tisdag 9 april 2013

Lite handsytt

Hej på er! Ja, så har det gått någon dag igen. Värst vad tiden rusar iväg. Hinner ni med nåt? Här är det inte många knop vill jag lova. Kanske blir det bättre nästa vecka när jag har semester (hm!).

Har plockat undan påsksakerna idag i alla fall. Och istället för påskris så fick den här lille killen komma fram på första parkett.


Tycker han är så söt. Naturligtvis står han inte helt ensam heller, men fotona på barnbarnen tog jag bort när jag fotade.

Sen skrev jag ju här för länge, länge sen att jag höll på att sy för hand. Ja, och så här blev det!


Gardinen är färdig och upphängd. (Och ni som minns att gubben putsat fönster här, ja inte det HÄR fönstret! Han ska nämligen byta det för målning så då tyckte han inte det behövdes!). Det är spetsen jag sytt på för hand och det tog en stund.

Sen är man ju smart så det förslår. Har sytt dit bokstäver också.


Är det någon som ser E och I där? Ja, med lite god vilja kan man kanske se det. Hur dum får man va som syr i nästan samma färg som tyget när saken ska hänga i fönstret? Ja, som sagt, jag VET ju att det är ditsytt och nu ändrar jag banne mig inte det, haha.


Lite närbild på spetsen, som jag tyckte var väldigt fin. Ser ni den grönmålade grinden mot det gula därute? Visst är det fint, haha. Snart så ska det målas hej vilt här, hoppas jag!!

Ja, det är soligt och fint idag också, om än kallt. Gubben har varit och hämtat tvättmaskinen så han och min son ska sätta in den ikväll. Ska bli kul att lära sig en ny maskin. Själv ska jag jobba ikväll. Och i morron, sen har jag bara helgen att jobba innan jag är ledig en vecka. Ska bli SÅ skönt. Bara göra det jag själv vill. Som att åka till Ullared en dag!! Och gå och klippa mig en. Och gå till sjukgymnasten en. Ser ni? Veckan är snart fylld med aktiviteter, haha.

Idag var jag ute och slängde riset. Då passade jag på att slänga på blodmjöl på landen där mina vårblommor är. Får väl se om det hjälper något mot våra traskande djur. Häromkvällen var det tre rådjur som svassade runt här, fast dom var inne på grannens tomt så det gjorde inget, haha. Tror inte dom gillar husvagnen nåt vidare för dom går inte gärna in här. Åtminstone inte när man ser dom!

Igår ringde min mor och berättade att en av mina mostrar ligger på lasarettet och är väldigt dålig. Hon är 97 år så hon har levt ett långt och rikt liv, men trots det är det trist när den äldre generationen försvinner.

Ha en fin dag.

Kram Elzie

11 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilka fina gardiner! Och jaaa, det är jättefint med bokstäverna. Fast dom inte syns så väldigt tydligt! Men dom är där, och till nästa gång blir det bokstäver med mer färg!
Ni är på gång i alla fall, jag får inte gjort nåt jag.....men det kommer, det är en dag si och en dag så!
Agneta kram

Vardag och flärd sa...

Så fin spets och jag tycker bokstäverna var fina på tyget, i mörker syns de kanske bättre men det gör inget att de bara anas. Det är jättefint!
Gott för dig att vara lite ledig, man tror att man ska hinna med så mycket och det kommer du ju att göra, åka till Ullared är ju roligt.
Bra att du påminde om blodmjölet, rådjuren går utanför tomten men de kommer nog in nu för krokusarna börjar sticka upp. Jag tycker det är effektivt med blodmjöl.
Ha det fint!
Kram Eva

Monica sa...

Vilket jobb du har lagt ner på gardinen och så fint det blev! Det är roligt med lite handsömnad då och då!
Peppar, peppar, vi har aldrig haft några rådjur i vår trädgård! Det finns rådjur på åkrarna inåt land, men jag har aldrig sett något här ute vid havet...
Ha det gott, kram, Monica

Herr Nilssons Fru sa...

Gud vad du är flitig, tänk att du kommer så bra överrens med nål o tråd. Ja nån måste ju göra de, de kan ju inte bara ha ovänner som mig:):)
Duktiga du!!!!!!!!!!!!!Var stolt över dig själv!!!

Söt liten pojk, jag har några sånna där gipsfigurer på öppnaspisen, gillar dom:)

Kramiz

Gunillasljusglimtar sa...

Åh så fint du sytt...Jaa vart tar tiden vägen tro...Skulle ibland vilja vara ledig jämt för att hinna med:))..hoppas du får en skön semester då.Ja inte är drt roligt när våra gamla blir dåliga även om dom är gamla..Kram på dej ♡Gunilla

Änglarnas hus sa...

hejsan vännen!!

ja nu rusar tiden verkligen fram..då man vill bromsa tiden :)

Guuuu vad duktig du är..helt fantastiskt vackra gardiner!
Och vilket jobb sen då!!

Kram kram Sanne

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hello Elzie. Your curtains are beautiful and I could see the letters and they must be really pretty seeing them with the light shining through. I love your new header photos. I love the little grape hyacinths. I have blue ones growing in the garden. Sorry to hear about your aunt. It is hard to hear even though they have lived a wonderful life. Thank you for your sweet comments as usual. When I was a little girl, before we had a dog, I dreamed of an imaginary dog and always named it Sheeba..Happy Tuesday..Judy

Anonym sa...

Use garden compost within your backyard garden. Garden compost balances the two acidity and alkaline soils, taking PH ranges in the maximum range for source of nourishment access. It includes micronutrients like steel and manganese which can be frequently missing in man-made fertilizers. Compost also feeds different existence within the garden soil, such as bacteria, pesky insects, worms, and a lot more, which assist plant expansion. [url=http://www.xxxw12woo.info]Sca4jdin[/url]

Black Iris sa...

Joodå, nog ser jag dina fina bokstäver men jag erkänner att jag var tvungen att förstora bilden :)
Maffigt arbete du lagt ner på den fina gardinen..

Kram Maidi

~ Eva ~ sa...

Så fint Du har sytt Elzie.
Satt faktiskt en lång stund, väldigt nyfiken på bokstäverna...utan att kunna se dem...sen gjorde jag som Maidi, och då såg jag dem...väldigt tjusiga är de!

Lilla grinden...jasså, ska den målas om, och jag som liksom tänkte att det där är ju Vårläckert :-)

Bra att Du får in en ny tvättmaskin...man kan inte vara utan sån.
Och finfint att Du har bokade, lediga dagar framför Dej ;*)

Nu ska jag ut med vovvarna en sista sväng här i skumraskkvarteren där vi bor.

Sov Gott <3
Kramen,Eva

Solglitter sa...

Snyggt broderat!!
Kan nog tycka att det var fint med det diskreta broderiet..då ser man det man vill se...hihi...

Söt liten pojke där du :)

Önskar dig en finfin dag vännen
Kram Lollo