måndag 23 april 2012

Vårteckensutmaning 8

Hej på er! Jaha, så har dom då ändrat här igen. Blir dom aldrig nöjda - eller? Jag tycker det var bra som det var men tydligen inte blogger. Håhå jaja! Inte lätt att lära gamla hundar sitta, haha.

Vårteckensutmaning var det ja. Idag är jag ledig och då tänkte jag att jag skulle få till en på rätt dag. Har dåligt med blommor tycker jag för trots att jag varit ute med blodmjöl så har rådjuren varit framme på tulpanerna. Ska bli intressant att se om det blir några över huvud taget! Men några bilder ska det väl bli.


Den här lilla raringen, som tyvärr är nästan överblommad, kommer jag inte alls ihåg namnet på. Jag har det ju på fakturan men vilken av blommorna var det??? Ja, det får jag kolla upp sen. Söt är den i alla fall.


Det här är också en lökväxt som jag satte förra året. Får tyvärr kolla upp den också, haha. Kanske skulle gjort det INNAN jag började skriva här, men ni vet förmodligen hurdan jag är numera!!


Det här vet jag i alla fall vad det är! Nämligen min rosa pion, en av dom. Hoppas bara dom inte fryser utan håller sig fina i sommar. Är inte kul att springa ut varenda kväll och täcka dom heller!


Har varit och tittat efter rabarberknoppar men inte sett något än. Förstår inte varför dom är så sena!! Men dom här har minsann kommit upp! Det är rabarber som var planterade i det gamla trädgårdslandet (och som gubben hade tagit bort!!) som kommer tillbaka år efter år. Går tydligen inte att utrota dom, haha. De står där vi har vattentunnorna vid garaget och dom stör inte precis där på baksidan så dom får stå kvar!

Måste ju visa det jag planterade förra veckan också. Här kommer mitt silverpäron.


Det är inte stort, men jag hoppas verkligen att det tar sig. Ja, jag vet att jag ska sätta dit en "pinne" som stöd, men glömde ju fråga gubben om vi har några på vinden. Ska försöka komma ihåg det ikväll!


Här har vi min Magnolia "Susan". Den har knoppar så jag hoppas den har klarat sig. Har planterat den utanför altanen där det är liiiiiiite skyddat i alla fall. Har inte något skyddat läge på den här tomten annars!

Köpte en ormhassel också. Dom är läckra dom buskarna med sina "angripna" blad, haha.


Sen blev det en liten vit syren också. Har ju bara lila så jag ville ha en vit och eftersom man inte kan gå och ta en bara så fick det bli så här.


Planterade den framför de andra syrenerna. Där vitsipporna blommar bland stammarna. Är härligt tycker jag att man får med sig vitsippor också när man tar hem en syrenbuske. Och det är INTE jag utan gubben som gjort det - från en kompis tomt, haha.

Här är vårt fågelbad också.


Det som väger 50 kg av allt jox som gubben la i cementen, haha. Men det står stadigt och bra där på stubben. Och just nu har det fått besök av mina järnfåglar. De stackarna står och fryser om fötterna, och inte är det städat heller, men vad gör det? Kommer säkert mer löv i där innan sommaren är slut.

Idag har jag ledig dag eftersom jag bytt. Annars hade det varit heldag och det känns faktiskt skönt - måste jag erkänna - att slippa den efter jobbehelgen, haha. Har varit riktigt duktig och städat i köket. Spis, ugn, skåpsluckor, kakel, ja allt har fått en släng av trasan och det känns skönt att ha det gjort - för denna gången!

Hoppas ni har en fin dag där ni är. Här skiner solen allt emellanåt och det är gott! Ikväll ska jag gå på avslutning på gymnastiken som mitt barnbarn, Casper, varit med på. Kul att se ungarna härja runt lite. Och sen blir det fika hos sonen med familj. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie








16 kommentarer:

Pia sa...

Åj så mycket mera av våren ni har det där! Här var det nog så varm i går (16,8grader), men nu ösregnar det!

Snart åker jag med kvällsbåten till Stockholm...!
Kraam!
-Pia-

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det var mycket planterat där... Men tyvärr kan jag inte heller namnen på växterna som du satt.
Hoppas du har en skön dag idag när du är ledig, vädret har ju i alla fall varit lite bättre idag än i helgen. Det var ju bedrövligt.
Kram
Marie

Monika sa...

