fredag 14 oktober 2011

Lite höstnytt

Hej på er! Hur har ni det idag? Bara bra, hoppas jag. Här är det bra, håller på och donar innan jag ska åka och jobba i eftermiddag. Har helgen framför mig nu, men den går fort. Det enda jag oroar mig för är att jag inte ska vakna på morronen, haha.

Vi var i Ullared i måndags, gubben och jag. Som vanligt, när man närmar sig det "roliga" (dvs inredning, julsaker mm)  så fick han så väldigt brått. Så nästa gång sa jag att jag åker själv, haha. Tycker inte om att behöva stressa och dessutom fick jag inte med mig hälften av det jag skulle ha. Nåväl, får väl se om det finns nån annanstans!!

Köpte mig en ljusslinga. Inte så vacker som en del andra jag sett men man får inte begära för mycket för 15 kronor!


Köpte förresten två likadana och den ena satte jag in i fågelburen. Tillsammans med en slinga som det inte är några ljus på.. Mina fina madonnor som Lena gjort får stå bredvid, liksom ljusstaken från Jotex. Har ni sett så snett ljusen står? Det är ljushållarna som är såna. Funderar på att ta bort dom och sätta dit dom rakt istället. Man vågar inte tända ljus som står sådär. Inte jag i alla fall.


Här är en närbild. Buren har jag köpt hos Anette. Tycker den är så fin. Fåglarna i kommer från Panduro.


Köpte dom här handdukarna också. Tyckte det var läcker färg på dom (till skillnad mot badkaret!!). Är mycket mörkare i verkligheten, men inte lätt att fota i det lilla rummet. Här ser dom ju nästan lilaröda ut, haha.


Den här blomman, som jag inte har en aning om namnet på, hade jag i sovrumsfönstret förut, men jag tyckte den hade blivit väl stor där, så nu fick den plats i min urna istället. Den ska planteras om men just nu har den små, små gula blommor på så jag vill inte "störa" den. Den är så fin. Tror den var i en julgrupp som jag fick för flera år sen.


Här är en bild på min gamla brudorkidé som blommar om. Har köpt "jord" så jag kan plantera om mina orkidéer, men inte kommit till skott än. Som med så mycket annat!!

Jag har lagt in en önskan om att få fönsterna putsade denna helgen. Tänkte gubben skulle ha något att göra medan jag jobbar, haha. Får väl se om den slår in!!

Hoppas ni får en skön helg och tack, snälla ni, för att ni kikar inom här. Det är så kul att veta att det varit någon härinne och hälsat på. Ha det så bra så hörs vi!

Kram Elzie

17 kommentarer:

bakom berget sa...

Oj va du fixar och donar. Men fint blir det! Nej, jag tror inte att man ska gubbar med sig till Ullared :-)
Ha en fin helg nu, trots jobb. Fredagskram från mig!
Åsa.

Änglarna finns sa...

Har två döttrar, som verkligen gillar Ullared!
Jag är väl ingen älskare av detta ställe. Men hur som..skall vi åka dit om 14 dagar. Phu..men jag kanske skall sitta och fika ist..för att gå in..hahaha. Risken är väl..att det blir jag som handlar mest!
Ha en underbar dag...även om det är jobb!
Kram Annika

Unknown sa...

Så fint det blir hos dig!
Det måste väl vara den absoluta lyxen att få komma hem till nyputsade fönster?! Den chansen är nog inte så stor här... men håller tummarna att det går vägen hos dig ;))
Det brukar bli dyrt om man får tid att gå runt bland heminredningsprylarna på Ullared... vet inte riktigt vad som är värst, att ha tid eller inte där :D
Ha det gott med jobb och allt!
Kram Allis

Vardag och flärd sa...

Man ska inte ha med sig gubben till Ullared! Jag lyckades tjata mig till 1,5 timma där när han var med sen MÅSTE vi åka därifrån, nej då åker man hellre själv.
Din växt ser jättevacker ut och roligt att du lyckats så bra med den, undrar vad det kan vara för något.
Hoppas verkligen gubben har putsat fönstren när du kommer hem från jobbet!!!
Kram Eva

Bittan sa...

Du får parkera honom i sportsbaren utanför så du får shoppa ifred :-)
Ha en fin helg trots jobb .

Kram Bittan

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Att ta med gubben till Ullared är kanske inte någon höjdare :)Det är nog bäst du åker själv nästa gång.
Men 15kr för en ljusslinga var ju vääldigt billigt. Då kan man ju köpa ett helt gäng vetja.
Kram
Marie

Monica sa...

Nej, gubben ska man absolut inte ha med i Ullared och frågan är om man ska med själv...
När jag var ung, åkte vi dit några tjejer höst och vår och ekiperade familjen, men nu, nej tack!
Din växt från julgruppen ser verkligen fin ut!
Ha en skön helg och hoppas att du kommer hem till nyputsade fönster...
Kram, Monica

Petra sa...

Så mycket fint du köpt. Ja du, önska kan man alltid, men det har nog aldrig hänt här att jag fått hjälp med fönsterputsning, men han e duktigt på så mkt annat.
Kram o ha en bra helg trots arbete.
Petra

Gunillasljusglimtar sa...

Hej vad skoj du kom o hälsa på mej i min blogg,så hittade jag ju till dej! trevlig läsning här,passar mej bra..Ska snart till Ullared,men UTAN gubbe,lika bra det! Tack för att du gilla kortet Kram Gunilla

Stina sa...

Helgkram till dig från mig :)

Viola sa...

Vad mysigt du gjort och fyndat dessutom, här har vi en kall dag och det har varit premiär idag för isskrapan, ha en skön helg, kram

Snäckskalsdalen. sa...

Nix, inga karlar med till Ullared, IKEA eller andra shoppingtempel. Min bara står still och säger ingenting, han finner sig, men jag blir i alla fall helt matt av oengagemanget.
Så fint du har gjort, jag gillar ljusslingor jättemycket.
Agneta kram

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!!

Vilka fina saker du har köpt och satt ihop så smakfullt!

Ha en fortsatt mysig lördag nu!! Kram Sanne <3

Märta sa...

Ja inte är det med glädje gubben följer med till Ullared. Bäst har det varit när vi har hamnat där under semesterresan och husvagnen har varit med för då har han gärna gått ut till den.
Känner också till det där att inte komma till skott, här är så mycket som borde göras så man blir trött innan man ens har satt igång.
Ha det gott!
kram! Märta

Elsa och Helena sa...

Hej! Jag aldrig varit till Ullared men till skillnad mot Gubben. Tycker jag det låter toppenkul:)
KRAM Helena

Lisbet sa...

Jag tycker din ljusslinga är fin! Har inte själv någon, men tanken finns där... vill ju ha! :)

Fina blomster!

Det där med fönstertvätt är lite problematiskt här också. Jag vill ju att mannen hjälper till, han utsidan och jag insidan, det blir framskjutet varje dag... grrr.

Ha en fin söndag!
kram

annashusidingtuna sa...

Hej!
Den tidningen är tradition att köpa för den brukar komma under älgjakten och då brukar jag ha tid att riktigt "gotta" mig i tidningen.
Det var genom den jag delvis upptäckte bloggvärlden en gång i tiden.
Kram Anna