fredag 9 september 2011

Ett helginlägg

Hej på er! Ja, nu tror ni väl att det har snurrat över riktigt här. Ett inlägg igen!! Anledningen är att jag tycker det är tråkigt att gå här hemma. Och orsaken till det är gubben. Han har gått här och hostat och snorat nu i flera dar och jag trodde jag skulle slippa ifrån förkylningen, men icke. Igår, några timmar innan jag skulle till jobbet, så flög det på mig. Och inte kunde jag sjukanmäla mig så tätt inpå. Men efter en hostig natt och med stigande feber så beslöt jag mig för att vara hemma idag. Inte roligt heller att gå och snora bland de gamla. Får väl hoppas att det går över till på måndag då jag ska vara med på kräftskiva på jobbet. Det är en otäck förkylning det här tycker jag, för man blir alldeles yr i huvet också.

Men nog om det. När vi var nere vid Vattentorget, som det kallas. Stan har ju en sjö som numera ska gå att bada i, men jag vill definitivt inte hoppa i där. Man har sett det där äckliga vattnet tillräckligt. Men dom gjorde en rensning för några år sen så nu ska den vara fin. Vattentorget ligger alldeles intill järnvägen och intill järnvägen ligger också Linnéparken. Där finns en staty med Carl von Linné, men det finaste tycker jag är det här


Ni får förstora bilden så ser ni bättre. Min make har många förtjänster, tyvärr är inte fotografering en av dom. Han går aldrig tillräckligt nära motivet (tycker jag!) utan allt blir pyttigt på bilderna. Men det här är en kaktusplantering som dom alltid har i parken. För några år sen var det några idioter (kan inte kallas annat!) som bröt av alla höga kaktusar dom planterat ut så nu ser den inte alls lika ståtlig ut längre.

Jag var ju inne i stan för ett tag sen. Bl a på Blomsterlandet och handlade lite blommor och annat smått och gott. De här Begoniorna tyckte jag hade så härlig färg. Har haft bara gröna växter i köket nu hela sommaren och ville ha något med färg.


Jag köpte krukorna också. Tyckte det behövdes en förändring av det också. Men hur kommer det sig att jag alltid får tag på en bra och en dålig blomma? Den till höger är som skrutt medan den andra ser ut så här:


Visst är det härlig färg på den?

Sen fick jag tag i de här också.


Ser nästan ut som syltburkar men det är ljus. Och det ena ska lukta fresh linen och det andra mixade bär. Har inte tänt något av dom än, men det hinns nog med.

Idag är gubben iväg på jobbintervju. Jag hoppas, hoppas, hoppas att han får det. I så fall blir det att ligga ute i veckorna, men det går. Har varit med om det förr så jag är inte helt bakom flötet när det gäller att klippa gräs och skotta snö. Huvudsaken att han får något att göra, för att bara gå hemma som han gjort nu kommer att göra honom knäpp. Nu har han haft lite att göra i trädgården, men sen till vintern!!

Själv ska jag ta det lugnt nu i helgen. Vad ska ni göra? Hoppas det blir något trevligt som vi får läsa om sen. Ha en riktigt fin helg så hörs vi!

Kram Elzie

12 kommentarer:

Bittan sa...

Oj vad mycket du skriver .....skönt att inte va ensam om långa inlägg haha, jag tycker det är så roligt att läsa när det är lite mer :-)Ha en trevlig helg och krya på dej .


Kram Bittan

Monica sa...

Vilken fin kaktusplantering! Litet annorlunda! I Trelleborg, som är vår närmaste stad, har don palmer, som planteras ut varje sommar, och det är ju också litet kul!
Trist att du skulle åka på "gubbens" förkylning! Hoppas att du blir frisk till måndag!
Ha nu en skön helg, i alla fall!
Kram, Monica

barbrok sa...

Krya på dig!! Ha en riktigt trevlig helg trots snorandet. Betr Formex så vänder den mässan sig bara till företagare, det är där man handlar på sig allt mellan himmel och jord två gånger om året.
Kram Barbro

Käranån sa...

Krya på dig! Vilken fin kaktusplantering!! Hoppas din "gubbe" får jobb, inte kul att vara utan, men då man HAR ett jobb vill man bara vara hemma så man ska vara glad att man har ett jobb!! Jag ska försöka sy lite i morgon men sen är det bara att ta sig till jobbet på söndag till kl. 07:00!

Vardag och flärd sa...

Tack för att du hälsade på hos mig och för den rara kommentaren! Har börjat titta hos dig och nu ska jag försätta med det så jag återkommer en annan dag.
Ha en fin helg och hoppas du piggnar till snart och att din gubbe får jobbet!
Kram Eva

Lisa sa...

FÖRLÅT av hela mitt hjärta att jag kallade din blogg ny. Den var ny för mig, gumman. Och jag är ju väldans ny. Förlåt igen, jag är en teknisk idiot som inte vet sååå mycket. Hoppas du förlåter en vimsa i bloggvärlden...

Kram Lisa

Laila sa...

Fin begonia! Hoppas det gick bra för "gubben" på jobbintervjun. Min gubbe fyllde pension förra året så nu jobbar han bara normal heltid i stället för 75 timmar i veckan!
Önskar dig en trevlig helg!/Laila

Pia sa...

Oj vad det ser gott ut, tänkte jag, men inte vill jag äta ljus, inte! Trodde det var något ätbart...

Sköön helg!
Kram Pia

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Huff så kjedelig å være syk...her har vi også hatt besøk av denne forkjølelsen - men det går over...
God bedring til deg...
Krysser fingrene for din gubbe, håper alt ordner seg...
Her går helgen med til en fjelltur og så er det sykkelritt - der vi skal hjelpe til...junior skal ikke sykle, han har et etterheng av forkjølelsen enda...

Ha ei super helg...

Freshgarden sa...

Tack för titten hos mig.
Vilken fin kaktursplantering.
Härliga bilder du visar.
Krya på dig och ha en fortsatt fin helg.
kram Britt

Marias Hörna - Njut av livet ♥ sa...

Hej hej...Förkylningar fy...krya på dig nu. Och så håller jag tummarna för maken och ett nytt jobb.

Önskar dig också en jätteskön helg. Kramar från Maria

skifferhuset sa...

Det var mycket på en gång *ler* kul att läsa och krya nu på dig! Kram Iréne