söndag 7 april 2013

Vårteckenutmaning vecka 5

Hej på er! Ja, det är väl vecka 5? Hoppas jag har rätt i det, haha, annars lär jag väl få höra av det!! Nu börjar det ju hända lite i trädgården. Visserligen har vi mycket snö kvar på norrsidan men på baksidan av huset så är det så blött, så blött.


Utanför altanen har jag planterat en stjärnmagnolia. En väldigt dålig och suddig bild, men det syns i alla fall att det är knoppar på den. Så kul det skulle vara om det blev blommor i år!

I landet jämte altanen, utmed husväggen, hittade jag de här sötnosarna.


De har kommit upp snabbt för jag har inte ens sett bladen på dom tidigare. Måste gå ut och slänga på lite mjöl så inte rådjuret äter upp dom för mig nu!!


Här är lite andra blommor som är på väg upp. Ärligt talat så har jag ingen aning om vad det är men förhoppningsvis får jag snart se det, haha.


Här ser ni så blött det är! De här krokusarna planterade jag vid rosenhagtornen förra året och då åt rådjuren upp varenda blomma (eller var det hararna?). Nu hoppas jag de här får blomma i år i alla fall.


Precis jämte det så står ormhasseln som jag fick bytt förra året. Och den här ser ut att leva. Fullt med knopp på den så till sommaren hoppas jag den börjar växa ordentligt.

Här kommer ett STORT vårtecken.


Ja, när den här kommer fram så är det verkligen vår - för oss! Men lite bökigt att ta ut den från förvaringen var det med all snö som var i vägen. Men nu står den där, redo för att pyntas till med dynor och annat. För snart bär det av till Bergkvara!!

I går var vi i Skåne och grattade mitt barnbarn som fyllde 8 år i torsdags. Inte klokt vad tiden rullar på. Hon fick en pippitröja av mig och den blev till belåtenhet, tror jag, haha.


Var lite pyssel att få fram den bara ur kartongen. Trekanten bredvid är ett kort jag gjort. Var kul att göra ett lite annorlunda denna gången. Lite svårt att skicka bara!! Den här tjejen åkte på magsjukan i natt. Så tråkigt avslut på den dagen. Hoppas resten av familjen slipper den - OCH VI!!!

Nej, nu ska jag baka till lite bullar. Degen står och jäser så det är bara att göra i ordning fyllningen och plocka fram formar. Hoppas ni har en fin söndag. Här är det lite aprilväder idag. Sköt om er så hörs vi!

Kram Elzie

9 kommentarer:

Hanna sa...

Härligt när våren kommer.
Ha en fin söndag.
kram
Hanna

nattugglan sa...

ja du har vår hos dej..här snöar det!! inget vårtecken så långt ögat når.Jättehäftigt kort..o pippitröjan blev hon säkert glad åt.Vi har fähusavbytare sista kvällen nu..så är det jobb igen imorgon bitti..nu ha jag fått va ledig ända sen i tisdags..så himla skönt o jag har fått det städat lite på vinden, som behövdes ska jag säga!kramar från mej..

Monica sa...

Åh, en stjärnmagnolia! Dom är så vackra! Tyvärr har jag inte plats för någon men en granne har en, så jag får titta på den! Eller på din? Hoppas att den blommar i år!
Mina krokus har stått under snö tills nu, så där är inga blommor - än!
Ormhassel har jag också men den växer såå långsamt!
Förstår att husvagns vårtecknet är efterlängtat!
Och hoppas att ni slipper magsjuka...
Ha en fin vårvecka!
Kram, Monica

Paula i pörtet sa...

Tydliga vårtecken ser jag här. Vi hade husvagn förut, kanske blir det en igen någon gång, men nu bor vi med naturen runt hörnet så vi avvaktar. Här i DAlarna har jag endast hittat två små tussilagon men kärleken spirar i hästhagen, ett underbart vårtecken!
Ha en fin vecka

Skaparglädje sa...

Härligt med de första vårblommorna. Här har rådjuren ätit upp mycket i vinter i den stränga vintern.

anemonen sa...

Jo men hos dig verkar det vara hyfsat. Hos mig är det i stort sett barmark, men tjäle i jorden så intet arbete i trädgården än. Nu kan det inte dröja så länge innan den kommer - våren alltså. Ha en fin dag.

Caroline sa...

Fina vårtecken hos dig, hoppas du slipper rådjuren så du får fina blommor i rabatterna!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är en seg vår i år... Jag bara vänta på att all snö ska försvinna, och att vi får lite värme så man kan plantera ut lite penseer...
Kram
Marie

Annica Östlund sa...

Vilka härliga vårtecken! Hoppas att både harar och rådjur låter dem vara ifred!
Hoppas du får en fin vecka!
Kram Annica