söndag 4 augusti 2013

Lite blandad kompott

Hej på er! Lördagen innan min semester började så satt gubben och tittade på Blocket. Precis när han stängt ner sidan frågade jag om han hade sett några bokhyllor. Jag har ju varit på jakt efter 4 Billy bokhyllor till "mitt rum" nu ett tag. Och döm om min förvåning när vi hittade 4 stycken bokhyllor bara 2 mil härifrån för den ringa summan av 500 kronor! Han ringde direkt och sen hängde vi på släpet och körde.


Nu har dom flyttat in i husvagnsgaraget och ska slipas ner och målas vita. Blev väldigt nöjd med mitt köp för dom är hela och fina.  (Ser ni gubben där i fönstret? Undrar vad han sysslar med, haha).  Nu i höst blir det att göra i ordning i det här rummet och det ser jag fram emot.


Ser ni det fina "vespebo't" (som han säger gubben)? Vi har haft hur många getingbo'n som helst i garaget i sommar. Förra veckan tror jag han tog bort 5 och nu var det ett i dörren igen. Inget vidare att umgås med såna kan jag säga.


Den här fina Astilben satte jag i våras. Tycker om den ljust rosa färgen på den. Den verkar trivas där vid stenen i "njurlandet" också. Har en röd Astillbe också, men den trivs inte riktigt där den står. Är nog för torrt!


Igår när vi körde hem så passade jag på att gå in på Gullabo hantverksmarknad. Där fick jag tag i den här godingen. En stor fjäril som är urläcker.


Så här ser den ut underifrån. Visst är den härlig? Och stor! Som ni ser har jag varit dålig på att klippa av mina vissna rosor, ska göras i morron, haha! Blir inte mycket gjort med trädgården när man far så här.

Köpte lite annat också på marknaden. Bl a stenungsbakat surdegsbröd. Så himla gott! Det vattnas i munnen när man bara tänker på det. Sen blev det en mjölgrej. Kommer inte ihåg vad den kallades, men man lägger den i mjölet och så kan man rista av hur mycket man vill ha i t ex en sås. Smidig sak.


Det här är Dahliorna som jag fick i våras. Har dom på många ställen och än så länge är det bara de röda som blommar. Nu vet jag hur de ser ut och nästa år ska dom få en helt annan placering. Men det är söt färg på dom tycker jag.


Och jag som trodde att denna försvunnit, men här är en svart i alla fall. Härlig färg på den. Konstigt att jag kan få de svarta att ta sig men ingen annan färg!


Den här dagliljan står i det "nya" landet. Tyvärr hade just den blomman nästan blommat över, men där är ju fler knoppar.


Är så glad att min Louise Odier blommar. Trodde knappt det skulle bli något alls av den i år, men där är i alla fall två blommor. Den är ljuvlig.

Ja, i morron börjar sista semesterveckan. Tiden går fort när man har roligt! Denna veckan har min dotter med familj hälsat på oss i husvagnen. Riktigt roligt var det att ses igen. Nu är dom hemma från sin semestervecka i Karlskrona.

Igår var det så hett så man tyckte inte alls om det. När det är så kvalmigt och varmt så är det inte bra för vare sig människor eller djur. Ingen åska och regn fick vi heller. Men idag är det riktigt behagligt väder. +23 grader istället för nästan 30 igår och lite skugga emellanåt. Som en riktig sommardag ska va, enligt mitt sätt att se det!

Jag hoppas att ni får en fin sommarvecka där ni är. Vare sig ni jobbar eller håller till hemma. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie







9 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Visst är det underbara sommardagar vi har, här är det nästan för varmt enligt min gubbe. Själv står jag åt med hur varmt som helst, det gör inte vår lilla vovve. Hon älskar att ta ett dopp i sjön! Underbara blommor och söt fjäril du köpt! Kram/Finas mammis

Gunillasljusglimtar sa...

Tack för titten du...Ska ge dej o din gubbe ett tips..Vi skulle ju åka till byggmax för virke till en tvättställning som jag hittat i Allers.Då sa han expediten att DOM hade en i sin dator så då kom det ut några ark o så handla vi efter det! HIMLA smidigt,det klart så görbillig blev den ju inte men herregud hur många vindor har man inte gjort åt med tro...
Underbara bilder du visar Elsie.Jag har två veckor sem kvar ska njuta av dom.Näe det får inte bli för varmt,orkar ju ingenting då...Kramen Gunilla

Unknown sa...

Väldigt bra fynd, bokhyllorna.
De blir nog jättefina i Ditt rum.

Fjärilen, är verkligen läcker :)
Och så fina blommor överallt har ni i eran trädgård.

Här, är det också solvarmt, solhett, kan man nog säga. Trivs inte med det, alls.

Ha det bäst tills vi hörs här igen Elzie :)

Kramen från Eva

Monica sa...

Grattis till fyndet av bokhyllorna! Viss känner man sig nöjd, när man får tag i det man vill ha till ett bra pris! Och sen är det faktiskt mycket miljövänligare att köpa begagnat!
Fjärilen du köpte är jättefin! Förut gillade jag inte alls trädgårdsprydnader, men nu tycker jag jättemycket om dom!
Här var det också alldeles för varmt och kvalmigt igår och idag är det mycket friskare och inte alls lika varmt! Och två sköna bad i 22-23-gradigt turkosblått vatten har det blivit idag! Ibland är det extra gott att leva...
Ha en skön sista semestervecka, kram, Monica

Hanna sa...

vackra blommor.
Kram
Hanna

Solglittret sa...

Så roligt och glädjande det är när man kan fynda så fint som du gjort!!
Härligt!
Inte lika härligt är det med getingbo...nääe.. usch och fy...men annars har jag inte sett till så mycket getingar ännu i sommar...men men peppar..peppar..hihihi

Så fina blommor du har och den ljusrosa Astilben är jättefin! Jag har den mörkrosa..och har aldrig sett den fina ljusa tidigare...jättevacker!
Ha det gott vännen
Kram Lollo

Snäckskalsdalen. sa...

Bokhyllor kan man inte få för många av och kan man fynda som du gjorde är det ju toppen! Kommer att bli jätefint.

Vilken fin fjäril, passar jättebra.

Idag har vi haft det så varmt så varmt och åskan har hängt i luften, men det har hittills inte blivit någonting.

Agneta kram

Stina sa...

Fina blommor.
De där hyllorna kommer att bli superfina när de blir vita.:-) kram Stina

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. Hope you are having a good vacation from work. We have finally cooled down in our weather so that is nice. Your flowers are very pretty. I did have a black hollyhock a couple of years ago, but now I just get the green leaves and not flowers. Don't know why but very disappointing..Happy Wednesday..Judy