fredag 5 oktober 2012

En härlig dag!

Hej på er! Ja, vilket härligt väder vi haft här idag. Nu börjar det mulna på, men dagen innan var hur härlig som helst med sol och värme. Inte något vi är bortskämda med.

Hoppas allt är bra med er. Här händer inte många knop, som vanligt. När jag skulle varit ledig så lovade jag att jobba, så då blir det ju inget gjort heller! Idag har jag lagat lite kläder samt lagt upp byxor. Och så har jag börjat på ett av mina projekt, men nog blir man irriterad när man ska klippa till tyg och den som klippt innan i tyget inte kunnat klippa rakt. På min bit här så blir det en hel del att klippa bort. Och det betalar man för, säger den snåla småländskan, hihi!

Gubben har donat med ett av sina projekt den här veckan. Nämligen det här:


Det är en "jordgubbshylla". Han blev så trött på att det var massor med sniglar på våra jordgubbar i somras så nu snickrade han till den här som hänger uppe på väggen. Inte för att jag vet om sniglarna kommer att låta bli dom. Dom "kryper" ju upp överallt de äckliga sakerna.


Inte blir det många plantor som får plats, men lite blir det ju. Nu återstår att se om det blir några bär där också!!

Gick runt och plåtade lite här i trädgården. Bl a bildern på headern (som jag inte alls fick i den storlek jag ville ha, grrr!) som föreställer vår grannes rödlönn. Den är så fin nu och speciellt när solen skiner på den.

Mina höstastrar är ingen glädje för ögat däremot. Vet inte vad det är för fel på dom. Är det någon som vet vad man kan göra med dom?


Dom ser helt uttorkade ut. Tar tacksamt emot tips på vad som kan göras.

Mina höstanemoner blommar än. Den här plantan är inte så stor så den gillar jag. Annars är det ett eländigt ogräs det här som kommer upp överallt där den inte ska komma.


Tidigare hade jag en vit klätterros på gaveln men den var så ful och "oskött" så jag bestämde mig för att ta bort den. Nu har klätterställningen fått komma till användning igen, nymålad och fin, vid min
Flammentanz istället. Det är gubben som målat!!


Tror det kommer att bli bra där. Tidigare hade jag en liten klätterställning och rosen blev högre än själva ställningen och det var inte bra.

Häromdan bakade jag till lite blåbärsmuffins. Gjorde STORA för en gångs skull. Annars brukar jag nöja mig med vanliga, hederliga svenska muffins, haha.


De var riktigt goda, men aningen för stora för min smak. Kändes som det var en hel middag man hade i munnen.


De här grytlapparna gillar jag. Vet att jag visat såna tidigare, men kan inte låta bli att "skryta" lite med min mor. Hon gör dessa. De är virkade i tjockt garn och är dubbla och stora. Hur bra som helst när man inte vill bränna sig. Att hon sen är 86 år och knappt ser på ena ögat gör arbetet ändå värdefullare. Hon är så rolig för hon virkar grytlappar åt alla hon känner, och knappt känner också, haha. Jag önskade mig ett par rosa-vita och fick ett par såna också, fast med en lila rand på mitten. Och vad gör det? Man kan använda dom ändå.

Ja, så är det helg igen. Och denna helgen jobbar jag! Ett nödvändigt ont känns det som numera, men jag överlever nog den också. Är  i alla fall ledig ikväll och det är alltid något. Jag hoppas att ni får en fin helg, om ni är lediga eller jobbar. Vädret skulle väl bli som vanligt, så det kvittar om man är hemma eller inte, haha. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie






20 kommentarer:

Monica sa...

Här har det för en gångs skull varit regn hela dagen!
Det ska bli roligt att höra om dom där jordgubbshyllorna fungerar!
Om inte dina astrar är fina, så är i alla fall dina anemoner jättefina!
Och muffinsen ser verkligen smaskiga ut!
Ha en skön helg, kram, Monica

Inger Marie sa...

Smarte hyller til jordbær!..og dine blåbærmuffins...mmmm:))
Ønsker deg en fin helg:))

Lisbet sa...

Soligt? Här är det tvärtom. Risk för översvämning vid älvarna... Regnet fortsätter hela morgondagen.
Ha en fin helg, trots jobb! Jag är ledig, men har en hel del hemarbete att fixa inför måndagen, ska göra undan dem fortfort så jag får känna av ledigheten.

Monika sa...

Hej Vännen!

Härligt fin dag ni haft där hos dej. Helläckert med den nya gröna färgen på huset. Gillar den skarpt. Och så fiffigt med jordgubbshyllan. Superbra idé!

Snygg ny header och lite nya färger här i din blogg också. Jättefint! Så fint hon virkar din kära mor. Inget går upp mot hemvirkade pannlappar! Dom är bara bäst!

Här har vi haft en genommulen och regning dag. Bara uppehåll i ungefär en timma under de senaste dygnen. Helgen verkar inte bli mycket bättre. Men nästa vecka kanske vi får se solen igen. Hoppas på det! :o)

Önskar dej en trevlig helg med sol och fint!
Kram
Monika

Gunillasljusglimtar sa...

