onsdag 23 september 2015

Dags för plantering

Hej på er! Ja, idag var jag och hämtade ett paket med lökar och lite blommor som ska planteras ut i trädgården så fort jag blivit ledig. Sen får man hoppas på att det kommer upp några blommor också, haha.


I måndags tog gubben och jag släpet och drog till Klockaregårdens blommor i Ör. Det är en jättemysig butik som har lite blandat med blommor och inredning, som så många andra nu för tiden. Där köpte vi ett plommonträd - Jubileum - som vi planterade i närheten av grannens träd, ifall de behöver lite hjälp av varandra!! Jag har aldrig haft Jubileum förut, däremot två Victoria, varav det ena gav en del frukt, men det andra var ingen höjdare. Tror inte vi fick mer än 10 frukter sammanlagt under de år vi hade det. Har någon av er Jubileum och vet hur det är med det trä't?

Sen var jag inne på en blogg och tittade och såg att hon hade persikoträd vid huset. Det ville jag testa så jag köpte ett sånt träd också.


Det ska bli intressant att se hur det går med det. Har fått lite tips från damen med bloggen så jag håller mina tummar för att det ska lyckas, haha.


På samma ställe hittade jag den här lilla godingen, Mamma och barn. En blomma jag letat länge efter. Och nu står den i fönstret här i rummet. Jag tycker den är så söt med sina små "barn" som kommer på bladen.


Min Swany blommar fortfarande. Den har så söta, små blommor den rosen. Och jag är glad att den fortfarande lever här!


Min Phlox blommar också fint nu. Tycker om den vita färgen här i mitt "njurland", haha.


Och så försvann namnet på den här fjärilsblomman!! Men vad den har växt i år. Dubbelt så hög är den mot förra året.


Den här blomman fick jag av gubbens son och sonhustru förra året och den överlevde frakten hit. Jag tycker den är fin, men den förra jag hade var ett riktigt ogräs och jag hoppas jag kan hålla tillbaka den här mer.

Nu måste jag ju visa er min fantastiska tomat!!!


Den här tomaten alltså. Som ni ser är den inte stor (eller var rättare sagt, jag åt upp den förut, haha!) men ändå är den den största jag fått på min tomat i år! Visserligen är det körsbärstomater men nog ska dom vara större än ett vinbär i alla fall. Goda var dom ändå, men nu tror jag det är slut på dom. Ska bli glad när gubben gjort i ordning mitt lilla växthus till tomaterna till nästa år. Gör dom av våra gamla fönster så kommer några av dom till nytta i alla fall!.

På tal om gubben så är han på möte med Swedbank nu. De ska lägga ner vårt bankkontor här och många är väldigt irriterade på de här fasonerna. Tror det var 8 kontor som de ska lägga ner i Kronobergs län. Nu skulle dom ha informationsmöte ikväll och han ville tvunget gå dit. Jag skulle egentligen jobbat ikväll, men bytte med min jobbarkompis som ville vara ledig på förmiddan idag. Men jag brydde mig inte om mötet ändå. Lär inte få ha kontoret kvar ändå. Blir så trött på de här bankerna som vi har försett med pengar i många, herrans år!!

Nu blir det tv:n en stund och sy lite på julduken. Måste ju få den färdig till jul också. Hoppas ni får en fin fortsättning på veckan. Ta väl hand om varann.

Kram Elzie6 kommentarer:

Monica sa...

Alltid roligt att plantera lite nytt! Jubileum-plommon har jag ingen erfarenhet av, men ett Victoria-plommonträd hade vi när vi bodde i Lund och fick massor av plommon på det!
Persikoträd hade mina föräldrar när jag var barn och jag minns att det blev ganska många, men små, persikor på det. Det måste ju stå i ett skyddat läge, men det vet du säkert redan!
Ha det gott, kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Många fina växter! Och Mamma och barn tycker jag verkar riktigt fin som krukväxt.
Ha en fin helg!
Kram Eva

mormorstorp sa...

Spännande med lite nya växter i trädgården. Vi har planterat några nya bärbuskar detta år. Mor&barn är en riktig nostalgiblomma, minns att mormor alltid hade en sådan.
Ha en trevlig helg!
/Annica

Snäckskalsdalen. sa...

Va kul med nytt till trädgården! Och Jubileum tror jag är en förbättring av Victoria plommonet! Så det blir nog jättebra! Och persikor, så gott!
Mor och barn, så heter den, jag har en och den är så tacksam, sår sig lite här och där ute och så kan man ta tillvara dom plantorna också! Dom som sådde sig ute övervintrade men den jag hade inne dog!!!
Fjärilsbusken är fin! Kallas dom inte för flockel?
Och tomaten är imponerande.
Bankerna, ja, kanske bäst att vi inte talar om dom för mycket, då blir det politik. Jag är så trött på bankerna! Som tur är har jag inte mycket med dom att göra mer än att betala räkningar men det är irriterande i sig att dom tar betalt för ett arbete som konsumenten gör själv.....se där, där kom det lite!
Ha det gott!
Agneta kram

Helena sa...

Tack för påminnelsen om att det är dags att plantera de lökar man vill ska komma till våren. Det hade jag helt glömt. Fin lördagskväll till dig!

Judy at GoldCountryCottage sa...

Elzie, Your flowers are so pretty and that looks like a really good, juicy home grown tomato. Nothing like biting into one of those. The plant you call "mother and child" we called the piggy-back plant and it was the only house plant I could manage to keep alive for any length of time. That was years ago and I had forgotten about it. I must go to the nursery and try to find one..Thank you for your kind words to me. I appreciate your visits and comments very much..Happy Tuesday..Judy