor på vårt hus, på dem har jag pilkransar som hängt med i väldans många år nu. Några nya skulle sitta fint där :o)

Stormlyktan är också så fin. Jag använder mina både till vas o lykta och ibland gör jag små arrangemang i dem. Spetsar o annat smått o gott.

Nu "klättrar" jag uppåt till ditt nyaste inlägg. Hihihi, så mitt surr fortsätter där! ;o)

Kram
Monika