fredag 28 december 2012

Host, host!

Hej på er! Efter att ha halvt hostat ihjäl mig de senaste nätterna, så bestämde jag att ringa till tant doktorn igår. Fick en tid idag. Och fick beskedet att det var bihålorna och halsinfektion. Damen i telefon försökte få det till att jag inte var SJUK, men det hade jag aldrig påstått heller. Bara det att doktorn tyckte jag skulle komma tillbaka om hostan inte gick över. Och det gjorde den ju inte, istället blev den värre. Så då fick hon ge sig, haha.


Så det blev penicillin och hostmedicin återigen. Är så trött på den här hostan nu. Har inte sovit riktigt på två månader nu. Doktorn tyckte jag skulle vara hemma några dagar (!) så då blir jag hemma över helgen men jobbar nyårsafton. Så himla typiskt att bli sjuk precis när året börjar ta slut!!!

Idag har vi strålande fint väder. Solen skiner och det är riktigt kallt - igen. Men hellre det än det där som hängde över axlarna så fort man kom ut. Men det skulle visst ändra sig till i morgon om jag förstått det rätt.

Hoppas ni har fina mellandagar. Har ni varit på rea? Här har vi mest varit hemma. Tycker det är bara skit på rean nu för tiden. Annat det när en annan var liten. Då var det en fröjd att gå på rea, även om det var trångt, haha. Men då fick man verkligen valuta för pengarna, om man säger så.


Önskar er en fin helg. Ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

16 kommentarer:

Monica sa...

Så jobbigt med din hosta, som inte vill ge med sig! Hoppas nu att penicillinet och hostmedicinen hjälper!
Nej, jag har inte heller varit på någon rea, gillar inte att trängas och det verkar bara vara speciella reavaror som säljs ut, inte det vanliga sortimentet...
Sol här idag också, härligt!
Krya-på-dig-kram, Monica

nattugglan sa...

Tycker det är många som hostar,, svägerskan har oxå har oxå hosta..men hon hade luftrörskatarr,,fick medisin för det...Jag har inte vart på nån rea.. utan mina pengar gick åt till att bet arrende (skitt)...Skulle gärna köpa lite garn..fast jag har ju..om jag kollar i nån väska...o så skulle jag vilja börja på ett par vantar..el kanska sy nått för omväxlings skull.. hoho.. ha det bra o hoppas du kryar på dej nu!!!

Stina sa...

Hej vännen.

Jag har faktiskt varit på rea idag och fyndat en snygg jacka från Didriksson. Den hade kostat 2000 men jag gav bara 800 för den.

Hoppas du kryar på dig fort och så önskar jag dig Gott Nytt År!

Ha det bäst.
Kramen!

Snäckskalsdalen. sa...

Hosta är ett elände! Hoppas du blir ordentligt bra nu. Jag har ju varit igenom samma ungefär. Men jag blir lite trött när man måste övertyga att man inte är riktigt bra, en sån gammal tant som jag vet ju ungefär när det är dags att gå till doktorn, eller hur?! Jag håller mig inne, lika bra det. Luftrören är min svaga punkt.
Krya på dig!
Agneta kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hoppas det hjälper nu när du fått medicin. Det är ganska typiskt tycker jag med de där svaren. Det är nog ett standardsvar som de ska använda först.
Hoppas du kryar på dig nu. Jag ska försöka göra det jag också, för jag är också förkyld
Kram
Marie

Vardag och flärd sa...

Måtte din hosta ge sig så du får sova riktigt! Vad jag hört är det en riktigt envis hosta som härjar denna höst och vinter och det är tröttsamt.
Nej, nån rea har jag inte vait på, ycker det är rea jämt nu.
Krya på dig!
Kram
Eva

Bittan sa...

Krya på det och ett GoTT Nytt ÅR .
Kram Bittan

Elsa och Helena sa...

Gott Nytt År Elzie! Jag vet vad jag ska göra...jobba:)

KRAM Helena

Märta sa...

Krya nu på dig och hoppas att medicinen biter ordentligt på bacillerna!
Jag var faktiskt på rean idag och inhandlade en varm jacka till jobbet, betalade 600 istället för 1400:-. Har även inhandlat ett par broddar till skorna så jag vågar gå ut här ute på landet där varenda väg är som en skridskobana.
Ha det nu gott!
Märta

Ett Vitare Hem sa...

Usch vad jobbigt hoppas det snart släpper.....
Ha en riktigt fin lördag!
Kram/Lena

Gunillasljusglimtar sa...

Ooops va synd om dej,med hosta som aldrig ger sig,tji fick hon:( Att dom inte fattar att man vill väl helst inte ringa dr! Min gubbe har hostat länge nu men börjar ge sig efter behandlingar,puh så jobbigt! krya på dej nu ♥ Gunilla

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
Tänk att man måste stå på sig mot vissa inom sjukvården!!
Hoppas nu att medicinen tar bort din hosta!!
Krya på dej!!!
Kram Annika

Lisbet sa...

Voj stackars dig. Damen i telefon ska vara riktigt tyst, tycker jag!
Hemskt med natthostan. Sköt om dig bra nu så kanske du orkar fira lite nyår.
Rean hoppar jag över. Jag far och handlar då det lustar mig och det blir någon dag nästa vecka. Rea eller inte, jag måste ha ngt som värmer, även i mycket minus för hunden ska ju ut och vandra... :)
Drick mycket och yllesockor!
kram

Monika sa...

Goa Du!

Att du inte blir av med den där förbaskade förkylningen! Hoppas medicinen hjälper nu! Du behöver alldeles säkert vila och ta igen dej. Kanske är det därför kroppen inte orkar göra sig av med infektionen.

Vi har inte heller varit iväg på någon rea. Här har varit svinkallt över hela julen och fram till idag. Under julhelgen var det upp till -37. Sedan runt 25. Idag har vi plusgrader och snöfall.

Jag ska iväg för att handla några saker inför nyårsafton. Det blir en lugn tillställning med bara jag och gubben. Iaf vad jag vet just nu :o)

Tack bästa Du för året som gått!
Önskar Dej ett gott slut på 2012 och Ett Gott Nytt underbart År 2013!

Krya på dej nu!

Varm Kram

Monika

Eva Inathens-Greece sa...

Krya på dig, bloggvännen, och så vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År! Många kramar♥

Vårt röda hus sa...

Hoppas snart du blir frisk igen. Gott nytt år önskar jag dej.

Kram Eva-Mari