måndag 19 augusti 2013

En vacker sensommardag!

Hej på er! Ja, så har man gjort sin jobbehelg för denna gången. Det är många timmar, så nu är det skönt att ha måndag och tisdag lediga. Idag hade jag tänkt mig att göra så mycket, men det känns i den gamla kroppen att man har varit slö och ledig på semestern, och i värmen!, så det har inte blivit många knop.

En sak har jag i alla fall gjort. Har hängt upp min tavla.


Jag har alltid tyckt så mycket om Grindslanten som hängde i vårt hem förr och nu hänger den här.


Ramen är gammal och lite skadad men det gör mig inget. Flyttade min soppterrin hit också. Och fotot på lilla mormor står där också på det gamla skåpet. Har fått lite grann dammat i alla fall. Och diskat alla kryddburkar och porslinsburkarna för mjöl och annat. Så jag har inte bara slappat.

Så här ser det ut i den här hörnan just nu.


Kan ni fatta att det blir sån röra här VAREVIGA SOMMAR?!?! Jag blir tokig på det. Man hinner ingenting, så fort man är ledig så är det åka till husvagnen. Men snart är det här ett minne blott. Om några veckor, när jag är ledig tre dar i rad, så ska det målas om här. Fast först ska jag ta bort struktur-tapeten och det blir nog kul. Gubben tyckte jag kunde måla bara där den gamla hyllan (till vänster) hänger, men icke. Har aldrig gillat färgen på väggarna riktigt, i mitt tycke blev dom ljust grisskära!, och nu ska dom - äntligen - bli vita!! Vågar inte visa er bokhyllan för den är hemsk. Fullpackad med böcker i dubbla rader.

Men de nya bokhyllorna är snart färdigmålade så dom ska vara redo att sätta på plats sen. Ska bli kul att pyssla med allt.

Gubben har börjat jobba idag och det har gått bra. Tar ju lite tid innan man hittar saker och ting och dessutom vet han inte vilken "verktygsvagn" som är hans, men det löser sig säkert snart. Jobb har dom i alla fall så vi får hoppas det fortsätter så. Och matte fick ha Fia hemma så det har blivit lite nyttiga promenixer för den lata, haha.

Nej, dags att krypa upp i soffan och sticka lite. Håller på med en kofta som jag tänkte jag skulle få färdig till hösten. Hoppas ni har en fin kväll där ni är. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie


11 kommentarer:

Monica sa...

Så skönt att det går bra för din man på hans nya jobb!
Och det ska bli spännande att se hur det blir med nymålade väggar och bokhyllor så småningom!
Jag tycker, att det ser väldigt hemtrevligt ut hos er!
Kram från mig, Monica

Vardag och flärd sa...

Så fint med tavlan och soppterrinen, så härligt med nostalgi!
Skönt att det går bra för gubben och hoppas han får fortsätta.
Ostylade bilder gillar jag att se, det är verkligheten. Förstår att du ser fram emot att fixa i rummet, det är roligt att få lite nytt.
Ha det fint!
Kram Eva

Stina sa...

Hej Vännen!

Jo jag är nog tillbaka men inläggen kommer nog inte att dugga tätt :)

Skönt att gubben fått jobb igen. Det är inte skoj att tvingas gå hemma när man jobbat hela sitt vuxna liv.

Ett tips till dig: Kolla om strukturtapeten sitter fast ordentligt och om, då kan du prova med att slipa bort "knottrorna"...det går snabbt med maskin...jag gjorde så för några år sedan, mindre jobb istället för att riva ner den.

Och du....ostylade bilder är ju det verkliga :)

Största kramen!

Hanna sa...

Precis den tavlan hade alltid min mormor hemma hos sig.
Ha en fortsatt fin vecka.
Kram
Hanna

nattugglan sa...

Jag tycker också om grindslanten, borde sy den..men då det inte vill bli av att sy nå mera..Fin soppskål också.Ja hördu du är inte ensam om att ha det råddigt..jag tycker inte ditt va så farligt..du skulle se min vind o trappan dit opp..suck, men snart är det ett minne blott också.Dottern Karolina tog hem byrån som har stått i övre hallen o nu ligger ALLA gardiner i svarta plastpåsar..suck.<men kanske jag skall se om jag hittar nån billig garderob..Du får visa sen då du målat ..

Solglitter sa...

Grindslanten ...den har jag barndomsminnen av!
Min mormor hade den och ojoj vad jag studerade den noga som liten....den var så sorglig tyckte jag då eftersom de slogs så om slantarna och jag undrade jämt vem som till slut fick pengarna...hihi..

Härligt att höra att det fortfarande går att få arbete! Dottern min söker med ljus och lykta och inte är det lätt inte!

Ha de gott
Kram Lollo♥

Gunillasljusglimtar sa...

Hej gumman ♥ Tack för titten o tips! Jaa dessa sprutor,vet snart inte vart jag ska sticka mej,är gul o blå överallt! Kul för gubben nu då med nytt jobb! Skoj för dej också att fixa hemma sen:))
Hahaha,nääe kungen suýntes inte till minsann,lika bra det kanske:)) Kram på dej / Gunilla ♥

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Tycker du hinner med en hel del du också!
Och det där med rörigt efter semestern... Jo det känner man ju igen. Hela semestern så bor man ju nästan i kappsäck. Det är oftast bara hem med smutsiga kläder och så fylla på nytt, med rena kläder och mer mat...
Kram
Marie

Huset bakom lindarna sa...

Jag min sommardyrkare tycker nog innerst inne att det ska bli lite skönt när man "får" vara inne lite mera. Vi har så stora utomhusprojekt och de kräver fint väder. Just nu väntar jordgubbsplantor på att förnyas! Ha en fin helg! Kram/Finas mammis

Käranån sa...

Så fint med gamla minnen!
Det är ju inte så roligt att försöka få bort tapet från väggen men desto roligare när man får nymålat och tapetserat! Ha en bra helg!

Monika sa...

Hallåj! :o)

Gör väl inget med röran! Sommar ska man njuta var sekund av! Så lite röra är fullt godkänt! :o)

Kul att få piffa till o rusta upp rummet. Blir säkert jättefint! Jag har två rum som verkligen behöver tapeseras och göras något åt. Undrar om det någonsin blir av! Just nu känner jag mej bara splittrad i tusen bitar. Och totalt oföretagsam. Men det går väl över får vi hoppas :o)

Ha en finfin vecka allra bästa du!
Kramar
Monika