fredag 7 juni 2013

En ljuvlig sommardag...

Hej på er! Ja, vilket härligt väder vi har här i Småland. Det är soligt och varmt och bara några molntussar som skymmer solen emellanåt. Pessimist som jag är så kan jag inte låta bli att tänka; Hur länge ska det här vädret fortsätta?. haha.

Jag hoppas ni hade en fin nationaldag igår. Själv jobbade jag först och sen var det dags att vara ute i trädgården lite. Var ju tvungen att klippa bort rosbladen med ohyran. Och så här ser rosen ut nu.


Inte är den vacker, men bättre än att ha de hopsnurrade bladen i alla fall. Jag är glad att jag inte fått det på alla rosor här!

Gubben har varit flitig som ett bi hela dan och målat det vita. Så nu ser det ut så här på altanen.


Tycker det blir bra med det vita där. Hoppsan, gubben kom visst med på bilden, haha. Nåväl, nu är han ute på sjön och hoppas få med sig en gös hem. Och det hoppas jag också. Gottigottgott med gös!

I förgår hade jag honom att gräva ett nytt land till mig. Denna gången på framsidan. Och så här blev det i slutänden. Nåväl, slutände och slutände. Det lär nog ändra sig många gånger om innan jag är nöjd. Tycker det blev lite litet bl a. Ser puttigt ut, haha. Men det går ju som sagt att göra något åt. Planterade rosen som haren gillade i mitten, sen är det en massa olika saker där.


Ser mindre ut än det är i verkligheten!!

Att det kan bli en sån ljuvlig


vit ros av den här


röda knoppen! Min första ros för sommaren är det och som ni ser på bladverket här så har ohyran missat den här rosen!

Gubben har funderat kring det här med pionstöd. Så här blev hans första försök


Man får nog förstora bilden för att se det riktigt. Det är gjort av armeringsjärn och jag tycker det blev bra, men han var inte nöjd. Det var för klumpigt, tyckte han!

Sen gjorde han det här!


Det tyckte jag inte om, däremot. Det är för högt för plantan, enligt mitt sätt att se det. Får väl se vad han fortsätter med. Det är riktig fart på den mannen nu och jag är glad, nu känner jag igen min äkta hälft!!


Det här är min enda allium för i år. Förstår inte vad som hänt med de andra plantorna. Har för mig att det kom upp stänglar, men nu är dom helt väck. Nåväl, det blir väl att plantera nya. Ska kanske försöka få till några vita också!


Den här lilla ängeln köpte jag faktiskt i Ullared. Nu står hon och vaktar lavendeln som växer och frodas. Och jag hoppas verkligen hon får stå kvar, till skillnad mot den lilla pojken vi hade här. Tung är hon så det kanske inte är så roligt att bära iväg den!

Ikväll måste jag ut och vattna blommorna. Ska ta slangen så jag kan vattna rosorna ordentligt. Har väl varit för torrt så det är därför det blir ohyra på dom. Har en annan blomma här också som det samlas mycket ohyra på. Tror den står för varmt, så den ska jag flytta på när den blommat över. Blir rätt varmt intill altanräcket.

I morgon ska vi gå till min son som fyllt 35 år. Eftersom jag jobbade kväll och hans pappa är iväg och jobbar, så bestämde vi lördag eftermiddag. Ska bli trevligt att komma på kalas och träffa de små igen. Men nu önskar jag er alla en trevlig helg. Och jag ska göra något riktigt trevligt. Nämligen hälsa på inne hos er!! Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

17 kommentarer:

Anonym sa...

Fina bilder från din trädgård. Har också pioner och har köpt de i och för sig dyra stöden som är runda med rutmönster och 3 ben som jag använder.
Har upptäckt att om de har stöd så blir pionerna mycket högre än de som inte har stöd tyvärr.
Hälsningar från Inga från Närke

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. Your roses are looking beautiful. Hope you were able to get rid of the vermin. Your hubby is doing a nice job of propping up the plants. Have fun with your son and the little ones and hope you continue to enjoy beautiful weather..Happy Friday..Judy

Bittan sa...

Hej du !
Såklart fortsätter det fina vädret :-)))Njut av dagen !
Allium sätter jag lökar av varje år , har du hittat fleråriga ?
Bra med en gubbe som har trädgårdsintresse se till att utnyttja det haha .
Kram Bittan

Monica sa...

