tisdag 3 april 2012

Mina fönster

Hej på er! Ja, nu var det ett tag sedan jag var här igen. Inte mycket man hinner även om man är gräsänka, haha. Var ute en runda med kameran och skulle fota vårtecken igår, men inte fanns det något nytt. Samma blommor som kommit lika långt som förra veckan. Och jag förstår de stackars blommorna. Skulle inte heller sticka upp nyllet ur jorden när det är -9 på morgnarna!!

Men något vårtecken ska man väl kunna bjuda på i alla fall. Gubben var så snäll och putsade fönsterna på utsidan när han var hemma i helgen och idag har jag tagit dom på insidan samt bytt gardiner. Det är ett vårtecken i det här huset i alla fall. Tänkte jag skulle visa er mina fönster idag. Trots att solen skiner som bara den så blir korten mörka. Men lite ska ni väl se i alla fall.

Det här är stora köksfönstret.


Mörkt som bara den, men ni ser i alla fall lite. Den här gardinen sydde jag för många herrans år sen. Ett riktigt pillejobb var det att få alla rundlar på rätt håll. Nu hittade jag den i linneskåpet för ett tag sen och tänkte att den kunde väl få tjäna sitt syfte igen. Som ni ser har inte "husvangen" åkt iväg än, men nästa helg kanske det blir.


Det här är en avokado. Har en som står i "mitt rum" också. Krukorna börjar bli lite små, men jag tänkte plantera om dom så ska dom få stå ute i sommar. Kul att experimentera med växterna lite.


Den här gardinen har ni sett förut. Den hänger i lilla köksfönstret nu. Ska ha en ampel där också, hade jag tänkt, men det får bli en senare fråga.Så här ser det ut i badrummet. Vi har ett väldigt litet fönster där så det går inte åt mycket tyg åt gardinen! Små ljuslyktor i nysilver (som jag vunnit en gång) och den "kinesiska blomman" som jag fick av min dotter en gång för många år sen. Dessutom står där en liten glasskål med lavendel i.


Då var vi inne i "mitt rum". Här hänger spetsgardiner (som jag säger!) och den präktiga ampelliljan pryder sin plats framför. Inte klokt vad den växer och frodas.

I fönstret har jag också dom här:


Mina små fröburkar. Inte för att jag tycker att det händer så mycket i dom, men några har kommit upp i alla fall. Har tydligen ingen lycka med fröer längre. Förr hade jag fönsterna fulla, men nu vill dom sig inte alls!!


Så var vi i sovrummet. Där har jag hängt ett par vita gardiner. Anledningen till att det blev dom är att jag inte hittar dom andra! Eller rättare sagt; jag hittar bara EN!!! Kan ni fatta att man kan lägga undan saker så väl så man inte hittar dom sen??? Blir tokig på mig själv. Nu fick jag i alla fall ändra mig för jag vill inte bara ha EN gardin i fönstret. Dom är lite för breda för det. Så då fick det bli den här, som jag i o f s tycker bra om också. Köpte en lampskärm på City Gross som jag trodde skulle passa här, men såg sen att den var bra pyttig. Får bli något annat inköpt vid ett senare tillfälle, haha.

Då var vi framme i vardagsrummet. Så här ser fönstret ut mot vägen ut.


Som ni ser har vi vår fina soptunna precis utanför! Men nånstans måste man ju ha den! I det här fönstret har jag nästan bara orkidéer. Förutom den stackars, stympade S:t Paulan som Fia tyckte behövde en ansning! Här kommer hon inte åt den i alla fall. Den lampan som står här är rent hopplös när det gäller att byta lampa i. Det hände sig i söndags kväll att den gick sönder, och sen hade jag ett rent h-te att få bort glaskupa + rör. Förstår inte varför dom gjort den så tajt. Man är ju livrädd att man ska dra sönder den.

Det enda påsktecknet här i huset hänger faktiskt i fönstret här. Min otroligt fula påskkäring. Blir den enda jag får se i år - kanske? Här är inte så många små barn längre som vill springa runt och tigga lite godis, haha.

