söndag 16 december 2012

Lite förändring

Hej på er! Ja, inte kom vi iväg till Skåne idag inte. Melissa, 15, hade åkt på magsjukan och jag vägrar besöka folk som har det, haha. Får ju magsjuka så fort nån pratar om det!! Så nu får vi se om det går på fredag istället. Måste ju få iväg julklapparna!!

Här har skett en liiiiiiiiiten förändring i vardagsrummet. Kommer ni ihåg vår tv-hylla som gubben gjort? Den såg ut så här.


Jag tyckte den var jättefin när gubben gjorde den, men med åren så tyckte jag det blev lite väl mycket grejer på den. Nåväl. Vår tv (inte den på bilden, den hade pajat tidigare!) gick sönder och vi skulle få en ny på garantin. Då tyckte gubben att vi tar en större, en 42 tums!!! Jodå, det gick bra, sa den första han pratade med i butiken. Men nejdå, det gick inte alls bra, sa näste!! Man måste ha samma sorts tv på garantin, trots att man betalar mellanskillnaden!!

Och det var efter att gubben gjort så här.


Ser ni så bra det blev nu? Han sågade helt sonika bort mittendelen (tv:n hade inte gått emellan!) och skruvade fast "locket" på nederleden. Nu gillar jag den mycket bättre.


Nu har vi den nya tv:n på och det är faktiskt mycket bättre bild på den än på vår gamla. Som bara var drygt 2 år!! Efter jul ska jag sätta mig och sy ett förhänge så man slipper se alla apparater som trots allt måste vara med. Funderar på att försöka få gubben att använda låddan till fjärrkontrollerna också, men det är väl att be om för mycket, hihi. Lådorna ställer jag i ordning flera gånger om dan. Sen kommer lilla Bus och jagar sin boll och, konstigt nog, måste hon alltid in i lådorna så dom ändrar sig. Men vad gör väl det? Huvudsaken att hon har kul!!

Just nu har hon och husse kul ute. De skulle iväg och gå i skogen lite hemifrån. Och jag ska börja besöka bloggar. Känner mig inte helt tillfreds med mig själv som inte besökt era bloggar på så länge. Usch, det får bli en ändring på det. Tusen tack ni gulliga som fortfarande besöker mig dock.

Kom på en bra sak häromdan. Jag jobbar ju till halv 4 på julafton och min mor ville, egentligen, inte komma ut till oss så sent. Så då funderade jag på att vi kunde ju åka till henne dan innan och fira jul. Sagt och gjort, la fram förslaget för frun och hon tyckte det var väldigt bra. Då behöver hon inte gå ut heller, det är hennes största fasa när det är snö och halt. Så nu gör vi som så att vi firar julafton på söndan och sen jobbar jag på julafton, åker hem och äter lite julmat (hm!) och sen drar vi till min son med familj en stund efteråt. Vore kul att se några barn på barnens högtid.

Nej, nu kom gubben hem så vi ska fika, sen SKA jag besöka era bloggar. Lovar på heder och samvete. Ha ni en fin tredje advent.

Kram Elzie

19 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Hej vännen!
Typiskt när man har sett framemot..ngt..men förstår att ni stannade hemma.
Vem vill ha magsjuka!!
Såå bra hyllan eller bänken blev...som ny!!
Önskar dej också..en fortsatt underbar 3:e advent!
Kram Annika

Monica sa...

Det blev ju jättefint med nya TV-bänken! Håller med om, att det blev lite mycket grejor på den innan...

Så bra det löste sig med julfirandet! Jag förstår mycket väl, att din mor inte vill gå ut när det är halt, det gillar inte jag heller!
Men idag har vi tögrader och nästan all snö är borta, så idag blev det en promenad längs havet. Såå skönt!
Ha det så gott, kram, Monica

Inger Marie sa...

Kjempefint med tv-benken:)
Og det er jo typisk at noe kommer i veien..men ikke noe en får gjort med.
Håper du har en fin søndag:)

Neabear sa...

I love the change with your TV stand. Looks great. I am curious to see now you make a curtain to hide the extra necessary things.

I hope you are staying healthy. I have to work on Christmas Eve day, but have Christmas Day off.

Merry Christmas-Linnea

monica sundvik sa...

Tv-bordet blev jätte bra, det behövs inte så mycket att det ser helt annorlunda ut.
Trevblig kväll1
Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

Ett Vitare Hem sa...

Ha en fin vecka som kommer!
Kram/Lena

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hello Elzie. Your hubby certainly did a good job on fixing the TV cabinet. I hate all those things showing so a curtain will be the thing. I hope you stay well so you can enjoy the holiday. Sounds like you will be busy. Thanks for visiting me and always leaving such kind words..Hope you are having a great weekend..Judy

Vardag och flärd sa...

