måndag 14 maj 2012

Vårteckensutmaningen v 11

Hej på er! Efter en jobbehelg hade jag tänkt mig lite trevligt trädgårdsarbete idag och vad händer? Vaknar med halsont och trötthet + att det blåser halv storm ute och inte alls är skönt, så det fick bli innejobb idag istället. Hann i alla fall rusa runt lite med kameran.

Det här kommer att bli den sista vårteckensutmaningen från mig. Har inte så mer vårlikt att visa er. Men kika in hos Viveka på Humlebacken, där finns hur många som helst som visar tecken från olika delar här i landet. Och nog märks det, speciellt i år verkar det som, hur avlångt vårt land är!!


Ville bara visa er att min Magnolia 'Susan' har tagit sig i alla fall. Är så glad för det. Den har ett busklikt sätt, visste inte ens att magnolior kunde se ut på det viset. Trodde alla var små träd. Ja, alltid lär man sig något nytt!


Äntligen, äntligen, ÄNTLIGEN har jag fått en 'Allium' att komma upp! Tidigare försök har bara utmynnat i besvikelse. Andra har sagt till mig att den är så lätt, men jag vet inte jag, hihi. Nu väntar jag bara på att knoppen ska slå ut. Men visst är den läcker som den är?


Den här tulpanen har jag ingen aning om vad den heter. Trodde det skulle vara en 'Foxtrot', men ser att den är alldeles för ljus för det. Nån som har en aning? Finns ju hur många som helst!!


Den här blomman vet jag inte heller vad den heter. Vi har alltid kallat den för Mors Dags-blomma och den kommer från mina morföräldrars trädgård. Är det nån som vet vad DEN heter så skulle jag bli glad! Den börjar ju blomma lagom till mors dag i år.



Har ni sett att mina liljekonvaljer blommar? Ursäkta att bilden blev så suddig, men det är inte lätt att fota den där längst in i landet. Den är perfekt för mig att ta in för den doftar inte, men nog känns det lite "roligare" med den som kommer från naturen.


Den här tulpanen vet jag inte heller vad den heter. Kan det vara 'Foxtrot' månntro? Är så glad att jag hann ut med blodmjölet i tid så att NÅGON tulpan visar sig i alla fall. (Växten bakom är en vänderot!).


Den här rosen är jag också glad för att den överlevt. Den heter 'Comtesse de Lacépéde' och den är planterad ute i gräsmattan. Min 'Finlands vita ros' har tyvärr en liten vovve varit på (husse satte fast henne så hon PRECIS kunde dra sönder den, grrr!) och det syns bara en liten, liten grön bit på plantan. Hur som helst, har fått beställa en ny, och den skulle egentligen de där bägge betala!!


Den här tulpanen, som kommit upp mitt bland pärlhyacinterna, är en gammal en som jag haft flera år. Är bara den här stackars blomman som kommer nu. Är det någon som vet vad man ska göra för att få tulpaner att blomma lite bättre?


Ännu en tulpan i läcker färg. Inte känner jag igen den som något av det jag planterade, men fin är den i alla fall.


En sista tulpanbild. Den här heter i alla fall 'Verona' och jag tycker den är så vacker. Gult är inte min favvofärg i vanliga fall, men den här är så mild.

Sen har jag en fråga till er. Så ovanligt då, tänker ni, haha. Men den här blomman, vad heter den?


Det var en del som inte trodde att liljebaggen åt på 'Fritillaria' (att jag aldrig lär mig att skriva ner namn!!!) och det stämmer nog, men dom trivs med att vara på dom! Bildbevis idag igen.


På en suddig bild ser ni ett rött streck - vilket är en liljebagge!! Inte för att jag vet vad den gör där. Kanske har den förirrat sig i blåsten, haha.

Ja, som sagt, det var mitt sista inlägg om våren. Men glöm inte att kika in hos alla andra. De har så fina bilder att visa från vårt härliga land.

