torsdag 13 december 2012

Dagens namn: Lucia


Lucia! Ja, så steg man upp i ottan för att titta på tv:s Luciatåg. Visst var det vackert och sjöng fint gjorde dom, men jag blev så besviken och rent ut sagt ARG när det kom in en rappare och började med sitt viftande. VAD I HERRANS NAMN HADE HAN DÄR ATT GÖRA? Lucia är en svensk, gammal tradition, kan vi inte få behålla den utan en massa nymodigheter. Att dom sjunger nya sånger har jag inget emot, men att ha med rappare och andra känns inte alls bra.


En annan sak jag reagerade över vad alla Staffanssånger. Visste inte att det fanns så många, det måste jag villigt erkänna. Men alla med precis samma tema...!

Ja, nu har jag gnällt av mig en del, haha. Som sagt, älskar den här traditionen och tycker inte om när det ändras och håller på. Men lucian var så söt.

Ha en fin dag.

Kram Elzie


6 kommentarer:

Monica sa...

Ja, jag håller helt med dig - en rappare har inte i ett luciafirande att göra!
Hoppas att du trots det får en fin luciadag!
Kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Såg inte på TV i morse, då var jag på jobbet och fixade lite mys för killarna. Får kanske titta ikväll men det är inte riktigt samma sak som på morgonen.
Ha det fint!
Kram Eva

Monika sa...

Jag satt också och så Luciamorgon. Den där rappen kändes något grymt felplacerad. Jag höll på att sätta kaffet i vrångstrupen. Annars var allt väldigt vackert och stämningsfullt.

Hoppas du haft en fin luciadag!
Kram
Monika

Härliga Livet sa...

Men vad sjutton hade han där att göra. Inte för att jag är rasist, men det va helt fel tycker jag.
För övrigt var det lika fint som vanligt.
Kram Pernilla

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Underbara Lucia...så vad gör en rappare där...håller med.
Önskar dig en fin och kall helg, kram från Maria

Christina sa...

Såg inte på TV men håller helt och hållet med om att vi skall hålla på våra traditioner.Har den stora förmånen att få se våra estetelevers luciafirande på morgonen i St:a Helenakyrkan i Skövde. Ungefär samma upplägg år efter år. Det som förändras är att det inte är samma elever men de blir bara bättre och bättre. Hoppas du får en bra helg!