Vad härligt det spirar där hos dej! Här ligger rubb och stubb under ett tjockt täcke snö än. Det är minst 30cm kvar än. Och idag snöar det igen och har så gjort mer eller mindre hela helgen.

Men den som väntar på nåt gott...... :o)

Håller med! Så krångligt det nya upplägget i bloggen är. Hittar inte nåt alltså. Ögonen går bara runt i skallen!

Ha det gott!
Kram
Monika

Anki sa...

Hallojs!
Meeen alla pratar om ändringarna på blogger och jag har inte märkt nåt?!...så oteknisk som jag är brukar jag ju va den första det kör ihop sig för, fniss...
Nja nån vår är det inte direkt här, men det tittar upp ett å annat här å där...mest ogräs tror jag, hihi!

Ha det gott vännen!
Kraaam!

skifferhuset sa...

Å vad mysigt allt spirar hos dig, men namn på växterna kan jag inte! Här tog jag av ett rabarberblad å gjöt en liten kruka av, de är riktigt stora! Ha det så kul på gympauppvisningen! Kram Iréne

Monica sa...

Ja, jag har ju inte blogger utan blogg.se, och där har dom inte ändrat, som tur är...annars hade jag nog inte klarat det!
Så mycket du har planterat, det ska bli roligt att få veta vad dom två första växterna är, för det kan jag inte se på bilderna!
Du säger att du inte kan utrota rabarber, och jag kan inte få den att ta sig....
Ha det så bra, kram, Monica

Maria sa...

Så härligt med lite vår. Ja du man får leta lite innan man hittar dom små liven. Du är som jag...kommer inte ihåg vad blommorna heter :)
Önskar dig en fin kväll från Maria ♥

Tre Tanter sa...

Vad härligt du skriver om din pappa och rotmoset :) härliga vårbilder, nu hoppas vi på ryssvärmen, ha en fin vecka, 3 tanter

Änglarnas hus sa...

ja men du ser ni har ju ändå liite vårtecken hos er..här har det varit för kallt för att en frusen sanne ens skall sticka ut näsan..brr..blir tokig snart!
Alla FB vänner ifrån skåne jobbar och sliter ute..sitter och dricker kaffe mot en varm vägg..känns främmande här!!

ha det gott vännen!! Kram Sanne

Inger Marie sa...

Så fint det vokser i bedene dine:)..og nå er våren virkelig på gang..men hos meg er det litt kjøligt ennå..håper på varmen:))
Ha en fin kveld:))

nattugglan sa...

ja du hade vår kring dej..va härligt att få köket städat, de sku jag behöva göra.. men nu vill jag mest sitta o sy el sticka/virka.. haha..muffinsmössan skall Ida ha som är liten..hon fyller 1 år i aug.. tänkte bara då du skrev att du inte trodde att dina barnbarn skulle ta en sån på sej.. äldre barn tror jag skulle strejka.. men är man liten säger man inget, hahah../Christine

Snäckskalsdalen. sa...

Jag har tack och lov inte märkt något på blogger ännu, men det kommer väl till mig också - jag bävar.

Så många härliga växter du har, undrebara lökväxter och kul med så många nya buskar och träd.

Ha det gott,
Agneta kram

bakom berget sa...

Ja hos dig har då verkligen våren gjort sitt intåg. Du har ju så himla mycket fin växter.
Jag går och längtar efter dom första rabarberna så att jag kan göra en paj. Den första på våren brukar ju vara den bästa.
KRAMAR från Åsa.

Vardag och flärd sa...

Så härligt det blir i din trädgård när träd och buskar slår ut! Rådjuren lät bli mina tulpaner när jag strödde ut blodmjöl, tråkigt att det inte hjälpte hos dig.
Kram Eva

Anette sa...

Skönt att det inte är bara jag som går och glömmer vad alla växter heter! Nånstans har jag nog nån faktura också som jag kan leta reda på, men det får bli en annan gång:-)
Vit syren har jag också tänkt köpa. Fina! /Anette

karina sa...

Hejsan!

Ormhasseln kunde jag inte lämna kvar på gamla stället för jag tyckte den var så vacker. Här har den satt fart och är så läcker men sina angripna blad, undrar bara varför man inte tycker persikans angripna blad är lika vackra "ler". Ha det gott, Karina.