söndag 20 maj 2012

Lite blandat

Hej på er! Vilken helg vi har haft. Åtminstone i vår del av landet har vi haft +20 grader och soligt. Riktigt skönt har det varit. Trots det har jag tillbringat mesta delen inne i förtältet. Anledningen är att jag var hos doktorn i fredags och då fick jag reda på att jag blivit allergisk - jag också!! Har ju haft ont i halsen och feber tidigare i veckan och till slut kunde jag knappt svälja. Så då ringde jag till vårdcentralen och - tack och lov - så hittade hon ingen halsfluss, däremot allergi då som jag fick en massa medicin mot. Men fy bad äckligt det är med Betapred! Känns som man hade järn i halsen när man ska äta. Ska bara ta det några dar till, som väl är!!!

I fredags eftermiddag fick jag syn på det här på himlen


Här har dom verkligen kört kors och tvärs över himlen. Inte klokt vad plan det går över campingen egentligen. Man undrar vart alla är på väg?!

De här gynnarna är ena riktiga tiggegrisar.


Här ligger dom utanför grannens husvagn och tror dom ska få mat. Men tack och lov så matar inte dom dom heller. Det är däremot flertalet husvagnsgäster på campingen som förser dom med både det ena och det andra. Helt onödigt när dom har hela "innanhavet" att käka på.

Men vad är det här som kommer och smyger då? Ja, den här gästen ser man inte ofta vid vår husvagn i alla fall.


Det finns två pölar i innanhavet vid campingen och den här hägern brukar hålla till i den andra. Kul att se honom traska förbi. Han hade inte brått heller utan stod länge och väl så man kunde ta kort. Vågade inte gå för nära honom så han skulle försvinna.


Man kan ju tro jag blivit ornitolog, men så väl (illa???) har det inte blivit. Bara kul när man får se en udda individ bara 10 meter bort.

Ja, så är allt tillbaka till det gamla vanliga här. Gubben har åkt iväg efter att ha varit hemma i tre veckor. Kändes inget vidare när han körde, kan jag tala om. Nu får man vänja sig vid att vara ensam igen. Inte alls kul. Men till helgen träffas vi igen och då ska vi fira att vi har 9-årig bröllopsdag den här veckan. Ska ha nåt gott till pass på fredag men vet inte vad än. Gärna något som går lätt och snabbt att laga, haha. Säger hon som är så intresserad av matlagning!!

Ikväll har jag fått gå ut och vattna mina buskar och silverpäronträdet som jag planterade. De såg lite torra ut. Jag VET att man inte ska vattna på kvällen, men i morron bitti lär jag inte orka ut innan jag ska iväg. Börjar vid 7 nämligen! Så det fick bli ikväll istället. Så fick gubbens gräsfrö lite vatten på sig också.

Och nu börjar det bli dags att göra sig i ordning för jobbedagen i morron. Jag hoppas ni får en riktigt fin vecka. Ha det så gott så hörs vi! Och tack för att ni orkar titta inom här och lämna en kommentar. Jag är dålig med inlägg och dålig med att kommentera men hoppas det ska bli bättre ordning nu.

Kram Elzie



11 kommentarer:

Hanna sa...

Här har vi också haft helt fantastiskt väder idag.
Ha en fin kväll!
kram
Hanna

Himmel och Plättar sa...

Vilket avlångt land vi ändå har, vi har haft +7 och ganska kall blåst. Men förra veckan var det +15 så vi ska väl inte klaga. Innan midsommar har nog all snö tinat bort:)

Ha en skön vecka och Grattis till bröllopsdagen

Kram Karina
(Englagård)

bakom berget sa...

Fy va jobbigt med allergi! vad är du allergisk mot?
Visst är det roligt med pippigrannar. Jag gillar mina jag oxå.
Det var lite kul med din bild där på himlen. Jag har tagit en nästan exakt lika för ett tag sen :o)
Ha en riktigt fin vecka nu!
Kram Åsa.

Solstrimmor sa...

Ha det så gott i ditt paradis... trots jobbig allergi!

Kram Eva-Mari

Härliga Livet sa...

usch för allergi. Hoppas medicinen hjälper dig.
Häftigt kort på himlen. var har ni eran vagn? Om jag får undra =)
Ja över våran vagn flyger det plan hela tiden. Lyfter både från NorrK och Nyköping. Men man vänjer sig.
Ha en skön vecka med sol och värme.
Kram Pernilla

Anette sa...

Vilket härligt väder! Hit har det inte kommit förrän idag, men bättre sent än aldrig. Hoppas snart dina mediciner hjälper. Ont i halsen är inte kul. Kram Anette

Änglarna finns sa...

Hej vännen!
Ja ett underbart väder!!
Inte kul att vara allergisk!
Min yngsta är allergisk mot Betapred..blir nästan sjukara av det...säger då det!
Hoppas att du haft en bra dag på jobbet!!
Ha det gott! Kram Annika

Christina N sa...

Alltid lika kul att läsa din blogg, saknar när di inte skrivit.Bor i närheten av Sköde och även här är vädret helt underbart. Konstigt att det kan slå om så fort, allt i naturen fullkomligt exploderar.

Inger Marie sa...

Så herlig vær du har hatt i helgen...også hos meg:)
Gøyale bilde av kryss-fly-stripene...
Ønsker deg en fin uke videre:)

Ett Vitare Hem sa...

Dessa allergierna är inte kul, fick mina som vuxen och just nu är de himla jobbiga....
Ha en riktigt härlig tisdag!
Kram/Lena

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Nydelige bilder...
Huff så kjedelit å bli allergisk, men heldigvis finnes det medisiner for det...men uansett blir jo formen laber...
Gratulerer med bryllupsdagen...
Godt at det ikke er bare meg som er dårlig med blogginnlegg for tiden - det jo så masse annet som skjer...jobb, hage, hus og campingen...tiden strekker liksom ikke til, til alt en vil gjøre...

Ha en super dag og helg...