fredag 17 augusti 2012

Helg igen!

Hej på er! Himmel vad länge sen det var jag gjorde ett inlägg! Förstår inte vart tiden tar vägen. Ändå har jag varit ledig denna veckan. Hm! Har Fia hemma också och vi stannade kvar i Bergkvara till i tisdags, sen har jag varit ute i trädgården. Klippt gräset (halva i tisdags, halva igår!) och rensat plattor. Var riktigt skönt att få det gjort.

Det var skönt att ta lite semester igen, haha. Man känner sig utarbetad efter fyra veckor, inte klokt! Men nu blir det som vanligt igen när alla gamlingar kommer tillbaka. Vi har haft toppenvikarier den här sommaren så det är inte det. Bara kul när de ordinarie kommer tillbaka och det blir lite ordning på torpet. Men - vad gjorde vi utan dessa duktiga tjejer och killar? Dom är guld värda allihop!


Den här damen är alltså hemma. Hon är inte så glad åt det. Tänk att inte få se husse på en hel vecka!! Däremot får hon INTE ligga i sängen nu. Hon löper nämligen och jag vill inte ha överkastet alldeles rött. Inte lönt att försöka sig på en blöja på henne, hon drar bort den direkt. Vi har testat flera gånger, haha. Kan väl säga att hon vann kampen. Alldeles tokig är hon också när man är ute och går med henne. Värre än en hanhund till att nosa och kissa. Men det är ju som det är med det.

Förra helgen fick jag ett bett på benet av något djur. Har fortfarande kvar knölen på benet och den är öm! Fattar inte vad det kan vara. Någon mygga är det i alla fall inte. På tal om myggor! Vi har fått hit den där tystlåtna typen som inte inar utan bara attackerar. Konstiga saker. Jag hade en som dök på min arm häromdan. Den stack, men inte fick jag något myggbett av den heller!

Nu har Casper också fått vattenkoppor så nu är det som det ska va, haha. Sonen trodde inte han skulle få så många koppor, dök bara upp 6-7 st till att börja med. Men sen såg han ut som lillasyster den stackarn. Så den här veckan har han fått vara hemma från dagis.

Dags att göra lite nytta. Önskar er alla en riktigt fin helg. Har hört dom prata mycket om sol så jag hoppas det stämmer. Ha det så gott allihop och ta väl hand om varann.

Kram Elzie

6 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Godmorgon!!
Ja du..är det inte mygg..så är det fästingar...gillar ingen av dom!!!
Förstår att det är skönt att vara lite ledig...just det att inte ha ngn tid att passa!!

Ha nu en fortsatt mysig fredag!!
Kram Annika

Inger Marie sa...

Bare innom for å ønske deg en fiiin helg:))

Monica sa...

Visst är det skönt när allt går sin gilla gång igen!
Fast som pensionär borde det inte vara någon skillnad, men det är det!
Insektsbett är aldrig kul och speciellt inte om dom sitter kvar så länge!
Ha en skön helg, själv ska vi gå på bröllop!
Kram, Monica

Hanna sa...

Ha en fortsatt fin helg.
kram
HAnna

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Ella: Hope your bite gets better. Could it have been from a spider? Hope you family gets through with the chicken-pox. Thank you so much for your kind comments about my kitchen. My Dad really was a genius and so talented. Now we can enjoy all of the work..Happy Sunday..Judy

Änglarnas hus sa...

Hallojsan vännen..kul att du är tbx här! Skönt m ledighet... :)
Måndagar är förtfarande min lediga dag men denna v ska jag jobba..byter den mot fredagen så då får jag 4 dagars ledigt nu till helgen..lite mysigt!
Jag tänkte avsluta mitt " rosenspecial" med en del helhetsbilder ifrån rosenplacet..såå roligt att du vill se det!

Ha det gott nu!!

Kram kram Sanne