söndag 2 oktober 2011

Lite bildning kanske?

Hej på er! Hoppas ni haft en skön helg. Här har det varit bara bra. Igår rensade vi altanen för hösten så nu är möblerna insatta i garaget. Jag önskar att jag har hittat min "drömträdgårdsgrupp" till nästa år så jag slipper de där plaststolarna. Räcker egentligen med bara träsoffa + stolar för bordet min far har gjort duger gott.

Igårkväll hade gubben och jag kräftskiva för oss själva. Hade naturligtvis lite annat i matväg också och min Jansson hade jag gjort i formen som är lite retro nu. Den här formen är gubbens, men jag fick början på en likadan servis av mina föräldrar fast i orange!!! Jag är tacksam för att dom slutade tillverka den för jag har aldrig gillat den riktigt. Den här bruna är bättre och precis i lagom storlek för en Jansson till oss, haha.


Gubben ville inte vara med på bild så jag fick redigera lite!!

För nån vecka sen så beställde jag några nya böcker som jag tyckte kunde vara nyttigt att titta i. Den första är Röja & rensa av Mary Lambert. Något jag verkligen skulle behöva göra. Har inte hunnit titta så mycket i den än, men jag, som är en ekorre av stora drag, har väldigt svårt att göra mig av med något över huvud taget. Så jag kan aldrig bli minimalist!!!



Men kanske man kan bli lite inspirerad av det här:


Klicka på bilderna så ser ni bättre. Köpte den här också. Känner att jag behöver lite inspiration till trädgårn (som om inte alla trädgårdstidningar + bloggar skulle räcka, haha?) och så älskar jag ju böcker över huvud taget. Har hur många som helst som jag knappt tittat i ens!!


55 enkla projekt för din TRÄDGÅRD av Malena Skote, det låter väl som något för mig? I vilket fall som helst är det många fina bilder i boken och säkert är där något som jag kan ta efter.


Just nu är gubben och Fia ute i trädgården för fotografering. Ska bli kul att se dom bilderna. Inte så lätt att fota en livlig hundvalp precis. Men han såg så fina bilder på sonhustruns facebooksida av deras hundar. De har ju kennel och deras hundar är härliga. Samma ras som Fia och med en fotograferande man som tar jättefina bilder så gör dom fin reklam för sig.

Snart är det jobbedags igen. Känns som om helgerna bara är hälften så långa som vanliga dagar, men det stämmer väl inte? Eller??? I vilket fall som helst ska vi börja veckan som kommer på ett trevligt sätt. I morron kväll ska vi in till Vida Arena och titta på hockey. Det är Växjö Lakers mot Brynäs och det ska bli toppenkul. Är många år sen jag såg "mitt" lag nu, och då i Jönköping!, men nu är dom alltså i Växjö i morron så det är nära och bra. Vida Arena är nybyggd så den ska också bli kul att se.

Hoppas ni får en fin vecka vad ni än ska hitta på. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

PS! Har lagt till Chrome webläsare, trots det kan jag inte lämna kommentar hos en del av er. Dom bara försvinner när jag trycker på "skicka". Är det någon i denna vida värld som vet var problemet kan sitta? Tacksam för svar, haha. Det gäller inte de bloggar där det kommer upp en liten ruta när man ska kommentera utan de bloggar där man skriver kommentaren nedanför inlägget så att säga. Går inte ens att göra det anonymt!!

10 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Hej vännen!
Mmm...så gott det ser ut!!
Ja du röja och rensa. Tidigare var jag också en ekorre. Men sedan jag skilde mej..har jag flyttat 3 ggr..så det har blivit en del turer till tippen. Nu har jag börjat en rensning igen..är såå skönt när man får iväg massa saker!!
Önskar dej en fortsatt underbar söndag!
Kram Annika

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag har också problem att lägga kommentarer, men bara hos vissa. Förstår inte heller varför, så då är vi alla fall två... :)
Och rensa behöver jag också göra. Började faktiskt med en garderob förr ahelgen, och det blev så fint så.
Kram
Marie

NICOLINAS BONING sa...

Hejsan gumman!

Har inte riktigt koll på elitserien längre...fniss...så hur blev resultatet på matchen?

Jag trodde att det var Ingvar som var den som sparade...tänk så fel man kan ha ;-)

Sitter här mitt i all röra på övervåningen som jag har ställt till med eftersom jag ska städa till helgen när huset blir fullt av både "ungar",hundar och vänner som ska sova över här.
Fick snabbt lov att tömma skrotrummet för att få plats med sängplatser.
Kanske skulle titta i dina böcker en sväng,eller vad tror du?

Kramar Birgitta

Black Iris sa...

Det här var ett underhållande inlägg att läsa. Vad mysigt ni hade det du och gubben.
Konstigt det här med kommenterandet. Jag har Google Chrome och jag har peppar peppar inga problem än så länge men jag har sett att det är massor av bloggare som har problem.

Kram Maidi

Pia sa...

Jävligt, om dina kommentarer försvinner! Google chrome hjälpte nog åt mig...

Vovven din har fin smak, som gillar räkskiva! ;)

Jag har läst en( psykologisk) bok om att städa, men har inte ännu haft ork att ta i tu med "problemet"...blotta tanken...Huh!

Önskar dig en inspirerande vecka!
Kram!
-Pia-

Elsa och Helena sa...

Då håller vi på GIF då:) Har haft samma problem med kommentarerna, men de har tydligen gått igenom ändå, när jag kollat så har jag lämnat två kommentarer hos samma, hej och hå så det kan bli:)
KRAM Helena

Monica sa...

Åh, vad det ser gott ut! Så mycket mat! Janssons är en absolut favorit...
har också problem med kommentarer!
Men om jag klickar på bilden av din blogg, till vänster om texten i Bloglovin, så går det!

Petra sa...

Tittar bara inom o önskar Trevlig Helg! Ja, hos oss är det gubben som tar tag i det där med renovering, jag skulle vilja ha och behöver en vilohelg nu, men han kör på!
Kram

skifferhuset sa...

Ja rensa behövs nog lite mans, kan få lite panik när jag tänker på den dagen en ska flytta härifrån!!Ha en fin helg! Kram Iréne

Monica sa...

Sv: Min ljung planterade jag förra sommaren i en s.k. surjordsrabatt med mycket torv i. Rabatten ligger i halsskugga men där är sol ibland!
På hösten klippte jag av blommorna tvärs över plantan. Jag hade satt två plantor, en rosa och en vit, men det var bara den rosa, som klarade sig!
Lycka till!
Kram, Monica