tisdag 21 augusti 2012

Lite blomning

Hej på er! Ja, vilket sommarväder vi fått helt plötsligt. I söndags var det så varmt så man hade svårt att andas emellanåt. Och igår var det lagom ljummet på jobbet ska jag säga. Puh! Att stå i duschen en sån dag är ingen barnlek, haha. Likadant idag, även om det varit lite mer beskedliga temperaturer och lättare att andas, var det ack så varmt! Men det ska visst ändras redan i morron. Regn och lägre värmegrader, men det är ju bara att vänta efter några såna här dagar. Jag menar, inget får ju vara för evigt!!

Jag har varit ute och plåtat några av mina pelargoner. Ja, jag har faktiskt inte så många utöver dom här. Känns lite konstigt, jag som hade över 60 olika sorter för några år sen. Men det var bökigt att förvara dom på vintern. För att inte tala om hur bökigt det är med så många blommor när man är iväg så mycket som vi är nu!! Men den här pelargonen köpte jag förra året. Det är en av de vanliga sommarpelargonerna (utan namn!) och den är köpt i blomsterbutiken här i samhället.


Den är dubbelt så stor som förra året. Liksom den här.


Den är likadan men inte riktigt så stor som den förra. Härligt röd färg är det på dom i alla fall. Jag brukar aldrig ha tur att få upp dom igen ett andra år så det här var verkligen en överraskning.


Den här rosa godingen tycker jag är så fin. Vet inte vad den heter, men läcker färg har den. Och så vackra, täta blommor.


Den här vita är också söt. Tyvärr blev bilden lite suddig. Man har ju alltid så fasligt brått när man ska fota, haha.


Har två femtunga på piedestaler därute också. Tycker dom är härliga. Den här lilafärgade fick va i piedestalen och de rosa (som inte alls är så fina!) fick vara i amplarna.

Sen har jag en tomatplanta därute också. Att den överlevt den här sommaren är för mig ett under. Inte nog med att man glömt att vattna den stackarn innan man åkte iväg, man har glömt att ta den med sig också!!! Men nu, efter mängder med vatten igår kväll, så är den så här fräsch.


Och kan man tänka sig! En liten gul tomat tittar fram därinne i grönskan.


Hoppas ni ser tomaterna! Jag har tagit flera stycken från den tidigare och dom är så goda dom gula tomaterna tycker jag. Gubben anser att det är något skräp, tomater ska vara röda!, och vägrar äta dom, haha.

Satt just och funderade på hur mycket blommor jag brukade ha härute i trädgården INNAN vi blev långliggare. Då var det fint. Nu ser det ut som skräp allting, tycker jag. På ett vis önskar jag att man fick vara hemma igen, på ett vis vill jag gärna ha kvar platsen i Bergkvara. Men nu kommer ju snart gubben hem igen och då blir han arbetslös så då lär det inte bli så mycket av vare sig det ena eller andra. Han har denna och nästa vecka kvar i Vimmerby och han är lycklig som ett barn över att få komma hem. Vad kan det vara som drar tro???

Vi var på IKEA och handlade häromsistens. Ja, IKEA i Kalmar alltså. Det i Älmhult har nästan aldrig det vi ska ha hemma så jag har nästan slutat åka dit. Fast nu ska dom ju bygga nytt så då blir det ju annat av. Om ni varit i Älmhult, så vet ni hur litet det är. Och på flera plan! Men jag handlade en del saker som jag tänkte jag skulle visa er framöver. Men det får väl bli i nästa inlägg då.

Nu önskar jag er en trevlig kväll. Jag vet vad jag INTE ska göra ikväll i alla fall. Nämligen titta på Dallas. Det räckte med programmet igårkväll. Då kom jag ihåg varför jag inte gillade serien förra gången den sändes. Är inte mycket för intriger och elakhet, vare sig det är i verkligheten eller på TV. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie


10 kommentarer:

Eva in Athens, Greece sa...

Pelargoner är de enda växterna som överlever på vår takterrass här på Kreta. Det är otroligt att de klarar sig utan vatten ända till slutet av juli och även sedan vi åkt är det ju flera månader innan de får sig regnvatten.
Ha en trevlig kväll!☼☼☼

Monica sa...

Ja, den sommarvärmen var litet för mycket för mig också...
Men vi bor ju precis vid havet, så det blir täta bad!
Visst är det litet jobbigt att ha två ställen! Det hade vi i många år och då kunde man inte satsa helhjärtat på det ena stället.
Jag har också en övervintrad pelargon, som fyller nästan en hel 100 liters zinkbalja på altanen! Den är jag stolt över...
Ha det bra, kram, Monica

Stina sa...

Å så mycket fina blommor du har. Jag skäms över mig själv....jag har tre murgrönor i en balkonglåda som blev kvar när jag ryckte bort påskliljorna :)
Jag skyller på det dåliga vädret och att jag har haft fullt upp hela sommaren. Jobb och renovereing av lillsonens lägenhet, och med han gamla pojkrum som nu blivit gästrum. Nu vet du ju vad jag pysslar med så någon glädje av några blommar har jag iaf inte haft i vilket fall som helst :)

Det andra som du hade missat kan jag förklara i ett privat meddelande :)
Kramen till dig.

Gunillasljusglimtar sa...

Hej gumman...vilka fina blommor...gillar pelargoner jag...japp på fredag ska du/ ni få se vad jag smyger med:)...Gunilla

bakom berget sa...

Förra året var det första gången jag sparade mina pelargoner. Jag brukar alltid kasta dom och köpa nya på våren. Jag har aldrig haft så eländiga pellisar som i år, så snart åker dom på komposten igen. Det finns ju dom som ska leva på att sälja blommor. Jag får väl gynna dom istället :o))
Spännande att se vad du har köpt på Ikea.
Ha det gott!

Kram Åsa.

Inger Marie sa...

Hei Elzie:)
Så hyggelige blomsterbilder og i dette flotte sommerværet:)
Virkelig Indiansummer på tampen:)
Nydelige pelargonier:))
Nyt hagen din og så kommer jeg sart innom deg igjen:))

Elsa och Helena sa...

Nej ingen ny blogg. Bara tänkte lägga till en ny blogg i min blogglista:(

KRAMAR

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: I am a big fan of geraniums. We used to have them when we lived by the ocean, they love that kind of weather, but is too cold here in winter and too much trouble to put away from the cold so I don't grow them anymore. Thank you for commenting so nicely on our kitchen. We are so glad it's done and now we can enjoy it..Happy Tuesday..Judy

Lyckoslanten sa...

Intressant läsning hos dig! Hur övervintrar du pelargoner? Jag har haft mina Mårbackor på loftet i papperspåsar, men nu funderar jag på att låta dem övervintra i uterum eller glasveranda.
Ha en bra vecka! ♥

Gunillasljusglimtar sa...

Underbart me pelsrgoner...tomaterna börjar först nu att bli röda...hihi...du / ni får reda på överraskningen på fredag...då kommer det bilder...kram Gunilla