Så bra det blev med tv-bänken!
Vi firar också jul den 23;e, då kan alla samlas hos oss så slipper de flänga runt så mycket på julafton.
Kram Eva

Cathrin sa...

Hej hej!! Attans där lyckades jag trycka bort en låååång kommentar så nu skriver jag IGEN.Konstigt att man inte kan betala mellanskillnad på tv:n...hur som helst blev det bra med hyllan. Textstämplen du undrade över har en kompis till mej gjort.....så den är nog lite svår att komma över, men Vilda stamps har 2 olika som är snarlika i sitt budskap. GOD JUL kram Cathrin

Monika sa...

Så fint det blev. Toppen med en händig karl :o)

Ang. min "kyrka" (som egentligen inte är en kyrka, utan två lykthus, i vitlackerad plåt och i olika storlekar). Jag köpte dessa förra året på GK:s i Morjärv.

Har sett att de också finns här:

http://www.gardsromantik.se/?category_id=93&item_id=3081

Men tyvärr ganska mycket dyrare än vad jag betalade. Jag har ställt samman mina och satt ljusslingor i dem. Vill inte tända ljus för då blir taken svarta.

Här fortsätter strulet med svärmor. Jag är så trött på det så jag går snart i ide! Ska berätta mer om det vid ett annat tillfälle.

Nu ska supertrötta jag spatsera iväg i säng!

Hoppas de dina tillfrisknar så att ni får åka till helgen i stället.

Ha det bäst!
Kram
Monika

nattugglan sa...

hej.. Inge kul att träffas om Melissa va sjuk..då är det nog bäst att ni gör det en annan gång..för magsjuka det vill smitta av sej.Bra att mor din gick med på förslaget..det passar ju bra för alla.Vi brukar åka till karolina´s på julaftonskväll..men nu ska vi va hemma iår..o om de vill får de komma hit.. mat kl 15..o julkappautdelning sen för Karolina jobbar natt,,ha en bra vecka..

faysal ahmed sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
faysal ahmed sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
faysal ahmed sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
faysal ahmed sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Black Iris sa...

Visst är det härligt med fiffiga gubbar. Så fin er TV-bänk blev..
Ja, det är ett litet pusslande här också med julfirandet.. Den ene kan då och den andre kan en annan tid..
Det enda vi vet är att vi ska vara här hemma och de andra får komma när det behagar dem..

Kram Maidi

Snäckskalsdalen. sa...

Så händig man du har i huset, det blev jättefint med tv:n, kul när man får till det så där bra!
Agneta kram

Vårt röda hus sa...

Bra att det löste sej med både tvbänk och julaftonsproblem! Hoppas du får en trevlig jul, trots jobb!

Kram i julbrådskan!
Eva-Mari

Monika sa...

Godagens bästa du! :o)

Jag håller med! Dom var dyra där. Betalade vädligt mycket mindre för mina. Den stora 229kr o den lilla 59kr. Lite mer lagom, kan man väl säga :o) Fattar inte att det kan vara så stor prisskillnad.

Här händer det saker idag! Nere på byn brinner en gammal byggnad. En god vän till mej jobbar där. Hon fick rusa ut, fick bara med sig jackan och handväskan. Som tur är kom varken någon människa eller något djur till skada.

Branden är total. Inget blir kvar. Två familjer blir utan bostad i och med branden. En firma som säljer hushållsmaskiner, en hårfrisering och så föreningen blir av med sina lokaler. Fy så ledsamt! Och nu i juletid och allt!

Ledsamt är också det som händer min svärmor. Jag håller just nu på att ta reda på hur man går till väga för att lämna in en anmälan till socialstyrelsen.

Hon är ju hemma igen efter sitt fall och sin sjukhusvistelse. Inför hemgång hade vi möte med berörda och utökade bla hemtjänsten. Vilket ju fungerar milt uttryckt USELT!

Det senaste som hänt är att en hemtjänstpersonal gett henne sömntabletter på morgonen. Vilket resulterade i att hon fallit (IGEN) och blivit liggande omtöcknad i flera timmar på golvet. Till saken hör att detta hänt vid minst ett tillfälle redan sedan tidigare.

Det enda vi vill är att hon ska ha en någorlunda trygg tillvaro. Men det verkar inte gå med hjälp av hemtjänst iaf. Där verkar det mest vara slött slappt och likgiltigt!

Känns som det inte finns någon man kan lita på längre då det gäller såna här saker. Otryggt för ALLA är vad det är!

Vi får väl se om det går att få någon ände på allt detta! Man får leva på hoppet helt enkelt. Eller kanske fölita sig på turen! ;o)

Vad trist med kommentarerna! Hoppas du slipper fler! Annars får du göra som jag. Godkänn innan de publiceras.

Nu fortsätter vi jula lugn min vän! :o)

Mys & Må så gott!
Kram
Monika