torsdag 18 april 2013

Nog märks det att det är april alltid!

Hej på er! Ja, riktigt aprilväder har vi idag. Det regnar, blåser, är uppehåll och sol om vartannat. Tacksam är jag för att det inte kommer som snö dock, haha.

                                           Mina hjärtan på tråd som trivs bra på den lilla pallen i fönstret.

Igår var vi i Ullared och handlade på oss en hel del. T o m gubben fick tag i jeans, det som han struntade blankt i efter att inte ha kommit i de byxor tjejen tyckte han kunde ha, förra gången vi var där. Men när gumman var med och fixade storlekarna (vi mätte här hemma innan!) så gick det bra, haha. Tjuriga kan de vara våra kära karlar!!

                                                     Änglatavlor som hänger på rad här i rummet. Älskar dom här. 

Jag fick tag i kläder också. Både till mig och till barnbarnen. Det är så smidigt att köpa kläder där. De behöver inte vara rädda om dom och pojken, är duktig på att ta hål på knäna, så byxor behövs alltid där, haha.

                                               Snett och vint har jag fotat, märker jag!!

När vi kom ut med alla varor så flög barnen på oss och frågade om vi ville köpa majblommor. Tyvärr inte, jag hade redan köpt av en flicka här hemma. Medan jag stod och väntade på gubben som var iväg med varorna i bilen, så tror jag att ett 10-tal barn var framme och frågade. Tyvärr var det inte många som köpte.

                                            Måste bli färdig att måla de här fula ramarna snart. Är sånt man alltid glömmer.

Tyvärr fick vi ett tråkigt meddelande nu i veckan. Gubbens förra svärmor dog, 91 år gammal. Hon var en härlig tant som alltid skulle klara sig själv. Trots polio i båda fötterna så fick man aldrig hjälpa henne. När vi gifte oss, kom hon med en present till oss. Helt fantastiskt eftersom hon är mamma till hans fd!! Kommer att sakna henne, vi var och hälsade på henne då och då.


En annan sak som är mer glädjande är att min mor, äntligen, har fått en lägenhet (ja, rum då!) på ett boende. Det ska bli så skönt för henne att få känna sig lite mer trygg. Så nu blir det flytt i början på maj. Huga, det är inte LITE grejer dom samlar på sig, haha.

Nej, nu får jag ner och måla mitt bord en gång till. Nu är det undersidan som får sig en omgång. Sen är det bara att ta med sig det till husvagnen. Önskar er en fin helg. Hoppas vi får lite sol och värme så man kan vara ute i trädgården och jobba lite.

Kram Elzie
                                                             

11 kommentarer:

Monika sa...

Hejhej! :o)

Vilken lyckad shoppingtur! Kul att kunna fynda o hitta det man vill ha.

Här säljer de också majblommor för fullt. Jag köpte en krans av en söt o artig liten kille i mataffären igår. Skulle nog tro att även några barn från byn kommer o ringer på som dom brukar.

Så ledsamt med den goa tanten. Alltid tråkigt när någon man tycker mycket om inte finns med längre.

Här är det också typiskt aprilväder. Regn, sol o molnigt om vartannat. Gör inget! För snön, den försvinner rekordsnabbt. Helt sanslöst alltså!

Jag sitter här o väntar på yngsta dottern. Hon ringde o sa att hon köpt palt. Så idag behöver jag inte göra någon middag. Och så ska hon hjälpa mej att färga håret. Det tackar man inte nej till. Och så sparar man många sköna hundralappar också :o)

Jag älskar dessa fina änglatavlor. Och du har flera stycken! Här bredvid mej på skrivbordet står en likadan som den du har på bild nr 2.

Ha nu en fortsatt mysig o trevlig ledighet.

Kram
Monika

Monica sa...

Tråkigt med din mans ex-svärmor, men så skönt att ni kom överens! Det är nog inte alltid det är så, minsann!
Och visst kan karlarna vara tjuriga när det gäller att handla kläder...
Här är det soligt och varmt men lite blåsigt idag.
Ha det bra, kram, Monica

skifferhuset sa...

Ullared där var det länge sedan jag var, kul att ni fick tag på saker ni ville ha! De där ängla tavlorna är så fina har några här hemma oxå och kommer ihåg att jag hade en över min säng när jag var liten! Ha nu en fin kväll! Kram Iréne

Vardag och flärd sa...

Så roligt att din inköpsresa blev lyckad på alla sätt!
Och så glädjande med din mammas boende, det är så viktigt att kunna känna sig trygg och även viktigt för de anhöriga. När man levt ett helt liv ska man ha det bra och skönt.
Ha en riktigt fin helg!
Kram Eva

Gunillasljusglimtar sa...

Åh det har hänt mycket för er...Jaa Ullared har jag inte vsrt i år än:(...ja gubba di kan bli tjuriga du:)) hahaha...DU jag kan inte ens detta mef header..är kass kan bara skriva o sätta in egna kort...kramis ♡ Gunilla

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. Sounds like you had a good shopping trip and were able to buy some things. That always makes a trip more fun. Glad your mother is in a place that she likes and that you feel she is safe. So sorry for your hubby's loss. She lived a long time and sounds like she was happy..Happy Thursday..Judy

Christina N sa...

Så underbart att läsa din blogg. Började av en slump att läsa just Din blogg för något år sedan. Kan bara konstatera att det fortfarande är lika spännande varje gång du skrivit något nytt. Många av de andra jag följer sedan samma tid har övergått till enbart bilder, ibland lånade. Vill inte klandra någon för det. Vågar ju ente ens börja en egen blogg. Återigen tack för ditt härliga och naturliga sätt att skriva. Trevlig helg och på återseende. Hälsn Christina

Karin sa...

Den översta änglatavlan.....jag har precis en likadan och den har följt mig sedan jag var barn!

Snäckskalsdalen. sa...

Ni tog en riktig omgång på Gekås ni. Det kan jag väl säga att dit skulle jag nog ha svårt att få med min man in. Som du säger, det måste vara rena paradiset för barnfamiljer med alla kläder till så bra priser.

Precis en sån änglatavla som den översta har jag också! Jag tycker dom är så fina!

Agneta kram

Black Iris sa...

Jösses, nu är det så många år sen jag var i Ullared. Det kanske man ska ge ett besök i sommar..
Ni fick tag på mycket förstår jag,,

Kram Maidi

Herr Nilssons Fru sa...

Ullared - en trevlig o affär:):) älskar att gå omkring där, men jag handlar alltid sånt som jag inte skulle handlat om jag inte varit där.

Min gubbe får jag dock inte med dit. Han säger att han hänger med på allt o stället upp för mig i alla lägen MEN till Ullared vägar han följa med:):) de gör inget, trevligare där med väninnor.

Nu antar jag att våren kommit till dina trakter också - de e så skööööööööööööööööööööööööönt.

Kramiz