tisdag 7 augusti 2012

Ledig dag - jojo!

Hej på er! Ja, jag är ju ledig två dagar när jag jobbat den här helgen. Det behövs minsann för att komma ner i varv efter den hästhelgen. Men idag bestämde jag mig för att ta itu med det "stora rummet" i källaren. Så här såg det ut när jag kom ner.


Ingen uppmuntrande syn precis. Här syns det från en annan vinkel.


Du milde tid vilken röra! Anledningen till att det ser ut så här är att vi ju fick stopp i avloppet i vintras. Då flyttade gubben bara ihop allt i en stor hög längst bort i rummet. Kul!


Jag har sorterat tyger och lakan och garner. Lagt det i lådor jag tagit hem från jobbet (blöjlådor, haha!) och nu vet jag vad jag har i varje låda. Blir till att ta itu med det framöver så man slipper ha det därnere över huvud taget.


Byrån är den jag hade häruppe tidigare. Gubben ropade in den på auktionen här i samhället. Tyvärr var den ingen höjdare, lådorna går knappt att dra ut, eller stänga igen, emellanåt. Men härnere duger den till att ha lite skräp i. Ja, skräp och skräp. Allt present- och julpapper ligger i en av lådorna.


Här är det i en annan vinkel. Jag tror vi måste göra något åt grunden här snart. Det är väldigt fuktigt på golvet och som synes så är golvet väldigt flammigt p g a det. Vad vi ska ha alla stolarna till är för mig en gåta. Det är våra gamla köksstolar som står här. Dom hade jag med mig i hemmet tillsammans med ett bord som är försvunnet. Men stolarna ska vi ha! Trots att dom bara tar upp plats, haha. Dockan som sitter på byrån heter Lena. Henne fick jag när jag var en 4-5 år och syrran fick en likadan. När hon flyttade hem tog hon MIN docka med sig. Hennes hade nämligen ena handen gått av på och då tyckte hon att hon kunde byta. Inte vidare snällt kan man tycka. Blomman är en Afrikas lilja som jag aldrig fått att fungera. Vet inte vad jag gjorde för fel, men blommade gjorde den aldrig. Nu ska den slängas ut, orkade bara inte ta tag i den idag. Den där krukan ÄR SÅ TUNG!!!

Konstigt att man ska samla på sig så mycket egentligen. Men en del är minnen som man vill ha, annat kan vara "bra att ha grejer"!! Nu hoppas jag det får hålla sig så här ett tag. Det ser fortfarande rörigt ut, ser jag på bilderna, men i verkligheten är det MYCKET bättre!

Här har vi rena hösten idag. Regn och blåst. Inte alls mysigt. Men bra att passa på att fixa lite inne då. Jag bara undrar när jag ska ha en chans att tvätta min bil?!?!

Hoppas ni har en fin dag. Har ni börjat jobba så har ni ju klarat av två dagar redan. Det rullar på. Är inne på min fjärde vecka, och ser fram emot lite ledigt nästa vecka. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie
14 kommentarer:

Monica sa...

SÅ duktig du har varit! Det är verkligen stor skillnad!
Ja, man undrar ju varför man samlar på sig så mycket grejor... man behöver ju inte hälften!
Jag försöker röja litet ibland men det finns en här, som tycker att det mesta kan vara "bra att ha"!!!
Men visst känns det bra när man har fått litet ordning i alla fall!
Ha det så bra, kram, Monica

Änglarna finns sa...

Ja du..känns verkligen som höst!!
Visst är det skönt när man får ordning på saker och ting!!
Jag rensar ofta...och slänger massor!!
Vad skall man ha allting till???
Så det blir tippen..med jämna mellanrum..för min del!!
Ha en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika

Härliga Livet sa...

Haha, jag känner igen mig där. Har en massa olika utrymmen i källaren jag med. Man kommer knappt in. Men hur är man funtad. Man skulle kasta ut lika mycke som man släpar hem..Hihi.
Ha en fin kväll.
Kram Pernilla

Änglarnas hus sa...

hihi..ja jisses vad man kan samla på sig..jag skulle faktiskt inte ens kunna ta mig in i mitt garage för att fota där Puh!!

