måndag 12 augusti 2013

10 månader till semester...!

Hej på er! Ja, så var årets semester slut. Men det är inte så farligt som rubriken verkar, haha. Har faktiskt ingen ångest alls för att börja jobba. Istället tycker jag det ska bli rätt skönt att allt går tillbaka till det normala. Och speciellt att gubben börjar jobba nästa måndag. Men det blir inte på det första jobbet han fick. Nejdå, när man gått arbetslös ett år så får man naturligtvis erbjudande om TVÅ jobb samtidigt och då tog han det som ligger närmre hemmet.

Vi har haft en härlig semester. Besök av bägge mina "ungar" med SINA "ungar". Och det är alltid kul att få träffa dom. Fast den äldsta hon var hemma hon och passade kissemissen.

Skrev ju i förra inlägget att Fia blivit så mycket lugnare och det stämmer än! Trodde hon skulle bli "normal" när hon slutat löpa, men hon är så snäll och fin och kan t o m vara med ute i trädgården utan att vara fastsatt i en snara.


Dom här små gynnarna har varit runt oss hela sommaren. Det finns en liten knatte till, men den har varit lite mindre synlig. Vet inte var föräldrarna är. Tror det var den svarta kaninen (tam?) och en brun (vild?) som är mamma och pappa till dom här, men dom har inte synts till på hela sommaren. Jag blev mäkta förgrymmad när en av katterna från husen vid campingen smög efter de här små söta sakerna. Glad blev jag när dom snuvade henne och kröp in under ett golv vid grannens husvagn!

Vi har varit på släktresa också i sommar. Tyvärr är det så längesen gubbens släkt bodde där, så det finns inga att fråga längre, men där var en äldre dam som hade känt gubbens mormor och hon skulle höra av sig om hon fick reda på något. Men jag kom i alla fall på att hans mormors far hade bott på ålderdomshemmet i Bussamåla, vandrarhem numera, så då var vi tvungna att åka dit och fota det.


I går började gubben måla mina bokhyllor. Men nu skulle jag visst få ta över, hihi det var inte kul!, så i morgon får jag ta tag i det. Sen är det det här rummet som ska sättas fart med också. Jag bara pustar när jag tänker på alla böcker som ska bäras ut, haha. För att inte tala om all "skit" man har i lådor och skåp. Nåväl, själv göra, själv ha, heter det ju. Man får tänka sig för innan man startar upp något, haha.


Min krypros har verkligen blommat rikligt i år. Den är så fin och blommorna helt ljuvliga.

Vår husvagnsgranne hade sytt sig en löpare till förtältet med en husvagn på. Dum som man är så frågade jag om hon hade kvar mönstret. Det hade hon - naturligtvis. Så istället för att göra det jag planerat i sommar, så har jag nu sytt en egen husvagnslöpare, haha. Jaja, har man inte arbete så tar man sig! Nu är den färdig, sånär som på kanten som ska sys också. Och det är SÅ tråkigt!! Men lika bra att ta tag i det.

Jag hoppas ni har en fin måndag där ni är. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie


6 kommentarer:

Inger Marie sa...

Hei:)
Ferien går alltid for fort..og da kan det virke lenge til neste gang.
Håper du kommer godt igang med hverdagen og har fine minner fra din ferie:)
Ha en fin uke:))

Marina sa...

Hej! Tack för kommentaren hos mig.
Auriklerna har inte sin storhetstid på sommaren. De bara står och väntar på nästa vår. I våras blommade mina väldigt dåligt visserligen men annars är det då som de brukar blomma. Mina står utomhus i ganska skuggigt läge nu på sommaren och sen tar jag in dem i mitt kallväxthus bortåt vintern. Det blir lätt för mycket fukt för dem om de står utomhus då tycker jag. I februari eller så planterar jag om dem och sedan är det bara att invänta blomningen.

Ha det fint!

Vardag och flärd sa...

För min del är det 11 månader kvar till semestern! Men tiden går alltid fort så det går nog bra.
Kul att gubben fått jobb! Ja, då får du ta över målningsarbetet men det blir ju kul att få lite nytt och fräscht.
Ha det fint!
Kram Eva

Hanna sa...

Jag börjar också jobba imorgon och jag längtar. Även om jag älskar att gå hemma, men jobba är inte dumt det heller.
Ha en bra kväll.
Kram
Hanna

Monica sa...

Vid den här tiden, när alla börjar jobba igen, är det extra skönt att vara pensionär!
Fast ärligt talat, känner man sig lite utanför också...
Ja, det blev ju en fantastiskt fin sommar med mycket sol och bad!
Här har det varit lite svalare nu ett par dagar och faktiskt kommit lite regn, vilket är jätteskönt!

Det är väl bra, att er lilla Fia har blivit lite lugnare? Hon har väl blivit äldre och mognare, som vi alla blir!

Det är ju lustigt att din man fick TVÅ jobb! Så typiskt!

Roligt att ni sysslar med lite släktforskning även på semestern! jag höll ju på litet i våras, men det har legat nere över sommaren. Få se, om jag tar upp det i höst igen...

Hoppas att du visar lite hur det blir i rummet ni ska fixa till!

Ha det så bra, kram, Monica

Black Iris sa...

Vad skönt för dig att du inte har någon ångest över att börja arbeta igen..
Jag skulle kunna tänka mig en låång förlängning av både sommaren och semestern.. Hoppas nu att vintern går fort..

Kram Maidi