måndag 15 april 2013

Vårteckenutmaningen vecka 6

Hej på er! Ja, bättre sent än aldrig, haha. Orkade inte flänga ut med kameran när jag kom hem igår så det fick bli idag istället. Och naturligtvis är det inte så fint väder idag. Det regnar emellanåt men det är ju varmt och DET kan man glädja sig åt.


Äntligen har min scilla i landet vid huset börjat blomma. Denna ljuvliga vårblomma som kan göra en hel gräsmatta blå! Här har vi inte så mycket i gräsmattan, och gud nåde gubben om han klipper av de som finns, hihi, men dom brer ju ut sig väldigt villigt. Kanske tur att inte alla blommor är såna!!


Här är någonting på väg upp som jag faktiskt inte vet vad det är. Ska bli intressant att se när den väl blommar.


Blodmjöl räddar onekligen blommor! Den här lilla krokusen som står vid rosenhagtornet börjar blomma nu och jag är glad att jag hann "rädda" dom undan våra kära rådjur. Förra året var dom jämnade med marken men nu så...!


Inte för att det syns så väl, men stora knoppar är det på syrenen. Gubben har gallrat ur den ordentligt, men några blommor ska det väl bli. Önskar jag hade en vit, vild, syren, men än har jag inte lyckats hitta nån, haha.


Slutar med en bild på mina söta snödroppar som äntligen blommar. För bara en vecka sen låg det ca 2 dm snö i det här landet så det är helt fantastiskt att dom bara kommer fram.

Den här veckan har jag tagit ledigt och det ska bli skönt. Vet inte vad det är med förkylningarna detta år, men trött blir man av dom. Det är ju flera veckor sen jag var sjuk och ändå är jag lika trött än. Kanske beror på den långa vintern också. Men nu ska jag vila upp mig och bara göra det jag tycker är roligt. Så får vi väl se om man inte blir lite piggare!! Nu ska jag gå ner och måla bordet en sista gång. Sen är det bara att sätta ihop det och förhoppningsvis har vi ett fint bord ännu några år.

Hoppas ni får en fin vecka allihop. Ta väl hand om varann så hörs vi!!

Kram Elzie

10 kommentarer:

Paula i pörtet sa...

Hej, vårtrötthet har man ju hört talas om, den drabbar nog de flesta, men jag hoppas din går över snart!
Annars njuter jag än så länge mest av vårljuset för snön har inte helt gett sig ännu. Vi fick en decimeter nytt i helgen..
Ha en skön vårvecka

Monika sa...

Hej fina Vännen!

Så härligt det spirar o växer där hos dej. Skönt att värmen äntligen kommer. Här har vi också varmt idag. Men mulet och blåsigt. Men det gör inget. Jag är mer än glad över plusgraderna. För de får snön att smälta! Tjiiihoooo! Ääääntligen! :o)

De här långdragna o seglivade förkylningarna tar verkligen på kroppen o orken. Och du har ju jobbat hela tiden fast du varit förkyld. Inte undra på.....

Hoppas du får njuta av många roliga saker och välförkänt vila. Det är du verkligen värd på alla sätt o vis.

Lev & Må
Mys & Må

Bara NJUUUUUUT! :o)

Varm Kram
Monika

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Visst är det härligt att se de små söta blommorna nu. VI har också fått upp några scilla, och en blåsippa såg jag också igår. Snödroppar har vi många, och även hos oss har syrenen tjocka knoppar. PÅminner lite om mig... :) hihi
Kram
MArie

Solglitter sa...

Så fina vårtecken att glädjas åt hos dig :)
Ja nu börjar det hända saker och idag har jag hittat blåsippor:)

Blodmjöl är bra det ...mot rådjur..det använder vi ibland och det är så effektivt!

Hoppas du får en fin inledning på nya veckan
Kram Lollo

Charlotta sa...

Härliga blomstrande vårtecken hos dig. Den okända knoppen ser ut att vara en hyacint av något slag, t ex porslinshyacint. Spännande att vänta på raringar som man inte är säker på vad det ska bli.

Vardag och flärd sa...

Vilken fin vår-header du har! Scillan är så härlig när den blommar och sprider sig ju gärna. Men är inte blommorna på sista bilden snöklockor? Lite större och lite annorlunda än vanliga snödroppar.
Blodmjöl är toppen mot rådjuren!
Låter jättebra att du bara ska göra roliga saker när du är ledig!
Ha det fint!
Kram Eva

anemonen sa...

Jo nu börjar det allt spira mer och mer för varje dag. Idag har det varit 14 grader i eftermiddags hos mig och då spirar det.

Snäckskalsdalen. sa...

Härliga vårtecken! Våren kom till oss idag. På middagen. I morse var det typiskt novemberväder och sen bara det vände! Underbart!
Agneta kram

Monica sa...

En sån där förkylning kan verkligen göra en matt! Hoppas att orken återvänder med vårsolen!
Scilla har jag också, men mina är vita i mitten... kanske inte är scilla?
Dom sprider sig i alla fall väldigt, finns lite här och var i hela trädgården!
Krya på dig-kram, Monica

Solglitter sa...

Tassar bara in för att önska dig en liten tidig trevlig-helg-hälsning :)
Hoppas solen kommer skina på dig
Kram Lollo