Visst kan du klippa lammöronen..jag klipper bort blommorna (som jag inte är så förtjust i) och på våren klipper jag ganska rejält..den slingrar sig iväg annars

Kram kram Sanne

Himmel och Plättar sa...

Kanske kan ditt storverk inspirera mig till att ta ett krafttag i vårt skräprum. Det är inte roligt när det blir så där. Du är i alla fall väldigt duktig

Kram Karina

Vårt röda hus sa...

Så duktig du varit!

Kram Eva-Mari

Herr Nilssons Fru sa...

De e gutt när de är gjort o färdigt. Var sak på sin plats:) ja varför samlar man på sig allt? jo för om man gör sig av med det så visar det sig snart att man behöver de - har man utrymme kan man gott få ha sina saker där:):) jag har en hel lada på flera hudra kvadratmeter...de du:) fniss.
Skämt o sidor, men lite extra stolar är ju alltid bra att ha om man typ ska ha extra många gäster eller nått:
Förresten du kund ju släppt ner mig i källaren när jag var där så hade jag kunna ta hem lite:)


Kramiz

Hanna sa...

så du hinner.
kram
HAnna

Lisbet sa...

Så fint du fått i ordning! Håller på med liknande här... Ett garage som håller på och rämnar i väggarna av allt bråte...

Fick du tillbaka din egen docka?

Jag har varit ganska frånvarande på många sätt i sommar, men nu börjar det bli lite ordning med rutiner och sådant igen. Vi hörs :)

kram

nattugglan sa...

Ja så är det man samlar o samlar.. jag har vinden o källaren.. men i källaren där har jag slängt massor nu..men vinden det är mycket skräp kvar där.. vi har oxå extra stolar i källaren..Tänk att vi har samma docka.. handen på min docka är oxå borta..o så har den ett hål i pannan,. jag fick min då jag av 7 år o vi bodde i Karlskoga...Ja ni hade nog fukt där på golvet...är det ingen dåligt lukt av det ?..men fy det är jobbigt att drenera..vi borde göra det runt ladugården..ha en skön helg.

Anonym sa...

Vad fint du gjort. Vi håller också på att röja,ska man flytta som vi funderar på till lägenhet så måste det minska.
Vi har skänkt mycket till RK o Bra o Begagnat där jag bor. Fördelen med BoB är att de hämtar och bär ut.
Du kanske kan ha källarloppis nästa år. (ler)
Mycket fin blogg jag kollar in den ibland trots att jag inte har någon egen.
M.v.h Inga från Närke

karina sa...

Hejsan!

Oj,oj,oj Elzie du skulle se min Feng shue rensade källare. Allt som jag inte använt det senaste året är "väck" så nu skulle vi lite rundlätta lugnt kunna ta en svängom där nere på golvet "ler". Jag har min målarhörna där nere och då skulle jag bli knasig om det stod grejer överallt och efter stroken har jag bestämt mig för att inte vara en sparare, även om jag kanske skulle behövt något om något år. Tänk så man förändras när något sker i livet, och så vill jag inte att barnen ska "slita med mina bra att ha grejer". Men i garaget har jag inte så mycket att säga till om, men lite har jag allt fått bortforslat. Vår lilla lya ska tömmas för mannen flyttar ner permanent och där kom hela handen upp när han frågade vart vi skulle ha alla grejor. Tur vi har ett loppis i närheten och jag tror mannen är nöjd med att bara ta radion med, som han ska ha i garaget. Ha det gott, Karina.

Käranån sa...

Känner igen det där! Vilket jobb det är att städa upp men sen känns det jätteskönt när det är gjort! Undrar varför man alltid ska samla på sig en massa saker som man aldrig använder...men dom KAN ju va bra att ha...

skifferhuset sa...

Å vad skönt när man fått gjort en sådan storstädning! ser inte alls rörigt ut på de nedersta bilderna! Ha nu en fin helg! Kram Iréne