måndag 6 augusti 2012

Ledig måndag

Hej på er! Jag undrar om det är någon annan som har blogspot som har samma problem som jag? När jag går in på min sida så kommer nämligen inte "Nytt inlägg" och det andra som står längst upp till höger fram. Jag måste gå in på en annan blogg först (från min blogg) innan det kommer. Tycker det är väldigt konstigt. Tur att det funkar sen i alla fall, haha.


Jaha, så är det måndag igen. Jisses vad dagarna rinner iväg. Även när man jobbat helg nu så känns det som om dagarna går fortare och fortare. Inte konstigt man börjar bli gammal och gaggig, haha.

Gubben har varit hemma denna helgen och "fått lite gjort" som han sa. Bl a har han och Fia Fnutt varit ute på Helgahavet och prövat sig på fiskelyckan. Det blev lite si och så med fiskandet efter att han fått en 15 kg tung Fia Fnutt på kroken istället!! Hon är ju så nyfiken, så när gubben skulle slänga i sin wobbler, så var hon tvungen att fram och nosa. OCH FICK KROKEN RÄTT I SNOKEN!! Den satt fast i nosen på henne, stackarn. Gubben skulle ju hjälpa henne vilket resulterade i att HAN fick kroken i fingret. Ja, du milde vilken cirkus. Hade varit roligt att vara en liten fiskmås och hänga över där och se alltihop, haha. Till slut slet han kroken ur sitt eget finger (urk!) och fick tag i en tång så han kunde klippa av kroken och dra den baklänges ur hennes nos. Det sitter ju två krokar på dessa wobbler. Han har varit ute och fiskat med hundarna vi haft tidigare, men aldrig att dom varit SÅ nyfikna så dom måste vara precis intill krokarna, haha. Men Fia drog sig undan när han tog fram wobblerna efter det!!


Här ska det jobbas också idag. Ska ner i källaren och röja. Där finns hur många kartonger som helst som jag ska köra till tippen i eftermiddag. Förstår inte var dom kommer ifrån, haha. Sen ska det ordnas med allt som är i detta rum. Gubben puttade ihop allting i en hög när vi fick översvämning därnere i vintras och det är inte gjort något åt det ÄN. Men som sagt, nu har jag gett mig den på att det ska fixas till. Man vågar knappt gå ner i källaren själv!!


Har ni träffat på några getingar i år förresten? Här bara väller dom fram. Eller här och här, på jobbet är det jag menar. Vi har fullt inne i matsalen och det är ju mindre trevligt för de äldre som sitter där och äter. Sen på morgnarna så hittar dom fullt med döda getingar på golv och bord. Förstår inte varför dom dör så.

Tavlan jag visar er idag fick jag av gubbens dotter, Sara, för flera år sen. Hon tyckte väl den passade för hennes "plastmamma", haha. Jag tycker den är fin så numera hänger den i sovrummet, på samma skruv där min blomampel förut hängde. Den som "råkade" trilla ner när gubben var i närheten, haha.

Nej, nu är det bäst jag sätter fart om jag ska hinna allt innan dom stänger tippen igen. Ha en fin dag allihop, speciellt ni som börjar jobba igen idag. Själv jobbar jag tre dagar till denna veckan, sen är jag ledig en vecka och det ska bli rätt gött. Ta väl hand om varann så hörs vi.

Kram Elzie


12 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Fel på blogger, ja alltså för min del funkar ingenting:) trodde de var nya datorn men kanske är de blogger som jävlas med mig:(

Aj oj, den fisketuren lät inte så lyckad, fångade hundar och fingarar...ich. De blev la ingen middag av de:):)

Nu är de måndag igen ja, dagarna går fram i turbofart.
Kramiz

Hanna sa...

nej här har vi inte haft nästan någon geting ännu.
Ha en fin dag.
kram
Hanna

nattugglan sa...

hej..inte precis det felet, men jag ser inte vem som är följare hos mej för den rutan är tom..o sen om jag skulle vilja bli följare på nån annans blogg..då går det inte. AJ stackars hund..fiskekrok inte så bra att få i nosen..ha de bra!

Elsa och Helena sa...

Oj,oj jag tycker alltid bloger krånglar men just det felet har jag klarat mig ifrån. Peppar, peppar ta i trä!

Har också jobbat helg, dagarna flyger fram då...och det är ju i och för sig bra:)

KRAM Helena

Monica sa...

Ja, jag har ju inte blogspot utan blogg.se, men den har också blivit konstig - jag tror att det har blivit svårt att kommentera i min blogg och fast jag får mail om att det kommit en kommentar, så syns den inte på bloggen...
Man undrar varför dom måste ändra hela tiden!

Det hörs hemskt men litet roligt med fiskekroken i nosen och fingret!
Hoppas att det inte blir några inflammationer!

Nu får du ha en fin fortsatt vecka, kram, Monica

Pia sa...

Sablars bogger säger jag bara!!!
Oh, så fasligt med kroken!!! Huu!

Önskar dig en fin ny vecka!!!

Kraam!
-Pia-

Gunillasljusglimtar sa...

Nepp här krånglar det ej för tillfället:)..måste ju le lite åt din fiskhistoria...hihi...härligt inlägg du skriver tycker jag.sv: vet ej vem denna Lena Persson är som gjort mitt ängelhjärta...kram på dej Gunilla

Inger Marie sa...

Ja...de krangler stadig syns jeg..blogger.
Takker for din koslige kommentar og alltid så hyggelig å kikke innom deg:))

bakom berget sa...

Men stackars lilla hunden! Det gjorde nog fasligt ont.
Nej det där problemet känner jag inte till. Men bloggerproblemen kan ju försvinna lika fort som dom dök upp, så hav förtröstan...
Jag har en kompis som var ute och fiskade och fick kroken genom skinnet mellan ögonen. Hon var tvungen att åka till en mack och låna en avbitartång och knipsa av den. Ha ha ha....Vilken syn va!
Ha det bra nu och hoppas det ordnar sig med blogger.
KRAM på dig!
Åsa.

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie: There sure has been some excitement around your place, hasn't there? Hope your dog's nose is feeling OK and also your husband's finger. What a mess. Thank you for your kind and sweet comments on my Market post and hope you get some sunshine on your days off from work. My blogspot seems to be working OK..Happy Monday..Judy

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Stackars lilla vovve! Det kan inte ha varit skönt att få en wobbler i nosen... Aj!
Men är man nyfiken så är man...
Hoppas det löser sig med ditt problem.
Kram
Marie

Vårt röda hus sa...

Du undrade hur jag virkat min badrumsmatta. Knappt att jag minns, det var ju ett tag sen. Men jag rev cm-breda påslakansremsor och vikade med lämplig virknål och fasta maskor.

Lycka till!
Kram Eva-Mari