torsdag 11 april 2013

Promenad med förhinder

Hej på er! Ja, i eftermiddag gick Fia och jag oss ut på promenad. Är inte så ofta det händer annars. Gubben brukar sköta den saken, men nu är han och firar sin son som fyller år just idag. Grattis Danne på 38-årsdagen! Jag beslöt att vara hemma och dona istället. Lika bra att karlarna får prata i fred, haha.

Ja, som sagt, Fia och jag gick oss en promenad för att försöka hitta några tussilago. Men inte hittade vi några! Brukar ha ett speciellt ställe där det finns många, men antingen har någon annan hittat dom, eller så har dom blivit utrotade just där. Så vi får väl ta en annan runda i morron och se om vi hittar några. Är allmänt dåligt med vårblommor runt här där jag bor. Man får ta sig ut på landet för att hitta!!

Men den här kan jag ju visa er i alla fall.


"Min" nya tvättmaskin!!! Den har testats både igår och idag och fungerar perfekt. Den gamla gjorde också skäl för sig. När gubben tittade på kvittot såg han att han köpt den 1988!!! Så det var nog dags för pension för den nu, haha. Tar ju lite tid att lära sig alla finesser och gud vad jag härjade innan jag kunde ändra grad-talet på den. Sen gick jag till instruktionsboken istället, bara att läsa innantill. Tänk om man kunde lära sig det nån gång!!! Visar er INTE resten av tvättstugan för den är rent hemsk. Vi behöver nog gå igenom källaren på det här bygget!!

Ser ni vad det här är?


Eller dom här?


Jo, det är benen som hör till den här.


Benen till bordet alltså! Det här stackars bordet for riktigt illa förra året. Vet inte om ni kommer ihåg att vårt golv vid husvagnen flöt iväg i vårfloden förra året? I vilket fall som helst hade de flyttat sig ca 10 meter och ovanpå det golvet låg det här bordet. (Det var INNAN vi flyttade dit husvagnen!). Bordet hade sugit till sig så mycket vatten så det tog hela sommaren innan det torkade. Nu har gubben slipat det ordentligt och jag har börjat måla det. Även benens UNDERSIDA, så att trä't inte ska suga åt sig vatten lika lätt.

Ni ser så vackert det är i vårt pannrum. Riktigt fint är det med färg på golv (och bordet som bordsskivan ligger på!). Men det är ett bra rum att ha till målarrum för man behöver inte vara rädd om det, haha. Gubben har dessutom 1000 och ett verktyg och annat som är "bra att ha" därinne. Dessutom satte han in högskåpen (med skjutdörrar) i rummet. Också bra att ha, men herregud vilken färg de målat det i. Får nog ta ett foto på det nån gång. Säger bara, är SÅ tacksam för att vi har vitt i köket nu, haha.

Nej, nu ska jag forska vidare. Söker efter en bror till farfar som stack till staterna i början på 1900-talet. Nu gäller det bara att hitta farbror Klas Magni (ett väldigt vanligt namn där han kom ifrån, Magni alltså!) i utvandrarregistret och DET är inte det lättaste.

Ha en fin kväll allihop så hörs vi!

Kram Elzie

8 kommentarer:

~ Eva ~ sa...

Bra med ny tvättmaskin, och ett sånt där målarrum .-)
Appropå tvättmaskin...så måste jag köra en tvätt till strax!

Har inte heller sett någon tussilago häromkring, men de är väl gömda bland all smuts, tycker att det är smutsigare än smutsigt nuförtiden!?

Nu väntar mina sötnosar på att jag ska plocka fram trimmaskinen, så att vi inte får lika mycket smuts med oss in också ;*)

Kramen,Eva

Gunillasljusglimtar sa...

Härligt inlägg minsann...Har sett tussilago men inga plockat! Ja vi köpte en ny maskin i våras,trodde till slut det var fel på oss!! Men det var maskinen som var ett måndagsex..fast det tog tre månader för affären att fatta.Denna vi fick istället är jättebra men så svårt som du säger att lära sig allt! ha en bra kväll...Kram Gunilla

Monica sa...

Så skönt med en ny maskin! Nackdelen är ju, att man ser att allt omkring den plötsligt inte ser så fräscht ut...
Så var det för oss när vi tapetserade om i hallen! Då såg man plötsligt att golvet behövde slipas, dörrarna målas etc, etc!
Men visst behöver man ett ställe där man kan måla och snickra utan att det gör något att man skräpar ner... vi gör sånt i garaget, d.v.s. det är numera ett förråd/arbetslokal!
Må så gott, kram, Monica

Solglitter sa...

Förr kunde man ha tvättmaskiner och dylika grejer riktigt länge ...numera tycks de hålla max 10år!!! Nu var jag visst lite negativ där....hihi...

Vi har haft oturen och ha mycket strul med vår diskmasin...inte kul....negativ igen...hihi...

Men tussilago har jag hittat.....hihi positiv till slut..;)
Hoppas du får en riktigt fin helg nu vännen
kram Lollo

Vardag och flärd sa...

Ja, det var nog på tiden med en ny tvättmaskin (vår var lika gammal när vi bytte ut den!).
Visst är det härligt med ett rum där man kan måla och kladda, men rörigt blir det - i alla fall om man har en sån gubbe som jag har.
Ha en fin helg!
Kram Eva

Änglarna finns sa...

Härligt med ny tvättmaskin!!
Blir så full i skratt..när du skriver "Min"...!!
Håller med dej..tänk om man ist för att försöka..kunde börja med att läsa instruktionsboken!!
Önskar dej en underbar dag..och hoppas att du har bättre väder..än vad det är här!
Kram Annika

Monika sa...

Tjolahopp tjolahej! :o)

Oj! Så många inlägg jag missat här hos dej! Mycket intressant att läsa o titta på!

Måste bara börja med din gardin! Du är ju inte klooook! Så himla fint! Vilket arbete du lagt ner. Den blev alldeles alldeles underbar!

Helt otroligt att den gamla tvättmaskinen hållit så länge. Då är det extra härligt att få börja använda en ny :o)

Här finns inga vårtecken i form av blomknoppar eller liknande. Allt ligger under snö. (Utom den lilla fläcken som jag skrivit om i mitt inlägg).

Men ett säkert vårtecken är ändå att jag lyckats få lite färg i ansiktet. Övrigt är vitare än vitt ;o) För den kalla väderleken håller i sig.

Nu ska jag ta tag i mina Mårbacka-planteringar.

Ha en fin o trevlig helg. Och mys & må under din ledighet.
Kram
Monika

Härliga Livet sa...

Det va väl på tiden då med en ny maskin =)
Man kan inte ha fint överallt. Jag har oxå en man som spara på allt ;)
Ha en härlig helg.
Kram pernilla