söndag 19 augusti 2012

Semesterveckan som försvann...

Hej på er! Ja, nog känns det som den här veckan bara försvunnit i tomma intet. Visserligen har jag hunnit med en del, som att klippa gräs, rensa plattorna på baksidan, rensa garageinfarten från ogräs mm men ändå. Hade velat hinna med lite till, men det är ju som det är med ett strejkande ben. Ska verkligen bli intressant att se hur det funkar på jobbet i morron. Det är INTE roligt att bli äldre när kroppen inte gör som JAG vill, haha.

Klockan är mycket och egentligen skulle det här människobarnet ligga i sängen nu och inte sitta här. Men jag ville så gärna visa vad jag köpte på marknaden i Dädesjö i fredags. Ja, det är inget märkvärdigt men det är en


En korg!! Jag har saknat en korg att ha i köket och ta till när man ska bära ner saker i källaren. I stället har man ibland haft hela famnen full av glasflaskor, burkar och annat. Inte så bra med tanke på fallrisk och annat.


Den här var i lagom storlek och den tänker jag ha stående i hörnan här så den är lätt att ta till. Ser ni vad som ligger i?


Gubben hade ju ingen hund att ta hand om förra veckan så en kväll var han ut och plockade lingon. Fem kilo blev det som nu ligger i frysen, färdiga att ta's om hand när vi känner för det. Jag är väl ingen sån lingonälskare, men gubben tycker mycket om det så då är det ju bra att han plockar det också (hm!).

Idag har det varit en helt fantastiskt varm dag. Vi hade 31 grader vid husvagnen och det var väl varmt. Speciellt som det var så kladdig värme. Men då gjorde vi det enda rätta, vi gick ner till havet och tog oss ett dopp. Kallt var det, har ju inte badat tidigare, men det kylde av bra. Åtminstone en stund, haha.

Det hände en otrevlig sak också. Gubben gick ut en runda med Fia. Rätt vad det var kom dom rusande tillbaka. Då hade de gått förbi en åker, där dom inte brukar gå, och rätt vad det var kom ett helt gäng med jordgetingar flygande. Fia försökte ju hugga dom, men tack och lov fick hon ingen i munnen. Däremot hade hon fått ett stick på nosen så den svullnade upp. Och gubben hade flera stick på sig. Riktigt otäckt var det. Vi avvaktade med Fia  och efter en stund gick svullnaden ner. Men hon har varit riktigt rädd för flugor och annat efter det. Så vi varnade folk som har hund för att gå den rundan med dom.

Ja, snart är det dags att plocka ihop vid husvagnen igen. Den här sommaren har ju inte varit någon höjdare, varken vädermässigt eller socialt, så vi får väl hoppas på en bättre sommar nästa år. Om vi nu blir kvar med husvagnen. Man vet ju inte hur det utvecklar sig med gubben och jobb. Men jag trivs rätt bra hemma också så jag ska nog kunna anpassa mig.

Nej, nu är klockan över halv 11 så det är dags att hoppa i duschen och sen i bingen. Hoppas ni får en fin arbetsvecka. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie


7 kommentarer:

Monica sa...

Det låter förnuftigt, att ha en korg att bära i, så att man inte går och snubblar!
Obehagligt med jordgetingar, jag råkade trampa i ett jordgetingbo när jag var 10-12 år och fick 8 stick på vart ben, så jag vet hur dålig man kan bli...
Kramar från mig, Monica
P.S. jag har skrivit ett mail till dig! D.S.

Anki sa...

Usch och fy, jordgetingar är inte att leka med! Min ena hund hamnade i ett bo här ute förra sommaren och vart ganska bra stucken...jag plockade getingar i pälsen på honom i flera timmar men det gick bra till slut!
Jättefin korg, praktiska oxå!

Ha en fin dag!
KRAM!

Black Iris sa...

Tänk, jag vet inte om jag någonsin stött på jordgetingar men jag har förstått hur farliga de kan vara..
Smart av dig att ha en korg till hands när du ska upp och ner i trapporna.

Kram Maidi

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
Hoppas att det gått bra på jobbet!!
Inget kul när kroppen inte fungerar..jag vet hur det är...:(

Dädesjö marknad...oj oj..såå många år sedan jag var där...hmmm...kan det vara si så där..45 år sedan...säger då det....

Ja du..denna sommaren som aldrig kom...säger då det...
Men man får vara glad åt dom få soldagarna som vi har haft!!
Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika

Vardag och flärd sa...

Tiden går fort när man är ledig - ja, det gör den alltid!
Det är himla praktiskt att ha korgar på lite olika ställen, jag har många!
Fin gubbe du har som plockat så mycket lingon, jag avskyr att plocka bär.
Kram Eva

NICOLINAS BONING sa...

Tjeeena kompis:-)

Jag fick rådet av min svägerska i går att skaffa en korg så att jag slipper fylla hela famnen med saker när jag ska flytta saker in och ut...och så har du redan hittat en.
Det blir nog korgjakt här i skrubbarna bara det har lugnat ner sig lite.

Jag gillat absolut inte lingon så här får den som vill ha skaffa dom själva för jag har plockat nog med alla sorters bär i mina dar minsann!

Hoppas att benet lir bra alldeles strax för det där låter inte alls speciellt bra!!!

Nu kallar den renbäddade sängen på mig så jag säger god natt och ha det så bra till nästa gång vi höres:-)

Kramar Birgitta

skifferhuset sa...

Låter väldigt bra med en korg att bära i, jag balanserar allt i famnen.....!! Jordgetingar är inte att leka med, tur det gick bra! Kram Iréne