onsdag 28 september 2011

Lite höstlikt

Hej på er! Ja, nu har jag äntligen fått tummen ur och har tagit bort sommarblommorna här. Var och handlade lite ljung och annat igår eftermiddag och sen var det bara att sätta igång. Så här blev det vid altanen (med en gammal plastkruka som jag målat grå, tänkte den får stå här för det gör inget om den går sönder, ska ändå slängas, haha!).


Murgrönan är densamma som jag haft hela sommaren där. Den har verkligen växt sig kraftig och fin. Vet inte hur länge det kan stå där. Blir det snö så får det väl hoppa upp på altanen, som det gjort två år
innan!

Gick omkring lite i trädgårn när jag ändå var ute och se här:


En liten ros håller fortfarande ut i kylan. Den här är en f d krukväxt som jag planterat ut. Dom är väldigt fina när dom hamnar i trädgården och brukar växa sig frodiga och fina.

På framsidan ser det ut så här


Ja, Cathrin, de spetsiga amplarna är köpta i din butik dom också, haha. Har letat länge efter något att ha här och till slut fick det bli så här. De små amplarna som hängde här innan fick man inte ens ner en ljung i så jag förstår inte vitsen med dom riktigt?!

Vi har ju ändrat om lite på framsidan här. Det är taket över ytterdörren som såg ut så här tidigare:


Taket började bli väldigt dåligt. Till slut gick det inte att öppna ytterdörren utan att den fastnade i taket så gubben började röja lite och vad fann han? Jo, masoniten som låg som skydd underst var helt bågigt och under där var det helt uppruttet. Inte klokt egentligen. Men det får ta mycket stryk det där taket med allt vatten och snö som kommer på det. Numera ser det ut så här


Det blev mycket bättre. Han gjorde helt enkelt ett tak med reglar som han sen la plåt på. Sån plåt som ser ut som tegel. Först tänkte han inte ha något under, men det var inte så trevligt att se skarvarna i de där plåtarna så det blev någon bräda han satte dit. Vet inte så noga för jag var inte med, haha. Men jag var med när vi skulle sätta det på plats. Plus min son! Tungt som sjutton var det, men nu är det gjort och det är så skönt. Här ser ni också lite bättre hur det ser ut med amplarna. (Fönstret till höger i källaren är där jag förvarar mina pelargoner. Hoppas dom överlever den här vintern också!).

Jag blev lite besviken på begoniorna jag köpte häromsistens. Den ena möglade totalt efter bara några veckor och nu vart den andra också så tråkig så jag köpte mig ett par krysantemum istället. Gillar dom här med lite spetsiga blad.



Sen måste jag ju avsluta med en liten  Fia-bild. Hon var med när jag var ute och fotade (inte lätt att hålla i en livlig hund samtidigt som man ska ta kort kan jag lova!) och sen slog hon sig ner i soffan för att sova nån minut. Ja, längre gick ju inte. Man måste kolla om husse kommer hem. Hon har blivit en riktig hussegris nu när han går hemma. Fast just nu är han ute och plockar upp kräftburar. Får väl se om vi får några till vår kräftskiva på fredag, haha. (Nu ser jag att jag inte fått bort det fula täcket än! Är väl antagligen skönt att sitta på!!).


Hoppas ni får en fin fortsättning på veckan. Ha det så gott så hörs vi.

Kram Elzie





11 kommentarer:

sylvia sa...

hei.
så koselig hos deg,
ha en fin høst dag.
klem

Maria sa...

Så höstfint du har gjort det ute i trädgården!!! :) ...och vilken söt vovve ni har!!!

Hoppas att du får en trivsam och behaglig onsdag!!!

Kram Maria

karina sa...

Hejsan!
Blev snyggt din höstpyntning och taket ser mer robust ut med reglarna. Allt ruttnar och det blir till att byta stolpar lite överallt mot armeringsstänger istället. Tror det kan vara pga. att det aldrig blir tjäle i marken så de står blöta för jämnan. Ha det gott, karina.

annashusidingtuna sa...

Hej!
Riktigt höstfint du har planterat!!
Kram Anna

Stina sa...

Hej vännen!

Läge sen jag hörde av mig till dig. Jag hälsar på med jämna mellanrum för att hålla mig uppdated :)
Så höstfint du gjort...på min balkong står pellisarna kvar och har inte varit så gröna och frodiga på hela sommaren.
Hoppas du har det bra, som du märker så har jag inte kommit igång med bloggandet...återstår att se hur det blir med det, lusten vill onte infinna sig och skapandet är obefintlgt.

Du får ha det så bra ,så hoppas jag att vi "ses" snart igen :)
Största kramen Stina

Lisa sa...

Hej min vän..Oj så ni har gjort fint. Blev bra de där. Jag jag har också kastat sommarens sista blomster och ljungat till det. Du har det så fint. Önskar dig en lika skön vecka tillbaka..

Kram Lisa

Hanna sa...

Hej!
Ha en fin kväll.
Kram
Hanna

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så fint du har ordnet det til høsten, å så smarte støtter det ble på det lille taket over døra, et sånt tak skulle jeg gjerne hatt på spikerteltet - så en slipper regnet inne...her er sommeren på en snarvissit igjen - i dag våkna vi til 18 varme grader...hærlig...får bare håpe denne vinteren går raskt...og med lite snø og minusgrader...

Ha ei super uke og helg...

rosenälvorna sa...

hej, kul att du vill vara med och tävla. Härligt höstfint hos dig:) Christina

skifferhuset sa...

Så höstfint det har blivit hos dig! Alltid kul att fixa till det frampå höstkanten! taket över dörren blev verkligen snyggt! Ha en fin kväll! Kram Iréne

Monica sa...

Så fint det blev med det nya taket över entrén och dina krukor!
Kram, Monica