onsdag 20 mars 2013

Vårdagjämning - jojo!!

Hej på er! Har ni någon vår i sikte? Nej, kunde väl tänka mig det. Finns ingen här heller. Snö av och till hela dan, blåst och så minusgrader på det. Känns inte mycket som vår alls. Så trist...!


Försökte ta kort på snöandet för en stund sen men det gick väl sådär. Man ser att det är något i luften, men inte alla snöflingor som faktiskt var där!! Hm! Vill definitivt inte gå ut igen, har varit ute tillräckligt idag, känns det som, haha.

Den här stolen har jag nog aldrig visat tidigare. Tror den kommer från gubbens föräldrahem och tycker den är rätt läcker med sina färger.


Tycker den är härlig som den är, fast gubben pratat om att ta väck färgen så den blir som byrån i hallen, men det vill jag inte. Den får nog vara som det är i fortsättningen också (han har pratat om detta i bortåt 20 år!). Naturligtvis måste lilla Fia bus vara med på bilden. Går inte att göra något utan att hon måste vara med på ett hörn.

Innan ikväll fick hon skäll! Vi lägger ju ut mat till rådjuren, grannen och vi, och tror ni inte hon rusade upp och började ta för sig av det vi lagt ut!! Då fick hon en utskällning av matte och sen åkte hon in på vår tomt illa kvickt. Inte meningen att HON ska äta upp deras mat inte!

Gubben är iväg på fiskemöte ikväll. Han ingår ju i styrelsen numera så han är iväg då och då på såna där gubbamöten. Ja, faktiskt är det inte en enda dam med. Lite konstigt, kan man tycka, eftersom det är flera damer som äger markerna som ligger vid sjön.

Jag har varit hos sjukgymnasten idag igen och det känns att det börjar ge resultat. Ska dit på fredag också, sen åker den rackarn till USA i två veckor. Inte utan att jag avundas honom. Fast jag skulle nog inte åka till Florida utan en annan del av det stora landet i väst.

Nej, nu ska jag fortsätta att besöka er. Har fortfarande en del att ta igen (hm!). Hoppas ni har en bra kväll där ni är och att våren ska dyka upp rätt vad det är i år också.

Kram Elzie

13 kommentarer:

Hjärtruds Stuga sa...

Klart att lilla Fia ska vara med på bild. Vilken liten skurk som tar rådjurens mat. En riktig liten buse det där. Snö och kyla hos alla just nu tror jag. Rättvist väder alla har det likadant.

Ha en skön kväll.

Kram Karin

Änglarna finns sa...

Go kväll, vännen!!
Tack för dina alltid så gulliga och uppmuntrande kommentarer!! Dom är guld värda...skall du veta!!
Våren ja...vilket väder...snö och storm här också..är såå trött på detta nu!!
Men hur som helst...så önskar jag dej en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika

bakom berget sa...

Jag tror att hela landet har samma kyliga snö&blåsväder. Man fryser ju ända in i märgen.
Så söt hon är er lilla linslus.
Ha en skön kväll nu... I värmen!

Kram Åsa.

Vardag och flärd sa...

Stolen är fin!
Lilla Fia trodde nog att det var mat till henne!
Vi får nog vänta på våren ett tag till men den är extra välkommen när den kommer.
Kram Eva

Monica sa...

Ja, om du tittar på mitt inlägg idag, så ser du, att vi också har fått snö här nere!
Och jag, som hade börjat vårstädningen av trädgården...nu har det blåst ner en massa kvistar, barr och kottar! och så snö ovanpå det!
Jag håller nog med din gubbe om stolen...
Ha det gott, kram, Monica

Tiger sa...

Vårdagjämring sa dom på TV-nyheterna. Ganska bra faktiskt! ;-)

Vilken busfia som äter rådjurens mat... ;-) Här har vi gott om rådjur som bjuder på underhållning i trädgården varenda dag. I dag skuttade råbockarna omkring och lekte ystert i snön.

Vårvinterhälsningar
Elisabet

Härliga Livet sa...

Godmorgon !
Busiga lilla vovve =)
Jo vårdags jämning vad är det.....
Jäkla skit väder har det varit här. Snöat och blåst i 2 dygn. Suck.
Idag när jag vaknade rusade jag upp för att kolla vädret. Åhhh solen lyser, så härligt men super kallt.
Jag vill ha vår NU.
Ha en härlig dag.
Kram Pernilla

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. Sorry you are still having such cold weather. We had rain all today so all the pretty daffodils are droopy. Is that little scamp Fia in trouble again? Good thing she is so cute, she can be forgiven.Stay warm and hope that you will thaw out soon, and thanks for your sweet comments to me. I always love hearing from you..Happy Thursday..Judy

Anki sa...

Ingen vår i sikte här heller, snöar varenda dag och blåser storm...snacka om lurad på våren:)

Kramen!

Black Iris sa...

Sån är min gubbe också. Han pratar om att göra si eller så men sen blir det inget gjort.. Verkar som han tror att jag ska genomföra hans ideér.. :)
Vädret är jag så infernaliskt trött på så jag kan skrika, men inte blir det nåt vårskrik inte..

Kram Maidi

Käranån sa...

Stolen är fin som den är! Här har vi allt annat än vår, fast idag skiner solen men vinden är kall, igår hade vi -18 på morgonen....Ha en fortsatt skön helg!

Monika sa...

Hej världens bästa Elzie! :o)

Så häärligt att dina besök hos sjukgymnasten börjar ge bra resultat.

Stolen är jättevacker som den är. Gillar när möbler har patina. De talar ju liksom om lite av dess historia.

Lilla härliga "busan" verkar det vara mycket liv och rörelse i :o)

Just nu har vädret slagit om här hos oss. Det rasar snö från taken och mätaren visar på över +5 grader! Jag säger bara äääääääntligen! :o)

För fy tusan så kallt det varit. Inte en natt under -25 på mycket länge nu. Ofta över -30 också. Vi är ju liksom lite vana med att det är så. Men lika fullt så går det liksom inte annat än tycka illa om det. Kan tänka mej att den här väderleken är rätt ovanlig så långt söderut som du bor. Hörde på tv att det varit -27 i Östergötland.

NU får vi hoppas det börjar våras och att vi får varma sköna dagar att njuta av. Snålblåst och snö har vi fått nog av nu! Ljusare för var dag blir det ju iaf. Så vi får väl glädjas åt det så länge :o)

Ha en fin o trevlig helg!
Mys o Må....

Kram
Monika

Annica Östlund sa...

Våren är lite svårflörtad i år tycker jag, men hos oss har den visat sig från sin allra bästa sida i dagarna två och det gav resultat förr jag har fått en snödroppe i rabatten =)
Hoppas våren kommer till dig i dagarna också!
Kram Annica