torsdag 29 augusti 2013

Tillbaka till det normala

Hej på er! Ja, nog är människor helt otroliga som kör milvis för att komma en annan människa till hjälp. Inte bara Missing Peoples människor då, utan också orienterare m fl. Men nu får det vara nog med det där. Sven ligger på lasarettet och mår så bra han kan.

Var ute en runda i trädgården nu med Fia. Innan när vi var ute, så blev hon så där "konstig" som hundar kan bli när dom upptäcker något som inte stämmer. Hon smög fram mot häcken och jag förstod att det låg något djur där så jag ropade tillbaka henne. Och när jag gick fram och tittade så låg där en liten hare inne i häcken, haha. Men nu när vi var ute så var den försvunnen.


Har ni sett min monstertomat? Det har inte blivit så många tomater på den, men de som blivit har varit små och mörkröda. Något som då INTE går att äta, enligt äkta maken! Tomater ska vara röda! Om han bara visste hur söta och goda de gula brukar vara, haha. Hade faktiskt redigerat det här fotot, men se DET ville inte datorn höra talas om. Håhå jaja. Någon som vet om en bra datakurs?


Äntligen har jag fått en Rudbeckia att blomma här. Den här sorten heter Double Decker och jag har tre plantor av den.


Sådde en påse med Ringblommor i våras, men tycker nog att återväxten är bra dålig. En enda blomma så här långt. Får väl se om det blir mer innan frosten kommer, haha.


Det här är väl en Axveronika tror jag. Blir lite osäker för jag har tre plantor men hade bara beställt en! Kanske någon av er vet? Tycker den var fin med sina rosaröda blommor i alla fall.


Kärleksörten tycker jag nästan är läckrare när den inte slagit ut, haha. Är det någon som vet om man kan dela dom? Tycker plantan börjar bli väl stor nu.


NU har rosorna vuxit ihop på bågen. Ja, jag vet, det ser lite ynkligt ut, men ska väl bli bättre nästa år, hoppas jag?! Har satt min lilla ängel vid sidan. Tyckte hon kom mer till sin rätt där, innan syntes hon knappt för alla lammöron och lavendel.


Måste visa mina nya gardiner till vardagsrummet. Gubben och jag hade fullt sjå att få till rullningen i måndags, när jag fick ett ryck och putsade alla fönster här efter jobbet! Men till slut var vi överens, haha. Var lite bökigt att göra det själv, tyckte jag, den är 140 cm bred. Köpt på Ellos förresten. Sen när jag är i Ullared så ska jag försöka hitta några snyggare lampskärmar. Är så trött på dom jag har, som också är köpta på Ellos, haha.

När jag lyssnade på Radio Kronoberg förut för hon höll på med väderrapporten, så sa hon att det var "risk" för någon regnskur framåt kvällen. Ja, inte tycker jag det vore någon "risk" att få lite regn. Här är så torrt så marken suktar efter regn. Men det är en helt annan sak.

Hoppas ni får en fin torsdagskväll. Ha de så bra så hörs vi!

Kram Elzie


5 kommentarer:

Hanna sa...

Vi har både röda och gula tomater och de är lika söta och goda allihop. Så fint du har gjort i fönstret.
Ha nu en fin eftermiddag, nu är det dags att laga mat för mig, maken hemma om 45 minuter.
Kram
Hanna

Monica sa...

Ja, nästa år, ska jag ha både gula plommontomater och små, svarta tomater, dom är så goda! I år har jag bara vanliga röda och dom är i och för sig också goda, men det är roligt att skifta!
Var har du köpt din rosenbåge? Vi funderar på att ha en sådan här, men har blivit varnade, att dom billiga, som man kan köpa på Rusta eller Biltema eller liknande, är för veka och inte håller en tung ros...
Jättefin gardin du köpt! Det behövs inte så mycket för att förnya hemmet lite!
Ha det gott, kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Tur att harpalten gett sig iväg!
Kärleksörten är så fin och sätt spaden i den och dela, går hur bra som helst!
Din gardin ser jättefin ut, härligt med lite nytt!
Fin hel på dig!
Kram Eva

Anonym sa...

Hej på dej:) tack för titten...Joodå kräftor blev det den gången. ..gubbarna fick ta hand om allt för efter förlossningen åkte jag o jobbade;)) ) hahaha. .det var en heldag minsann..Fina bilder du visar..Absolut går det jättebra som Eva skrev att dela örten:)) kram på dej Gunilla

Christina N sa...

Hej! Som vanligt trevligt att "titta in" hos dig. Det går jättebra att dela kärleksörten. Håller med om att de är nog så fina innan de slagit ut helt