fredag 4 september 2015

Ett kanske som blev ett nej!

Ja, så har vi kommit in i september och vädermässigt märks det allt.  kallt på morgnarna och så fort solen går i moln så är det rätt kyligt dagtid också. Tycker nog det kommit lite väl snabbt det här, men som 2015 varit hittills så förvånar det ju ingen - precis!

Förra veckan var vi ute på en liten rundtur för att kika på en mindre husvagn. Det är gubben som vill ha en annan för den vi har nu är lite svår att dra med hans bil. Dvs han får gå ner på så låga växlar så han tycker han står still, haha.

Vi tog rundan över Sölvesborg och där stannade vi till vid en ståplats för husbilar. Visserligen hade vi bara bil, men vadå? Vi skulle ju inte parkera där.


Vacker utsikt har dom som ställer sig där i alla fall. Stället heter Ivösjön och det fanns det t o m en skylt som bekräftade!


Rostig och dan var skylten. Där fanns också den här plattan där det stod att läsa om järnvägen som var krånglig att få till därnere.


Man blir lite beklämd när man ser att det inte är mer än drygt 100 år sedan många människor strävade för att få dit rälsen och nu var allt borta!


Istället för järnväg är där nu en grusväg utmed stora vägen. Det känns lite konstigt när det blir så här.
Väl framme i Åhus, där husvagnen fanns, så blev vi lite beklämda igen. Den husvagnen var ingenting för oss. Allt var GRÅTT, GRÅTT, GRÅTT!!När man är van vid vår, som är inbjudande och mysig, så blev det här lite väl mycket. Så nej tack till den!! (Istället har nu gubben varit inne och tittat på en dieselbil och troligen blir det köp på den. Han är verkligen förutseende för vi ska inte åka förrän nästa år, haha!!).


Så här såg det ut vid husvagnen i lördags. Så himla tråkigt att plocka ner allt. Släpet blev inte så fullt i år, tyckte gubben. Jag tyckte det räckte, haha. Nu är allt hemma, förutom golvet som vi ska åka ner och hämta nån dag nästa vecka. Kändes lite vemodigt, trots allt, att plocka ihop allt. Men det finns, förhoppningsvis, fler chanser att ligga länge!


Och lilla Fia snärjde inte alls in sig. Man fick inte alls springa och lösa henne och hennes koppel från diverse prylar som låg på golvet. Att de aldrig lär sig de små liven, hihi.

Den här veckan har jag jobbat fem dagar i rad. Inget man är van vid när man jobbar 75% inom vården precis! Nu är jag ledig till tisdag kväll och det ska bli så skönt. Dessutom kanske mitt äldsta barnbarn kommer hit och hälsar på i morron och det ska bli kul. Hon går ju i skolan i vår närmaste stad numera och det ska bli intressant att se vad hon tycker om det.

Jag önskar er alla en riktigt fin helg (även om det skulle bli världens busväder i morron!), ta väl vara på varann så hörs vi!

Kram Elzie3 kommentarer:

Monica sa...

Jaha, då blir det en starkare bil istället för en mindre husvagn, förstår jag!
Det är alltid lite vemodigt när man packar ihop efter sommaren, det minns jag från tiden när vi hade sommarstuga.
Här har vi haft ett förfärligt åskväder idag på förmiddagen, men fint igen på eftermiddagen. Det är kanske det ni får i morgon?
Ha en skön helg, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Ibland kan det vara bra att se sig omkring efter alternativ och så plötsligt klarnar det vad man vill ha.....Ja, sommaren lider mot sitt slut, den saken är väl klar. Här har vi höstmysväder idag, dvs det regnar hela tiden och det är så skönt att vara inne och ha det gott!
Agneta kram

nattugglan sa...

Hallå, här lider sommaren också mot sitt slut o det är nog höst kan man ju säga, mörkt om kvällarna o lite kyligare är det.bara +14 idag. Vi har ju ingen husvagn el husbil..dottern ,de har husvagn en stooor en som är fin! Vi va dit nu då det va villaavslutning , som firas med dunder o brak här i Österbotten..de brukar också va på ett ställe med sin vagn , visa gånger rör de på sej...Ni får röra på er o kom till Finland o hälsa på...skulle ju va kul! vi hörs, kram