tisdag 25 december 2012

Juldagen

Hej på er! Ja, så har man gjort sitt julpass, hunnit äta lutfisk med vit sås och tittat på både "Tomten" (så mysig tycker jag) och "Trolltyg i tomteskogen". Förstår fortfarande inte varför den förbjöds några år?!


Jag var ute och tog foton på vårt hus häromkvällen, när vi ännu hade snö kvar. Jodå, vi fick en herrans massa natten mellan söndag och måndag, men idag har det regnat nästan hela dan, så det är inte mycket kvar. När jag kom in och tittade på det jag fotat så insåg jag att jag MÅSTE lära mig att ta kort som blir något bra, även ute på kvällen. Är det någon som kan ge mig nåt tips om det?


Så här ser framsidan ut. Med den skillnaden att det hänger en krans på dörren och lite grönt i den ena "struten" på väggen. Lampan i hörnan är sällan tänd. Gubben tycker det räcker så bra med gatlampan vi har i hörnan, haha. Jag tycker det är mysigt med vår egen lampa, men men...!


Gubbens gamla tomte står innanför ytterdörren och passar upp. Han har en ljusslinga i lyktan tillsammans med lite tomtekompisar. Vet inte hur gammal den här tomten är, men fin är han. Han har lite svårt att stå vid granen, behöver lite ryggstöd nu på gamla dar.


Så här ser vår gran ut i kvällningen. Jämte står bocken som jag fick av sonen en jul och så tomten, som han också gav oss. Den syns inte på kortet här märker jag!


Ett otroligt suddigt foto. Min guldängel fick en annan placering i år. Hon har brukat stå på byrån i sängkammaren, men jag tänkte att hon, renen och silvertomten kunde få stå på skänken i vardagsrummet istället. Ljuset står på ett rött fat och har en massa små silverkulor och annat runt sig.


På byrån i hallen står kopparkannan med idegran. Klockorna är gamla och det är min syster som virkat dom. Gillar att använda det gamla som jag fått av andra. Samtidigt som jag kom på att jag får nog ta och virka lite nya dukar till nästa jul, för de flesta är väldigt slitna. Om inte av något annat så av strykjärnet. Märks att man använt dom några år, haha.

Igår kväll var vi ju hos sonen en stund. Fick min julklapp som var ett jättebra foto av barnen. Fick förresten två stycken, men det ena var i en fin ram. Önskade mig ju det, för jag har inte så många såna foton av de där små sen tidigare. Har en plan för byrån i vardagsrummet efter jul. Vi blev bjudna på gröt men när dom sen ville att vi skulle fika också, sa jag att det fick nog bli kväll för oss. Är så förkyld och hostig, igen, och så kände jag att jag ville vara hemma åtminstone en LITEN stund på julafton.

När vi kom hem öppnade vi julklapparna vi hade här hemma. Fick två väldigt bra foton av mina andra barnbarn. Men dom är ju större, 15 och 7 år. Roligt när dom gör lite andra foton nu för tiden och inte bara porträttfoton. Gubben blev lite överraskad när han fick raggsockor och en fotobok av mig. Vi skulle ju inte ge varandra något, men vad gör man när man redan fixat klapparna!! Vi har köpt biljetter till matchen mellan Växjö Lakers och Brynäs den 5 januari. Så vi vet vad vi ska göra på trettondagsafton.

Jag måste erkänna att det var skönt att köra hem idag. I morse regnade det och var väldigt halt inne i samhällena. På stora vägen var det saltat så det var ingen fara. Då var det värre när jag åkte till jobbet igår. Det var inte plogat någonstans så jag var glad att gubben lovat att köra mig. Bilen gick lite hur den ville på vägen!

Jag hoppas ni har haft en fin jul så här långt. I morgon vet jag en som ska ta sovmorgon, sen ska jag bara ägna mig åt stillsamma hobbyer. Som att sortera tidningar och kolla om det är något jag vill spara i dom. Det är något jag brukar göra vid jul, av någon anledning! Dessutom ska jag fortsätta med syandet för hand. Det har blivit vilande nu inför julen, men nu är det dags att sätta igång igen. Och på torsdag är det dags att ringa till tant doktorn för hostan - igen! Hon tyckte ju jag skulle göra det om den inte gick över.

Ha det så gott, ta det lugnt på vägarna om ni ska köra i morgon och ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

5 kommentarer:

Hanna sa...

Ha en fin fortsättning.
kram
Hanna

bakom berget sa...

Så juligt och hemtrevligt ni har det. Ja nu är halva julen förbi och jag önskar dig en fin fortsättning.

Kram från Åsa.

Monica sa...

Tyvärr har jag inga tips att ge dig om fotografering, jag kan ingenting om det...men jag fotar ändå!
Här har all snö regnat bort och vi har 5-6 plusgrader, så här är inte det minsta halt!
Jag är ju inte så förtjust i snö, så jag är bara glad!
Ha en fortsatt fin jul!
Kram, Monica

Monica sa...

P.S. Angående min julbild: Det är inte ett fönster jag fotograferat genom, utan altandörren och jag stod uppe på altanen... D.S.

Karin sa...

Trevligt att titta in i ditt julfina hus. Låter som du haft en bra jul. Önskar dig god fortsättning!