tisdag 8 september 2015

Solig dag i september

Hej på er! Ja, här sitter jag och väntar. Väntar på att få gå till jobbet. Fast först ska jag väl hinna med lite grann här hemma.


Och här är en annan som väntar. (Nej, bilden är inte alls arrangerad, hihi!). Fast hon väntar på husse. Han har nämligen gett sig iväg till skogen för att plocka lingon. Får väl hoppas han har lite med sig hem.


I somras, när vi var på Öland, så passade vi på att gå in på Alséns som gör saker i keramik. Det är väldigt dyrt där!! Hade gärna köpt några blommor, men de gick på 600 kronor och det tyckte jag var lite väl bra. Så istället köpte jag den här lilla saken. Den kan användas till ljus, värmeljus och som vas. Just nu har jag ett ljus, som synes. Vet inte om jag tycker den är så fantastiskt vacker, men det är ett litet minne från den här sommaren. Jag är hopplös på att köpa på mig minnen!


Igår plockade jag in lite hortensia från mina buskar som är så fina nu. Upptäckte att jag fått med mig en tvestjärt in också, men den levde inte så länge... Ska plocka in lite mer framöver och torka, tänkte jag.


Här är ett jobb för mig i höst. Att måla piedestalen alltså. Det är min far som gjort den och i sommar har vi haft en likadan, fast målad, som egentligen är min sons. Ungdomar använder tydligen inte piedestaler, men jag tycker dom är smidiga att ha. Men som sagt, lite vit färg skadar nog inte.


Jag älskar ju nejlikor och innan helgen fick jag tag i vita. De är så fina, ser nästan ut som små rosor. Ljusmanschetterna i glas hittade jag på en loppis i Kvarnen i Tolg. Tyckte om formen på dom så jag tog alla fyra. Sen fick jag, äntligen, tag i en vanlig manschett också så att alla ljusstakar i köket nu har var sin, haha.


Har ändrat om lite på hyllan över sängen nu. De kantiga ljusstakarna köpte jag av Living & Room i våras. Resten är gammalt som jag haft här hemma. Hade ju storrengöring här efter sommaren för ett tag sen.

 
 
Sekretären i sovrummet fick också ändrat utseende. Satte dit mina madonnor och trädet för halsband. Innan jag hängde upp halsbanden hade jag ingen aning om att jag hade så många. Ändå finns där en del som ligger i sina askar. Men när använder jag det???


Tyckte det var så härligt sken genom fönstret här i "datarummet". Snart är det dags att ta ner alla pelargoner och det är ju typiskt att dom blommar som mest då.

Ute blommar det också, trots dålig vattning och skötsel i sommar. Men mina tomater vägrar bli röda! Vet inte vad det är för fel, kanske för dålig vattning?! Får väl klara mig utan dom helt enkelt. Nästa år ska gubben göra ett litet växthus för mina tomater och det blir nog bra. Dessutom ska vi ju vara hemma mer och sköta om det lite bättre - kanske?

På måndag ska jag till röntgen med mitt erbarmliga ben. Sen ska jag få prata med en doktor framöver så får vi se när det blir operation. Men det ska verkligen bli skönt att få det gjort. Tänk att kunna gå "som folk" och kunna ut och röra på sig. Ut i skog och mark och kunna vara i trädgården en hel dag utan att sätta sig och vila var och varannan minut. Det ser jag fram emot.

Nu hoppas jag ni har en solig och fin dag också, även om det blåser väl bra. Ha det så gott så hörs vi en annan dag.

Kram Elzie

3 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Tack för kommentaren hos mej! Visst är det så att det är dags att plocka in pelargonerna när de är som vackrast! Jag brukar plocka av blommorna och vips så har jag många fina buketter i vaser i stället. Mina tomater är också sena men jag tror det beror på den sena och kalla sommaren. Jag håller också med dej om att de där ateljéerna på Öland har vett att ta betalt för sina alster. De har så mycket fint och något vill man ju ha! Jag tyckte din ljuslykta var jättevacker. Små minnen är också minnen.
Nu hoppas jag att du får ordning på ditt ben framöver!
Kram/Finas mammis

Monica sa...

Bra med storrengöring, då hittar man saker man hade glömt att man hade...
Du har så mycket prydnadssaker framme! Jag tycker att det blir så jobbigt att städa då, så jag har bara några få! Latmasken har talat...
Om man inte använder sina halsband, så kan man ju njuta av den ändå, om man har dom på ett träd som du har!
Ha det gott och hoppas att det ordnar sig med ditt knä!
Kram, Monica

Judy at GoldCountryCottage sa...

Elzie, what a sweet picture of your puppy. He is so cute. I have one now that waits for his master whenever he is out of sight. Hope the dr. gives you good news. It is hard when we can't do the things we always used to do!..Happy Weekend..Judy