tisdag 1 oktober 2013

1 oktober

Hej på er! Nej men snälla vänner! Hur har det kunnat bli oktober alla redan? Jag tycker inte det känns längesen alls som jag började fota den 1 varje månad, och nu har jag bara 2 ggr kvar! Huga vad 2013 rinner iväg.


Nog är det konstigt. Innan jag gick ut och fotade så var det hur mulet som helst, men så fort jag kom utanför dörren sken solen till. Och nu är det mulet igen, haha. Precis som om bilden ska vara så fördelaktig som möjligt!!

Som ni ser så har jag blivit av med den vita saken som stod framför huset nu. Tycker inte om att ha den där, men det är smidigast när man ska plocka ur sakerna inför vinter (och plocka i inför sommaren!). Nu står den i sitt lilla garage där man verkligen får passa sig så den inte går i väggarna.


Tycker det ser för roligt ut med det lilla extra "huset" för draget, haha. Skönt att ha den på plats nu i alla fall.

Jag lovade ju, för en evighet sen, att visa vad jag gjutit. Eftersom det var första gången jag gjöt, så hoppas jag ni har överseende med sakerna.


Det här skulle blivit en boll. Kanske inte det enklaste att börja med, men men, haha. Tyvärr märkte jag att jag hade "smeten" lite för lös så det ville inte fastna nån betong på toppen. Men vad gör det? Nu får den stå där i landet tills jag hittar en annan plats för den.


Sen har vi det här. Jodå, jag får ur dom ur formarna, haha. Har bara inte fått färdigt än där jag ska ha mina hjärtan så jag tänkte dom kunde få va kvar där dom var. Däremot ljuslyktan blev väl inte som jag tänkte mig. Hade fullt sjå med att få dom rackarns barnmatsburkarna att stå rakt så jag glömde att olja dom på utsidan! Smart drag frun. Så nu får jag slå sönder burkarna istället. Får väl hoppas det går bra. Ska inte göra några såna mer. Åtminstone inte förrän jag gjort klart dom här.


Kantstenar alltså. Hittade det här tipset i en tidning och tänkte att DET ska jag göra efter. Så jag köpte 12 burkar på Rusta härom sistens (5 kronor för 4, det var egentligen plasttallrikar) och det var precis perfekt storlek till mina kanstenar. Tycker det blev bra. Ska bara ha i lite mer jord i landet så dom kommer upp lite.


Just nu blommar min fina höstphlox så fint. Och är det axveronika bakom? Allt är nya blommor som jag planterade i mitt nya land i somras. Ska bli kul att se om alla överlever till våren.


Den här är också fin. Fast den står i ett helt annat land. Jag har slitit bort en hel massa blommor nu i höst. Tyckte inte om placeringarna av dom. Så nu blir det att planera inköp till våren så det kan bli något riktigt av de här rabatterna, haha. Men det är ju bara roligt. Ska i alla fall flytta en del rosor och göra en sak av dom. Hoppas det funkar.


Den här mobilen bara älskar jag. Gubben är väl inte lika förtjust i ljudet, men han har inte förbjudit mig att ha den i alla fall, haha. (Har ni sett gubbens upphängning av stolsdyna förresten? Mitt på väggen! Så himla käckt, som hon säger söstera mi!). Jag skulle vilja ha en bambumobil också. Eller nån i trä i alla fall. Är det någon som vet var man kan få tag i en sån? Har letat länge men inte funnit nån.

Sist, men inte minst, vill jag tacka älskade vännen Monika som hjälpte mig att få tag i sista boken av Lisa Eurén-Berner som jag skrev om härom sistens. Nu har jag boken här hemma och jag är så glad att jag, äntligen, ha hela Sprakfåleserien hel. Tusen tack du härliga norrländska!

Nu ska jag snart köra till stan och handla lite scrapsaker. Måste ha lite papper, bl a, till julkorten. Hoppas ni får en riktigt fin dag. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie


PS! Glömde ju nämna att dom fortfarande inte har hittat den där personen som försvunnit. Hemskt att vänta och vänta. Vet ju hur det kändes när svågern försvann.



8 kommentarer:

jennie sa...

Så fint och mysigt ni har det! Och visst går månaderna otroligt fort! Ganska skönt för oss som väntar skrutt i januari, vi längtar ju så :)

<3 Jennie

Monika sa...

Hej Världens Bästa Du!

Tack söta för det gulliga du skrivit! Glader som en sol blev jag över de orden! :o) Roligt att du nu fått en komplett serie av böckerna.

Hahaha, det var en klämming gubbe du har :o) Skulle kunnat vara nåt min också gjort!

Så himla sött med det lilla huset över draget. Som ett litet hus för en hustomte. Det där hade mitt yngsta barnbarn gillat!

Så ledsamt att de inte hittat den försvunne. Måste kännas hemskt alltså. Vet bara hur obehagskänlan ibland hunnit sprida sig i kroppen när vi sökt efter vår lilla virrgumma.

Ikväll blir det pysselkväll för mej. Två av mina flickor och jag pysslar tillsammans på tisdagkvällarna. Kul kul!

Mys & Må!
Kramar
Monika


Pysseltokiga Marie sa...

Hej Elzie!
Vi har åxå plockat in vår husvagn:)
Så läckra gjutna grejer du gjort, gillade kantstenarna väldigt mycket, vilken smart idé:))

Här skiner solen litegrann idag. Det börjar se lite grått ut:( Hoppas solen hittar fram igen:))
Tack för din fina kommentar inne hos mig:))

Så hemskt att de inte hittat mannen än, hoppas allt blir bra tillslut.

Ha en fin dag
Kramizar Marie

Unknown sa...

Jo, nog rusar tiden.
Jag är så glad för att det äntligen är Höst :)

Jättesött litet draghus ju.Hihi.
Och vad fint du gjuter!

Ruggigt med folk som försvinner sådär, och inte återfinns inom rimlig tid.
Minns hur det var när ~J~ hade påträffats död i sin bil, och det dröjde många timmar extra för att hans plånbok av någon anledning försvann, så att han inte kunde identifieras förrän plånboken plötsligen låg där i bilen i alla fall.

Hoppas de hittar den försvunne snart. Så jobbigt för anhöriga med ovisshet.

Kramen från Eva

Unknown sa...

Betong har jag inte vågat mig på, verkar lite tungt och kladdigt tycker jag. Men fint är det!

Usch så olustigt när personer bara försvinner så där. Stackars de anhöriga....

Kram
//bara anna

Hjärtruds Stuga sa...

Oj vad du har varit duktig och gjutit en massa saker. Kantstenarna blir riktigt bra där funt rabatten.
Stackars anhöriga som går där och väntar.

Må så gott och ha en trevlig helg.

Kram Karin

Black Iris sa...

Jag blir alltid så sugen på att pröva det här med att gjuta när jag ser det hos någon. Kantstenarna är ju jättefiffigt..

Kram Maidi

Gunillasljusglimtar sa...

Åh vad du kan,inte vågat mej på gjutning men nån gång kanske-Vad kul du har gjort som tagit bilder v a r j e månad..så käckt så.Sv: Jaa hur ska det gå att åka till London tro men va sjuttan man lever bara en gång! Kram på dej! Gunilla