söndag 23 oktober 2011

Mitt lilla olivträd!

Hej på er! Ja, nu chockar jag väl alldeles när jag kommer med ett inlägg till i helgen, haha. Men, jag har ett litet problem som jag tror att ni kan hjälpa mig med. Eller problem och problem, egentligen är det väl inte så problematiskt, men jag har funderingar i alla fall. Och saken gäller den här


Mitt lilla olivträd alltså. Jag blir verkligen förvånad när jag läser att ni har både blommor och frukter på era träd. Här händer inte minsta lilla sak med mitt. Därför undrar jag hur ni ställer det ute? Är det i full sol eller lite sol/skugga? Och hur förvarar ni det på vintern?


Det här brukar stå på altanen men det kanske är alldeles för skuggigt för det? Och på vintern har jag det stående i ett fönster härinne. Är det någon som kan, och vill!, dela med sig av lite tips så blir jag så glad så glad.

Ja, nu är snart helgen slut. Inte klokt vad fort det går. Här pysslas det en del just nu och blir det bra ska jag visa er det framöver. Annars åker det i papperskorgen, haha.

Hoppas ni får en fin arbetsvecka. Jag jobbar fyra dagar nu sen har jag en efterlängtad semester. Ska bli så skönt att bara vara hemma. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

PS! Glömde ju tala om att vi fick tacos igårkväll och det var jättegott. Speciellt att slippa laga maten själv, haha. Goa barnbarn och en livlig hund gjorde middan riktigt intressant!!

14 kommentarer:

Unknown sa...

Jag köpte mitt olivträd i september och vi får se hur första vintern ska gå. Jag fick rådet att ställa det ljust och svalt, vattna mycket på sommaren och mindre under vintern.
Vad roligt att du vill vara med i min utlottning.
Önskar dig en fin vecka
Kram
Nelya

Neabear sa...

I have no idea how to care for olive trees. They grow abundantly around here. No snow here, so I guess we have a good climate for olive trees and also grapes. I live in the wine country here. I would imagine that you would have to protect it from the cold in the winter time.

~Linnea

Gunillasljusglimtar sa...

Hej Elsie! tack för GRATTIS kommentar,jopp fyllde i torsdags,53 år..
Åren går fort nu ...Jo detta med olivträd,jag vet nog inget tyvärr bara att jag köpte mitt på netto i juni månad,ställde det på våran inglasade altan,GUUD,den har växt otroligt mycket.(gillar värmen säkert) För ett tag sen så tog vi säckväv runt den o lät stå kvar,nu för två v sen ställde jag den inne i stugan,rädd för att den ska frysa så nu får vi se om den överlever.Lycka till med ditt!Kram Gunilla

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Kan tyvärr inte hjälpa dig, äger inget olivträd... Men du får gärna tipsa mig till nästa sommar då jag förhoppningsvis äger ett jag med!

Kram Annica

Maria sa...

Mitt lilla olivträd köpte jag i våras. Det har stått ute i solen hela sommaren. Inga frukter nej nej. Men det verkar ha mått jättebra. Nu har det fått flytta in i söderfönster..men börjar tappa bladen redan och krullar ihop sig gör bladen. Fick ett tips igår att ha kvar det i sönderfönstret och att duscha det då och då. Ja så vi får väl se. Lycka till med ditt nu.
Önskar dig en bra söndagskväll och en skön start på veckan. Kram Maria

Änglarnas hus sa...

HALLOJSAN!!

Olivträd vill ha citrusjord för att må som bäst och på vintern vill de stå svalt omkring 10 grader och de vill ha det ljust. Jag förvarar mina på vår glasveranda där jag bara drar upp värmen på helgerna..

På sommaren har jag dem, precis som du, ute!!

Ha en fortsatt skön söndagskväll och en bra start på veckan!!

Kramar ifrån sanne

Monica sa...

Ja, olivträd ska väl, som andra Medelhavsväxter stå ljust och svalt på vintern. Tyvärr är det ju inte många, som har sådana utrymmen...
Ett inglasat uterum vore väl idealet.
Lycka till, kram, Monica

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei snille!
Kan dessverre ikke hjelpe deg, mitt oliventre er begravet for lengst, hihi. Jeg er ingen flink gartner innendørs.
Håper du lykkes med ditt.
Ha en fin ny uke.
Klem

skifferhuset sa...

Kan tyvärr inte ge något gott råd, har aldrig vågat köpt något för jag skulle bara misslyckas med det!;);) Grannen har ett stort som ståt ute hela sommaren, tror han brukar ta in det och att det ska stå svalt! Kram Iréne

Stina sa...

Hej gumman!
Det var ju 100 år sedan jag var här.

Jag brukar ha mina i ett fönster som det är lite svalt i, över vintern.
Kram Stina

Gunillasljusglimtar sa...

Hej gumman..Tack för titten hos mej!
Så gla för så...Jaa idag har jag haft en härlig fridag,inte gjort mycket precis!Men behövs såna dagar när det väntas jobbdygn i morron..Kram på dej Gunilla

NICOLINAS BONING sa...

Har ingen aningom hur man handskas med dylika blomster faktiskt;-)

Vad skönt med semester den här tiden på året!
Vad ska du hitta på? Hur många dagar/veckor är du ledig?

Lampor ja...hrmhrm...tror att jag samlar på dom faktiskt.
Dessutom har jag hittat en sååå snygg plafond till sovrummet...fniss...måste bara bli överens med P om storleken,ja och vänta på snickaren och elektriken åxå förstås...suck...för lampor är väl bland det sista man sätter upp i ett alldeles nyrenoverat rum, eller hur?

Ta det lugnt på vägarna så hörs vi en annan dag vännen.

Kramar Birgitta

Maria sa...

Sorry vännen..nu såg jag din fråga. Ang. Photoscape...återkommer i morgon. Kram Maria

Eva in Athens, Greece sa...

Hej Elzie! Om det ska likna förhållandena här i Grekland där olivträden trivs så bra så ska de väl ha så varmt och soligt som möjligt...på Kreta bevattnas de dagligen på sommaren, men så soligt och ljust kan det ju inte bli i Sverige. På vintern så mycket ljus och sol som möjligt, men då är det ju lite svalare; plus 5-15 kanske är det bästa.
Lycka till!