Hej hjärtat...tack för titten o för ditt härliga inlägg...ja jag bor ju i västra götaland...vid vänerns strand i lidköping
..vi ångrar ej vår flytt hit...än så länge i alla fall...ja jobba lugnt Elzie...kram på dej/...Gunilla

Lisbet sa...

Hälsar på igen!
ha så bra! :)

nattugglan sa...

Hej vännen.. Va bra med en hylla.. sniglarna ha nog vart tokiga iår..jättemånga.. alla mina blad på hostor osv är sönderätna..Jag vart inte vad astrorna felar..nån sjukdom är det ju..Muffisen såg så goda ut.. jag har oxå såna där amerikanska formar...här kommer länken till.hoppas det funkar.. rutornahttp://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=124&d_id=1&lang=se

nattugglan sa...

Om det inte funkar..så är det ett gratis mönster på Drops..

Maria sa...

Tittar in och önskar dig en fantastisk helg, kram Maria

Käranån sa...

Vilken bra idé med jordgubbshyllan! Här har det ösregnat i snart 3 dygn,översvämningar och varningar på radio! Jag jobbar 4:e helgen i rad nu, så det börjar vara lite segt! Ha en bra helg!

skifferhuset sa...

Vilken praktisk hylla för jordgubbar, fast sniglarna kommer ju nästan åt över allt, ska bli kul å se om det funkar! haha kommer ihåg minna första grytlappar jag gjorde... man kan säga att de hade en avsmalnad midja!!! Så härligt att kunna göra grytlappar och i den åldern med dålig syn, underbart! Ha en fin kväll! Kram Iréne

Hanna sa...

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på nya veckan.
kram
Hanna

Lantligt i stan sa...

Vilka smarriga muffins! Inte gör det något att dom är stora inte, mums! Smart med jordgubbshyllorna, snyggt var det ju också. Ha en fortsatt trevlig dag!
Kram Anki

Anonym sa...

Hej
Fin hylla till jordgubbarna. Har precis planterat mina i pallkragar. 3x4 plantor fick rum i varje pall och det är första gången jag provar detta. Mest p.g.a. av bekvämlighet, lättare att rensa och hålla efter än nere på backen. Ett tips ang. sniglar sätt en kopparplåtkant runt om.
Tack för fin blogg.
M.v.h Inga från Närke utan blogg

Elsa och Helena sa...

Din nya header är jättfin och din gubbe är en riktig uppfinnar Jocke, hehe! KRAMAR Helena

Hjärtruds Stuga sa...

Jordgubbshyllan kommer bli toppen nästa sommar. Jag testade att sätta några av mina jordgubbsplantor i amplar i somras och det blv riktigt fina bär på dem. Fåglarna var heller inte på de hängande bären så nästa sommar blir det fler. Jag gillar också muffins som är bakade i vanliga bullformar. Amerikanska formar är fina men det blir för stora muffins. Som du säger en hel middag.

Ha en fin dag

Kram Karin

karina sa...

Hejsan!
Är det så att ha en gubbe hemma, då ser jag framemot allt som ska göras på listan "ler". Har sluppit sniglar i mitt land, men så har jag ju 2 lecastenar i höjd runt om. Den blev snygg men kom just på att det är kanske som butiksbiträdet sa att sniglar inte gillar ormar....Köpte 6 små för att fåglarna skulle låta bli jordgubbarna så det är kanske därför jag inte haft besök av varken fåglar eller sniglar, vem vet. Inte spelar det väl någon roll om det är en annan färgrad och så roligt att ha något som man använder och inte bara lägger i lådan. Ha det gott, Karina.

lisashus sa...

Vilken fin jorgubbshylla! Kanske något att ta efter! I mitt lilla jordgubbsland råder fullständig kaos!

Astrarna har kanske fått någon sjuka, för nu är väl ändå deras tid!

Vilka härliga blåbärsmuffins!
Ha en fin onsdag!
Lisa

Monika sa...

Hej Du! :o)

Jag har gjort ett dokument med text och bild som jag sedan skrivit ut på "stryka-på-papper" för ljusa tyger. (Finns för mörka med).

Hihihi, du skulle bara veta vad jag tjorvat med det. Man var ju tvungen att spegelvända dokumentet. Till slut kom jag på HUR. Men så råkade jag skriva ut flera ark med "limsidan" fel. Är man en tjorvmaja så är man! ;o)

Jag har verkligen haft en väldas sprutt på att göra inlägg ett tag. HA HA, hinner knappt med själv. Men man vet aldrig, mitt i allt tar inspirationen slut. Jag går på känsla, som vanligt! :o)

Just nu har jag gjort en djupdykning i målarburken. Jag målar allt jag hittar. Till och med mej själv :o)

Hoppas du får hem gubben snabbt igen. Ingen vill ju vara ensam. Här väntar vi bara på första snön. Förra veckan snöade det ordentligt några mil bort. Men vi klarade oss. Men kallt nu, så snart kommer den.

Nu ska jag sluta surra här. MOT målarburken....med språng! :o)

Ha det bäst!
Kram
Monika

Solstrimmor sa...

Mycket har jag sett men aldrig jordgubbslådor! Hoppas dom fungerar så blir det nog fler som bygger liknande snigelsäkra!

Hoppas du har det bra och det är inte svårt alls att göra björriskransar!

Kram Eva-Mari