måndag 16 april 2012

Vårteckensutmaningen v 7

Här kommer ett litet, litet vårtecken från mig.


En bukett vitsippor som jag plockade bland syrenerna här på tomten ikväll. Har jobbat heldag så jag har liksom inte hunnit springa omkring med kameran idag. På sex veckor jobbar jag TRE heldagar, så ni må tro jag är trött när jag kommer hem från jobbet. Ska jobba heldag på onsdag också, men det är istället för nästa måndag då jag valt att ta ledigt. Och då är det bättre att jobba igen det innan, haha! Som ni ser tycker jag väldigt mycket om min bricka som jag vann hos Anki. Och tydligen också om påskduken med mina små kycklingar på, för den ligger fortfarande kvar på bordet. Ja, du milde tid. Förra veckan var ett enda flängande.

I går såg det ut så här vid husvagnen.


Fast det var på morronen det. När vi åkte hem så var golvet utlagt och det var städat och fint. Naturligtvis krånglade det när vi skulle sätta vagnen på plats. Det hade regnat ändå mer förra veckan så det var så blött. Tack och lov var våra kompisar där med sin 4-hjulsdrivna bil och kunde hjälpa oss. Gubbens bil bara slirade och kom ingenvart. Vi hade fått nya grannar i år också och det var ju trevligt. De ska ligga där halvsäsong.

När jag kikade ut igår morse så såg jag det här:


Dimman var så tjock så man såg inte vägen som ligger bakom träden. Men vackert var det. Kändes nästan som en höstmorgon men det var ju tur att det inte var det!!

Så här såg det ut på andra hållet.


Det ligger hus bakom där, men dom syntes inte alls. Jag tycker det ser riktigt trolskt ut med denna tjocka. Och som ni ser har dom tagit ner all vassen. Vi gillar inte det riktigt för det blir så blåsigt. Det har varit ett bra skydd. De som ligger högre än oss har haft mer besvär av blåsten. Men det är bara att tacka och ta emot - och hoppas att den växer upp liiiiiiiite grann i sommar, haha.

Ikväll har jag varit ute och planterat mina buskar. Hann faktiskt inte det innan helgen, så nu hoppas jag att dom klarar sig. Eftersom dom planterades ute i gräsmattan så grävde jag bort tuvor av gräset, sen bort med jord och ner med busken/trädet och därefter la jag på gräsmattan igen som skydd. Det ska ju bli kallt och snöblandat regn i morron. Ingenting man ser fram emot precis!! Och säkert inte mina stackars buskar heller!!

Nu är det dags att ta itu med disken, så man blir ren under naglarna!, och sen måste jag sätta mig och sticka igen. Ha nu en skön vecka allihop, ta hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

17 kommentarer:

Hanna sa...

Så fint med vitsippor.
Ha en fin kväll!
Kram
Hanna

Turid sa...

Hvitveis er min favoritt nå om våren! Flott brikke!

Det er så kjekt at campingsesongen er tilbake...gleder meg;) Men været kan godt bli litt bedre syns jeg;)

Klemmer;)

Änglarnas hus sa...

hallojsan Elzie!!

Så nu är husvagnen på plats för säsongen ser jag! Det är väl verkligen ett riktigt vårtecken du fotade då..

Skönt att ha ett ställe att kunna "fly" till för att bara vara!!

Må så gott! Kramen ifrån Sanne

Vardag och flärd sa...

Vi har också haft myhcket dimma några morgnar och det är trolskt!
Kram Eva

Monica sa...

Jättefina bilder med dimma! Men det blir litet råkallt av den.
Nu är verkligen sommarsäsongen igång för er, när husvagnen kommit på plats! Står den på samma plats varje år?
Är det havet man ser på bilderna?
Kram, Monica

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilken fin bricka du har vunnit! Passade alldeles utmärkt med en bukett vitsippor där på...
Här är det reg och rusk idag, var tog våren vägen nånstans?
Kram
Marie

Hjärtruds Stuga sa...

När husvagnarna kommer på plats och rustas för sommarmys så vet man att det är vår....även om det inte känns så. Din bricka är bara så fin, förstår att du gillar den.

Ha det gott.

Kram Karin

Lisa sa...