Nu kommer vi till det sista kortet för idag. Det är det andra fönstret i vardagsrummet. Det är in mot grannen och jag har alltid att fasligt sjå att inte få med så mycket av hans hus, men jag kan ju inte gärna riva det när jag ska fota, så han får faktiskt stå sitt kast som köpt det!!!


Ser nu att jag fick med nästan hela huset + garaget. Jaja, men det är ju fin färg på det, haha! I det här fönstret har jag nästan bara pelargoner. Den till vänster om mittstolpen har knoppar redan. Är så glad att några av pellisarna ville överleva vintern. Längst till vänster står en som jag frösått en gång i tiden. Tror den är 21 år nu.

Ja, det var våra fönster det. Inte många, men så är huset inte stort heller. Men det är lagom när man ska städa - som vi brukar säga. Kommer det folk är det ALLDELES för litet, haha.

Nu ska jag ut och pyssla med lite annat påskigt här. Ni får ha en fin fortsättning på tisdan. Tänk på att det är kärlekens dag och ta väl vara på varann. Vi hörs!

Kram Elzie
16 kommentarer:

Tre Tanter sa...

Glad Påsk önskar...Tre Tanter!

Monica sa...

Det ser ju jättemysigt ut i ert hus! Jag ser, att du också har gjort en gardinkappa av ett gammalt lakan med monogram! Det har jag också gjort till båda mina köksfönster!
Kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Du har så fint i dina fönster och det måste vara härligt att inte ha för stort hus när det ska städas och fönstren putsas!
Ha en fin påsk!
Kram Eva

Änglarna finns sa...

Tassar bara in..för att önska dej en fortsatt mysig kväll..och en God Natt!!
Kram Annika

Wilma&Denice sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bittan sa...

Va skönt att få fönstren putsade lagom till våren kommer tillbaka ...för det gör den snart !
Husvagnen om något är väl ett vårtecken i allra högsta grad :-)
Ha en fortsatt bra påskvecka.
kram Bittan

Turid sa...

Så fint i dine vinduer...skikkelig vårstemning;)

Ønsker deg en riktig god påske!
Klem fra Turid.

Turid sa...

Så fint i dine vinduer...skikkelig vårstemning;)

Ønsker deg en riktig god påske!
Klem fra Turid.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det var många fönster ut mot världen :)
Och det är svårt att fota i motljus, man måste ha blixten om det ska fungera, men det är ju inte kul med blixt heller.
Så härligt med rena fönster överallt, här har det inte putsats ett enda fönster...
Kram
Marie

skifferhuset sa...

Så mysigt det är i dina fönster! En avvokado har jag oxå försökt mig på, kom jag på nu hihi undra hur den ser ut, faktiskt glömt den *ler*! Glad påsk! Kram Iréne

Äppelblom sa...

Så fint du har i dina fönster.
Glad Påsk!

karina sa...

Hejsan!

Räcker gott och väl att putsa och "finns det hjärterum så finns det stjärterum". Har satt avacadokärnor i hallfönstren och hoppas de blir lika fina som din. Ha en trevlig helg, Karina.

Vårt röda hus sa...

Tänk att ha en gubbe som putsar, om än "bara" utsidan! Min tycker att så länge det går att se nånting alls ut genom fönstret så duger dom! Bra med små hus, vårt är också litet... men alldeles för mycket fönster att putsa;)! Så trivsamt ni har det.

Kram och glad påsk till dej!
Eva-Mari

Fjellets datter sa...

Å pusse vinduer er et skikkelig vårtegn...og du kan vel med rette nyte det som skjer på utsiden...bare + graderne kommer!
Ønsker deg en fantastisk påskefeiring!
Klem fra Kristin

Monika sa...

GLAD PÅSK! :o)

Kram
Monika

Ankii Nilsson sa...

Fönster är kul och fint, synd bara att man MÅSTE putsa dem emellanåt:)
de e trist.

Trevlig utsikt på alla håll och kanter.

GLAD PÅSK!!!!!!!! ses väl i afton på blåkulla

Kramiz