Själv tror jag att jag ska ta en kopp kaffe och sen krypa ner i sängen jämte lilla vovven. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie











15 kommentarer:

Hanna sa...

oj så mycket fina blomsterbilder du visade här, så härligt.
Nu fungerar äntligen min gamla blogg, så Välkommen att titta in, om du vill.
Kram
Hanna

Hjärtruds Stuga sa...

Så tråkigt både vädret och att du inte känner dig bra på din lediga dag.
Så mycket fina växter du har. Kan det vara Nejlikrot din Morsdags blomma.

Ha en fin vecka

Kram Karin

Solstrimmor sa...

Den första, den ljusrosa dubbla tulpanen, heter Angelique tror jag. Har såna som ser mycket lika ut. Mordagblomman är nog en Nejlikrot.

Glad vår!
Kram Eva-Mari

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Tycker du har massor med vårtecken att visa :) Och vackert är det också! Hoppas du känner dig bättre idag
Kram
Marie

skifferhuset sa...

Så fina bilder, är så kul att se allt som nu kommer upp! Ta du en kopp kaffe å krya på dig! Kram Iréne

Gunillasljusglimtar sa...

Ja det var en blomkavalkad utan dess like,jättefina bilder.men jag vet ju inga namn tyvärr! jaa du dessa förbenade tidningar,antingen ska man ha dom eller ej men det verkar ju inte funka ändå.
Ja visst är den "lägentheten mastig uppe i trädet"
Ha en bra dag vännen / Gunilla

Viola sa...

Den första tulpanen helt underbar, ser ut som en ros..ha nu en skön långhelg, kram

Tjernhus sa...

Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med några blomnamn den här gången! Dom är i alla fall jättevackra allihop!
Hoppas att både du och vädret snabbt blir bättre!
Här blåser det faktiskt också idag...
Kram, Monica

Anki sa...

Härligt fina bilder på våren, maj månad är min favvo...allt börjar växa och fåglarna har fått fnatt, fniss...Nu vet man att den är på G...sommaren!

Ha det gott & kramen!

Elsa och Helena sa...

Så vackra blomster...önskar dig en fin långhelg.¨

KRAM Helena

Pia sa...

Så fint att fota step-by-step våren! Så vackra bilder!
Kramisar!
-Pia-

Black Iris sa...

Ja, det beror ju förstås på var man bor men jag tappade helt fantasin i vårteckensjakten.. Även om vädret hittills inte varit det bästa så känns ju naturen som sommar redan..
Fina bilder du har. Naturen är härlig..

Kram Maidi

Gunillasljusglimtar sa...

Hej Elzie! Tack för titten hos mej! Hoppas du är piggare nu.jaa vilken härlig gård vi var på minsann..Dessa hönor var ju så fina men ska ha en annan sort som värper liite mer! Kram på dej / Gunilla

Monika sa...

Hej goa vännen!

Tack snälla för fina kommentaren!

WoW! Så fint det blommar där hos dej! Magnolia! Bara namnet är ju vackert! Sanningen att säga, jag har aldrig ens sett en magnolia. Undrar just om det finns såna som är härdiga här uppe. DÅ, skulle jag vilja ha en sån!

Vi har visst inte särskilt tur med våra handarbeten! Ja, vad göra! Vi får väl skratta åt hela altet i slutänden :o)

Nu må du tro...nu fattas bara den där sista finishen så är ditt hjärta klart. Så det kommer med posten nästa vecka. Tror jag har kvar din adress.

Idag hänger regnmolnen tunga här. Tror till och med det finns risk för lite åska framåt kvällen. Hoppas inte!

Hoppas du snabbt är fri din förkylning. Här har det lättat lite. Men det piper fortfarande ordentligt i luftvägarna. Jag äter en sked honung varje dag. Det ska ju vara bra så....! :o)

Ha det gott och krya på lilla dej!
Kram
Monika

NICOLINAS BONING sa...

Hoppas att allt är bra med er och att du har fint väder så att du kan njuta av alla fina växter som har kommit så mycket längre nere hos er än dom har gjort här uppe hos oss.

Kramar Birgitta