onsdag 28 augusti 2013

Underbara människor!

Hej på er! Det här senaste dygnet vill jag inte ha tillbaka. Det hela började när vår svägerska kom cyklande och frågade om gubben sett hennes sambo (gubbens bror). Men det hade han inte. Sen hörde han inte mer så han tänkte inte mer på saken. Förrän det stannade en bil utanför huset. Och sen sattes portklappen igång så man trodde människan skulle ta sig in genom densamma. Det visade sig att det var polisen!!! Då hade inte brodern kommit hem. Klockan var då 23.15 så han hade varit iväg ett bra tag om han nu gick hemifrån vid 2-tiden på dan. Tilläggas kan att han har haft en stroke så han går rätt stabbigt. Men även stabbiga män kommer långt när de vill!

Vi flög naturligtvis upp, alldeles chockade bägge två, och gubben försvann ut och började leta. Själv var jag hemma och tur var det för det ringde i ett. Känns lite konstigt med folk som ringer vid 2-tiden på natten måste jag säga! Kvart i 4 kom gubben hem igen. Det syntes ingenting av svågern. Man började bli riktigt orolig att det hade hänt något otäckt.

Vi kom i säng igen och gubben åkte till jobbet som vanligt. Själv hade jag sovmorron och steg upp vid halv 8 eftersom jag fått order om att ringa till deras syster. Strax därefter fick jag ett sms från gubbens son där han funderade på att komma ner och leta. Till slut bestämde han sig för att komma.

Då var ruljangsen i full gång. Missing People hade engagerat sig och samlade ihop folk. De kom verkligen från alla håll och kanter. Polisen, brandkåren och sjövärnet hade jobbat på natten så på dagen var det andra poliser och hemvärnet som jobbade. Och som de jobbat. En stor eloge till våra poliser måste jag säga. De får så mycket skit men jag brukar försvara dom och idag kan jag stolt säga att jag står fast vid det.

Klockan 12 drog Missing People folket iväg på ett håll och letade, medan polis och hemvärn var på det andra hållet. Och till slut, vid halv 4-tiden, så kom de goda nyheterna. De hade hittat svågern och han var någorlunda kurant. Så himla skönt. Nu är han på sjukhuset och vi hoppas han kommer hem i morron.


Vi vill ge alla som varit med och letat, t o m folk från hyresvärden där de bor var med och letade!, ingen nämnd och ingen glömd detta hjärta av rosor. Ni har varit helt fantastiska. Och att Missing People kan få ihop så mycket folk på så kort tid är enastående. Det var t o m folk på väg hit när han hittades.

Så nu väntar jag bara på att gubben ska komma hem. Han har kört tillbaka sonen dit han hör hemma. Då ska vi ha oss en kopp gott kaffe och en god kaka som jag varit nere och köpt. Sen lär det nog bli sängen. Man känner sig överkörd av en ångvält efter bara 3½ timmes sömn. För att inte tala om gubben som bara fick två!

En solskenshistoria när den är som bäst.

Kram Elzie

14 kommentarer:

Hanna sa...

Så skönt att det gick bra mitt i allt.
Ta hand om dig.
kram
Hanna

Stina sa...

Så skönt att allt gick bra, förstår att ni varit väldigt oroliga. Missing People är en fantastisk organisation, nästan ett snäpp bättre än polisen när det gäller att hitta försvunna människor.

Hoppas du ni får sova gott inatt!
Största kramen.
Stina.

Huset bakom lindarna sa...

Hemska timmar ni har genomlidit, skönt att det blev ett lyckligt slut! Tur att man inte vet i förväg vad som ska hända! Kram/Finas mammis

Änglarna finns sa...

Men vännen, vad är det jag läser!
Så jobbigt för er båda, givetvis! Men vilken tur, att han hittades och mådde något så när!
Ja du, vilken tur att allting fungerar när det behövs! Missing People gör ett fantastiskt jobb!! Jag är verkligen imponerad! Sen vad det gäller polisen, man skall ju veta...att dom alltid finns där (eller för det mesta) när man behöver dom! Jag är ju lite partisk...eftersom jag själv tidigare jobbat som det!

Hoppas att ni kan sova gott i natt!
Kram och ha det så gott du nu bara kan!!/Annika

Rapport till Vänfors sa...

Ett underbart slut på en förfärlig historia...Pratas ofta om hur hårt vårt samhälle blivit men när det kommer till kritan är vi otroligt måna om varandra, även människor som inte ens är bekanta <3 Ta det nu lugnt och krama om varandra.
Kram Annika

Vardag och flärd sa...

Kan förstå den oro ni kände och alla tankar som kom över er! Skönt att det slutade bra och hoppas han hämtar sig fort!
Kram Eva

Hjärtruds Stuga sa...

Så gott att det slutade bra. Härligt att det finns så många hjälpsamma människor.

Ha det gott

Kram Karin

Monica sa...

Förstår om du är alldeles matt! Vilken pärs!
Så fint att så många människor ställde upp och letade!!
Och så roligt för polisen att få en eloge för en gångs skull!
Slutet gott, allting gott!
Kram, Monica

Bittan sa...

Fyyyyy vilken mardröm , men vad skönt att det slutade lyckligt .
Kram Bittan

~ Eva ~ sa...

Så skönt att det blev ett bra slut på den historien <3

Kramen,Eva

Solglitter sa...

Vilken hemsk upplevelse!!
Blir varm i hjärtat av Missing Peoples insatser och att allt ordnade sig till slut.
Ta hand om dig Elzie
Kram Lollo

Lilla Rummet sa...

Så skönt att allt gick bra till slut.
Ja, de är helt otroliga Missing Peoples med sina insatser.
Ha de gott
Kram Britt

Anonym sa...

Åh vilken berättelse! Vilken tur det gick väl♡Kramis Gunilla

Christina N sa...

Verkligen en solskenshistoria, så skönt att allt blev bra till slut.