söndag 1 december 2013

1 december

Hej på er! Ja, du milde tid. Nu är det redan 12 månader jag fotat huset den 1:a varje månad. Vart har 2013 tagit vägen då? Ja, inte vet jag, men rinner iväg gör det.


Det ser inte så annorlunda ut mot tidigare, haha. Hade det varit i fredags, och igår morse, så hade det varit vitt på marken. Men idag har det varit soligt och fint, men med en stark vind som gjorde det mindre tilltalande att vara ute!


De här adventssljusstakarna köpte jag i Ullared. Tyckte den var riktigt fin med sin annorlunda form. Nu har jag likadana i vardagsrummet, något jag saknat tidigare. Stjärnan som stod här förut om åren fick komma in i sovrummet istället. Rosen har min kära moster Elsa gjort. Hon var en hejare på lera förr. Nu vid 92 års ålder är det inte mycket sånt som görs.


Det högra kuddfodralet har ett mönster som är inspirerat på ett av husen på Huseby bruk. Det är Anna Örnberg som tagit fram det. Tyckte det var läckert och skickade efter hos henne. Nu ska inte de vita fodralen vara kvar, men jag hade liksom inte tid att få allt i ordning idag, haha.


Så här ser vår adventsljusstake ut i år. Köpt den här brickan på Åhléns, har jag för mig, haha. Siffrorna kommer därifrån i alla fall. Hade inte tänt den, som synes, men nu är det gjort i alla fall.

Idag har vi haft besök av gubbens förra jobbarkompis, Magnus, och hans fru Ulrika. Det var riktigt trevligt att träffa dom igen. Härliga människor.

Mitt ben är inte bättre - tyvärr. Istället hade jag fått nåt elände i det så nu går jag på penicillin. Hoppas att det här hjälper nu så det börjar läka istället.

Så får jag önska er en fin första adventskväll. Någon julskyltning blir det inte här. Vi väntar till nästa söndag när det är skyltning i vårt lilla samhälle. Blir väl alltid någon lott som blir köpt, haha. Ta väl hand om varann så hörs vi.

Kram Elzie



11 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Go kväll!!
Ja du, var tar tiden vägen?+ Ett år går så fort, och nu är det December igen!! Fniss...
Krya nu på dej, och hoppas verkligen att penicillinet hjälper!!
Ha nu en fortsatt mysig 1:a advent!! Kram Annika

Vardag och flärd sa...

En vacker ljusstake! Och en vacker kudde, roligt med lite annorlunda och som betyder något.
Ha det fint och hoppas benet bättrar sig!
Kram Eva

Monica sa...

Ja, visst rusar tiden iväg! Det går fortare och fortare ju äldre man blir, kan jag berätta, så vet du vad du har att se fram emot...
Rolig idé att fota samma motiv en gång varje månad, det ska man kanske härma?
Ha en fin ny vecka, kram, Monica

Bittan sa...

halloj där !

Kikar in för att önska en mysig första adventskväll .
Hoppas benet kryar på sig till andra advent om inte annat.
Lite julmat kanske hjälper ;-)
Kram Bittan

Gunillasljusglimtar sa...

Vackra saker du visar oss! Visst är det kul med lite nya adventssaker också ibland! Inte kul med ditt ben,krya på dej nu...Kraam Gunilla

Monika sa...

Goder afton i stugan! :o)

Så trist att du ska behöva ha det så där med benet. Hoppas verkligen att det går åt rätt håll nu och läker bra.

Ja, nog kan man undra vart tiden tar vägen. Jag tycker nyss det var den första september. Swiiisch så var hela hösten bara förbi. Den som jag oftast brukar uppleva som både lång och urtrist.

Är nästan lite småmallig just nu, hihihi. För jag har till slut, efter oerhört många timmars arbete, lyckats göra klart det största o mest tidskrävande arbete jag någonsin gjort av ståltråd. Ska visa sen :o)

Nu håller jag tummarna för ditt ben. Och så önskar jag dej en fin vecka!

Många kramar
Monika

Ett Vitare Hem sa...

Åh har också den ljusstaken, den är helt underbar, också inköpt i Ullared ;o)
Kram/Lena

Brit. (lille meg) sa...

Så mye fint du viser oss! Å ja, tiden flyr så fort, et år er nesten ingenting. Det er helt utrolig at vi har allerede startet på julemåneden.
Ønsker deg en god adventstid!

Lilla Rummet sa...

Jättefin adventsljusstake...alltid lika roligt att få något nytt.
Hoppas du blir bättre i benet och att det läker fort.
Har du instagram?
Ha en fortsatt fin vecka.
Kram Britt

Herr Nilssons Fru sa...

Va har ni haft snö?? de var som tusan. Hörde de skulle komma ett redigt oväder nu med snö o blåst, hoppas vi slipper de här - vill inte :)
Oj oj den där ljusstaken var mycket snygg.

I år längtar jag efter jul - de e kul.
Kramiz bästate Du

Black Iris sa...

Ja, man kan verkligen undra vart året tagit vägen. Det går ju så fort..
Julpyntat har jag redan gjort . Jag tycker det är mysigt att ha allt framme under December men sen åker det bort direkt efter Nyår.. Då går vi mot våren igen :)

Kram Maidi