Nu hoppas jag verkligen att din ros "tillfrisknar" efter allt jobb du har haft med att klippa av de angripna bladen! Du får väl hålla ett öga på den, så att inte någon larv eller stekel överlevt...

Pionstöd har vi köpt på plantskolan, tre ben, som man sticker ner i jorden med ett runt rutnät, som pionen får växa upp igenom. Men det är såklart mycket roligare och finare med ett hemgjort!

Här är det också torrt och varmt, så man får vattna. Aldrig är man nöjd...
Ha det så gott, kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Håller med dig om att gubbens första pionstöd var bäst, försök övertala honom! Du har så vackra blommor och så fint i din trädgård.
Ha en fin helg!
Kram Eva

Charlotta sa...

Smart att fixa och välja pionstöd nu. Det är härligt med pioner men tråkigt om de ramlar efter en regnskur.
Önskar dig en riktigt fin helg!

Solglittret sa...

Oj så det jobbas här då!! Men det leder ju till fint resultat också kan jag se...jättefina bilder!!

Ohyra..ja det har jag med fått på ett litet videträd...det är helt nedlusat...usch så tråkigt det är, och nu har det inte regnat på ett tag så nu behövs vattning.

Fortsätt njut i din fina trädgård!
Kram Lollo

trädgårdsdrömmar sa...

Hej.
Den spretiga växten är en Aklejruta.
Kram /Gunsan.

Black Iris sa...

Det var inga roliga rosproblem du hade inte..
Jag får nog hålla med dig om att det första stödet till Pionen var bäst.
Det är bra med gubbar som man kan få att göra det man ber dom om , hihi..

Kram Maidi

Hjärtruds Stuga sa...

Det var mycket ni hade hunnit med att göra. Flitiga är ni allt.
Hoppas verkligen att det fina vädret håller i sig ett tag till.

Ha det gott

Kram Karin

Ett Vitare Hem sa...

Ha en fin vecka!
Kram/Lena

Lisbet sa...

Vilken fart ni har med blomster, målande och fiskefänge! Eller är det gubben? :) Finns det att köpas på burk, den där energin? Då beställer jag en åt min äkta hälft :)
kram

Anette sa...

Härliga bilder från din trädgård. Har också sådana där hoprullade blad på en del rosor, men de får vara kvar.....fast en del larver har jag plockat bort. Tyckte det var snyggt med armeringsjärnet runt pionen! Armeringsnät/järn är läckert. Det andra funkar ju säkert men jag håller med dig att det var för högt! Får väl se, som sagt, vad han hittar på maken din. Kram Anette

Gunillasljusglimtar sa...

Hej Elsie! Kan inte annat än skratta åt dina kommentarer om gubbens fel hahasån är jag med! Dom undrar väl hurna vi fruntimmer är! Man har ju inte lika smak i trädgårn precis,fina bilder visar du,gör inget att gubben kom med! Gunilla

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fin trädgård du har, grön och skön. Pionstödet var väl jättefint. Säger jag för jag gjorde av pinnar från skogen och mitt blev för lågt, och det var inte bra heller.

Japp, mycket grejs på rosorna i år. Undrar varför dom inte dog av den elaka eftervintern.

Agneta kram

Monika sa...

Hej min vän! :o)

Här lyser flitens lampa ser jag. Så fint det blev med vitt!

Och så mycket fina växter du har! Jag har som sagt bara stora träd och numera alla blommor i kruka. Det går det också. Men måste ju säga att jag tycker din typ av trädgård är finare. Och dessutom mer spännande. I en trädgård som din följer man ju växterna på ett annat sätt.

Synd på rosen. Hoppas den kryar på sig och piggar till sig. Hihihi, ett passande uttryck till en ros, eller hur?! ;o)

Så nu stundar arbete igen. När får du börja din semester? Inte för att jag vill att sommaren ska gå fort. Men för din skull hoppas jag tiden flyger fram så du strax får ledigt igen!

Här rullar dagarna på. Svärmor har fått flytta in i sin nya lägenhet. Och irrar mest runt och hittar knappt hem igen. Den här karusellen stannar nog aldrig! :o(

Nåja, nu är det städat och klart på det gamla stället iaf. DET känns skönt att ha det gjort!

Ha nu en fin midsommarvecka!
Jättemånga kramar
Monika

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ser att det har hänt en hel del här också...
Önskar dig En Trevlig Midsommar!
Kram
Marie