Hej gumman..
Så fint. Jag har alltid drömt om att ha en husvagn men det verkar som om jag får förverkliga det själv om jag ska ha nån. Härligt med dina bilder. Jo nu är jag på G och hoppas de håller i sig. Här har vitsipporna nästan vissnat på vissa ställen. Ha en fin vecka..

Kram Lisa

Stina sa...

Hej vännen.

Så fin bricka du vunnit...snyggt med svart, jag har målat lite svarta saker nu som kontrast till det vita.

I går och i dag har jag haft snö här när jag vaknat men nu skiner solen. Ser i horisonten att det är alldeles svart så det kommer nog mer nederbörd.

Nu strax dags för en kväll på jobbet, i morgon är jag ledig sen två heldagar med timecare...dags att lägga vikarieschema.

Har ansökt om semester 3 dagar nästa vecka, blir ledig 6 dagar om den blir beviljad. Känner mig trött och slut efter senaste förkylningen och behöver göra sånt som jag tycker om och koppla från jobbet ett tag.

Ha det bäst så hörs vi!
Kram.

Pia sa...

Kallt jo, men att ni redan har vitsippor??!!!!

Skall besöka Stockholm nästa tisdag och väntar sååå på att få andas "Sverigelugt"!!!
Kraaam!
-Pia-

Snäckskalsdalen. sa...

Gott med husvagnen på plats och vilka vackra bilder med dimman! Härligt, men kallt.
Agneta kram

skifferhuset sa...

Hihi du är inte ensam att ha påsksaker kvar....upptäckte här om dagen några hönor!! Ja tänk att det ska krångla när man ska göra något, tur med en fyrahjulsdriven bil! Ha det gott å hoppas "skiten" försvann under naglarna!;) Kram Iréne

Monika sa...

Hallåj!

Jaha, då är man "back on track" igen efter lite bloggledigt ;o)

Fina vårtecken här hos dej. Vitsippor är ju söta.

Får ju sån husvagnslängtan så jag vet ju inte vad! Kanske måste jag börja bearbeta den äkta hälften igen ;o)

Här har bofinken kommit nu och ena sekunden snöar det och nästa inte. Finns bra mycket snö kvar än. Men ändå så smälter lite undan dag för dag. Tänk när man får springa barfota i gräset! DET längtar jag efter.

Bara älskar dina fina dimmiga bilder. Så vackra!

Ikväll blir det Trädgårdsonsdag på TV. Mitt favvoprogram. Brukar du också se det?

Ha det gott!

Kram
Monika

NICOLINAS BONING sa...

Jättehäftiga "mystiska" bilder på diset:-)

Jaha,vad hände med ditt lag?!
Ska dom inte klara av det,eller...
Nya tag i morgon med tumhållandet;-)

Vilken tur att du har tagit klämdagsledigt nästa måndag...ska till husvagnen förstås på långweekend?

Nä,nu väntar duschen innan arga snickar`n börjar...vill ju gärna vara fräsch då...fniss...

Kramar Birgitta

Solstrimmor sa...

Att husvagnen är på plats är väl ett stort vårtecken? Måste vara härligt att ha ett ställe att vara på istället för att vara ute på vägarna och fara!
Mina murade odlingsbäddar har inget golv, då skulle det bli en bassäng!! Nej, markduk i botten, lite sand och så jord. Men vi har inga sniglar här, tack och lov!

Ha en skön dag.
Kram Eva-Mari

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det blir inte mycket man hinner med när man jobbar mycket, så är det här med. Härligt att vitsipporna har kommit nu=) Det är ju lite lurt med vädret så man får räkna andra vårtecken ist. Fina bilder du visar på dimman, jag tycker också det är trolskt, världen ser helt annorlunda ut då.

Önskar dig en fin fortsättning på veckan!
Kram,
Regina

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så koselig med hvitveis på bordet - da er det vår da...
Endelig er campingsesongen her igjen...vi måtte skifte vindu på spikerteltet i vår, hadde satt inn noen gamle midlertidig...men her har det regna så mye at vannet kom på innsiden av "huset", så det var bare å finne fram brekkjernet å gå i gang med snekring...men nå er det ordna...

Ha ei super helg og uke...